10 sparetips for en bedre økonomi. De aller fleste kan spare mer. Med våre 10 sparetips for en bedre økonomi, kan du spare penger på alt fra småkjøp til strøm, mat og transport. Vi viser deg hvordan du kan spare titusenvis av kroner ved å implementere disse sparetipsene og dermed få en mye bedre økonomi. 

1. Sett opp et budsjett og før inn alt av utgifter, samt hva du bruker penger på og i hvilken sammenheng du gjør det.

2. Bytt ut Starbucks eller lignende med en termoskopp. En kaffekopp til 60 kr 20 dager i måneden tilsvarer omtrent 14 000 kroner i året. Kaffen hjemmefra kan du få for under 10 prosent av prisen og termoskoppen til 200 kr blir spart inn i løpet av en ukes tid. Er du kresen på kaffe vil det i de fleste tilfeller lønne å gjøre en endring uansett. 10 sparetips for en bedre økonomi.

Matpakke er økonomisk

Gå isåfall til innkjøp av en rimelig kaffemaskin som gir deg samme eller bedre kvalitet sammenlignet med det du kjøper ute.

3. Smør matpakke. En lunsj eller tilsvarende på 100 kr hver arbeidsdag vil gi deg en utgift på 24 000 kr årlig. Smører du en god matpakke kan du få lunsj-kostnadene ned til alt fra 10 til 30 kroner per måltid.

10 sparetips for en bedre økonomi
Foto: wei zhu // Pixabay

4. Kutt i snus, røyk, godteri og/eller brus. Mange har et forbruk på minst en av disse tingene på mellom 50 til 100 kroner i snitt hver dag. Uansett om det er en brus på bensinstasjonen og en liten sjokolade eller om det er en pakke snus eller røyk. Utgiftene vil mest sannsynlig komme på mellom 10 000 og 30 000 for mange årlig. Husk å føre opp utgiftene dine i budsjettet slik at du ser hvor du kan spare penger.

5. Spar på vanlige matvarer. Benytt deg av de ukentlige tilbudene til de forskjellige matkjedene. Sjekk Kiwi kundeavisJoker kundeavis og mange flere kundeaviser enkelt på nettet hos tilbudmaskin.no for å få en god oversikt. Det er fullt mulig å bruke under 3000 kroner i måneden på mat, bruker du mer enn det bør du ta en titt på budsjettet ditt og vurdere utskiftninger.

Betaler du for myer for strømmen?

6. Unngå spontankjøp. Trenger du virkelig en ny TV? Eller det nye klesplagget? Regn ut hvor mange arbeidstimer innkjøpet vil koste deg før du kjøper noe. Med en timelønn på 300 kr og 30 prosent skatt vil du bruke 57 arbeidstimer på å tjene inn en TV til 12 000 kr. Er en ny TV virkelig verdt 57 timer på jobb?

7. Pass på at du har en av de billigste strømavtalene. Det kan du sjekke på Forbrukerrådet sine sider. Husk at strømleverandøren som er billigst nå, ikke trenger å være den billigste om 6 måneder. Å bytte strømleverandør i ny og ne kan derfor lønne seg.

8. Bruk mindre strøm. Et alternativ til å bytte strømavtale er å bruke mindre strøm. Ideelt sett burde du selvfølgelig gjøre begge deler. Ved å senke temperaturen inne 1-2 grader i snitt kan du spare alt fra 5-10 prosent av strømregningen. Det er nemlig slik at ikke alle rom trenger å være like varme. Gang og soverom kan være godt under 20 grader. Å stille inn lavere temperatur på natten er også å anbefale for å spare 10 prosent ekstra.

9. Benytt deg av avtalegiro eller e-faktura for å slippe å betale fakturagebyr. 

10. Fyll drivstoff på søndag kveld eller mandag morgen. Da er prisen som regel en del lavere sammenlignet med resten av uka. Har du mulighet til å bytte til elbil vil du kunne spare enda mer på det. Kjøper du en elbil kan du nemlig beregne å bruke mellom 20 og 25 prosent av utgiftene du nå bruker på bensin/diesel. 10 sparetips for en bedre økonomi.

Uansett hva du bruker penger på, vil din inntekt, altså hva som samlet kommer inn per måned, være av minst like stor betydning for hva som går ut på samme tid. Du bør vite hva du bruker penger på og hvorfor. Sørge for at det blir penger igjen, gjømme glede måneden.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kåt på fremmede?

Det er ikke uvanlig å være kåt på fremmede, venner eller nære kjente. Jo mer forbudt, jo bedre – særlig...

Lukk