10 økonomitips for det nye året! Du som har inntekt har bedre råd enn på lenge. Sannsynligvis klarer du å spare mer enn før også, fordi du bruker mindre penger på å reise, men bruker litt mer penger på mat. Fordi du ikke kan reise til Sverige å få maten til halvpris, slik mange nordmenn gjorde før nedstengningen.

Men fortvil ikke, du som ikke har jobb i starten av det nye året, bør få ned utgiftene og sørge for å få opp inntekten. Det kan gjøres på flere måter. Det første du bør gjøre, om du er en av mange som har mistet inntekten din, er å ta kontakt med banken. Spør om du kan fryse deler av boliglånet, eller betale kun renter i en begrenset periode. Det sparer deg for mange tusen kroner, slik at du får hodet over vannet.

Lest? Mindre fett og mer muskler i 2021?

En annen ting du bør gjøre om du har penger på bok, les banken. Da bør du ta pengene ut og heller spare i fond. Det er der du får best avkastning, sammenlignet med bankens renter som ikke gir deg noe tilbake. Sparer du i fond med høy eller middels sikkerhet, vil det gi langt mer enn pengene dine gir deg på sparekonto. Flytt formuen din i dag.

Selg tjenester

Om du er er god på IT, selg dine tjenester på nettet. Er du god til å skrive gode blogginnlegg, la andre bruke din din plattform til sine tjenester. Slik Vargas12.com har gjort i snart 12 år. Vi lar våre kunder legge ut sine artikler, eller vi skriver de for dem, inkludert linker de ønsker skal promoteres. Vips, en god årsinntekt på en spennende hobby.

Her får du 10 økonomitips for det nye året! Helt gratis. Så smart av deg å stikke innom denne bloggen. Hvorfor ikke melde deg på vårt nyhetsbrev? Om det er gratis? Selvsagt!

Er du god på tekniske ting, foto, redigering, filming eller annet. Selg deg selv. Du vet helt sikkert noe, eller har en ferdighet andre kan ha bruk for – bruk det for hva det er verdt. Kanskje du er en jævel på skrive taler?

10 økonomitips for det nye året!

I det øyeblikket dine tjenester er til salgs, har du potensiale til å tjene penger. Mye penger også, om ideen og tjenesten din er unik nok. Men vær tålmodig. Ting kan ta litt tid når det er nytt på markedet. Kanskje har du dyktige konkurrenter, kanskje formulerer du deg feil eller reklamerer i feile kanaler. Se hva konkurrentene gjør og lær av dem.

Kanskje går du med en forfatterspire i magen? Da er det én ting å gjøre, sette deg ned og skrive drømmeromanen. Jo Nesbø er god for 250 millioner kroner, minst. Just saying.

Selg unna bil nummer to

Om du har flere biler bør du selvsagt tenke gjennom hvor smart dette er. Det er faktisk ikke mye som er mindre lønnsomt enn å eie bil. En kan være smart å ha, men du behøver neppe to. Selg unna, reis med kollektiv og spar både miljø og penger.

Sjekk hvilken strømleverandør som er billigst, men les også alt med liten skrift. Strømleverandørenes marked er det markedet i Norge man lett kan la seg lure grunnet en ullent regelverk.

 • 10 økonomitips for det nye året!
 • Skaff deg jobb, gjerne to for å komme deg på rett kjøl
 • Selg unna alt du ikke behøver eller ikke bruker, klær og elektronikk er populært
 • Plasser pengene dine i fond framfor i banken
 • Har du lav nok rente? Hvis ikke, bytt bank, renten bør ligge godt under 2%
 • Lei ut hytta om den ikke er ofte i bruk, lei ut et overflødig rom
 • Si opp trenings-abonnement og andre avtaler om disse ikke er i bruk
 • Gå gjennom privatøkonomien, se hvor du bruker pengene dine, lunsj på bensinstasjon?
 • Sett opp et budsjett for hele måneden og hold deg til dette – det gir deg en god oversikt
 • Refinansiering – ved å slå sammen dyre lån til et større og rimeligere lån
 • Har du nok penger, invester i eiendom. Det gir ingen garanti, men har lønt seg i mange tiår
 • Bruk boligsparing for ungdom BSU
 • Forsøk å legge deg opp en økonomisk buffer – så raskt som mulig

God økonomi ligger i detaljene

Husk at ingen vet sikkert hvor lenge krisen er her. Om du ikke er permittert eller oppsagt nå, bør du tenke det verste, kanskje særlig hva økonomien angår. Hva er din husholdnings smertegrense? Hvor langt kan dere klare å presse ned forbruket? Hvor mye klarer dere å spare? Og hvor lite kan dere faktisk leve for?

Verden vi lever i er uansett endret til et ukjent scenario vi må føle oss fram i. Vi kan være ute av den verste krisen i løpet av sommeren. Eller vi må forholde oss til Coronakrisen og smittefaren i lang tid, til tross for mange som blir vaksinerte. Det gjør at stadig flere nordmenn vil kunne få økonomiske utfordringer de ikke kjenner i dag. 

10 økonomitips for det nye året! Du som er så smart at du har lest helt hit, vil kunne få gratis-råd om din privatøkonomi, flere ganger i måneden. Alt du behøver å gjøre, er å melde deg på vårt nyhetsbrev – her.

Bedre økonomi får du den dagen du innser at det ligger i de små detaljene, hvor mye du faktisk bruker hver dag av uken, hver måned av året. Er du sparsommelig og nøktern, er det mye penger å spare. 

Du vet at det er dyrt å kjøpe lunsj på Circle K, spise middag på restaurant, flere ganger per måned – allikevel fortsetter du å oppføre deg som om du er steinrik. Hvorfor det? Vil du være blakk hele tiden, du? Hvorfor bruke penger du egentlig ikke har?

Det gjelder faktisk å bruke minst mulig, spare mest mulig, noe om kan være enklere sagt enn gjort, for mange.

Vargas

Pin It on Pinterest