90 minutter avgjør Premier League, siste kamp i sesongen 12. mai avgjør hvem som skal løfte et av verdens mest gjeve trofeer. Ikke mindre enn 31 ganger har det vekslet mellom Manchester City og Liverpool, til å lede tabellen – gjennom sesongen.

Det er ikke snakk om Manchester United, Tottenham, Chelsea eller Arsenal. Det er kun snakk om Liverpool og Manchester City, slik det har vært gjennom store deler av sesongen. Det er utvilsomt et enormt arbeide å gå gjennom 38 kamper, nå nesten hundre poeng, så står det fortsatt nærmest likt mellom to av de aller beste lagene. Det er positivt for alle deler av fotballen som i utganspunktet er meget populær, også i Norge.

Neste sesong er det all grunn til å tro at også Wolves er ed å blande seg enda lengre mot toppen av tabellen. Nuno og hans fantastiske tropp har tatt flere poeng mot lagene i toppen, enn de lagene som sliter i bunnen. Wolves er faktisk en stor utfordrer til å ta en Champions League-plass. Vi vet det høres uvirkelig ut, men vent å se.

Mandag 6. mai tar Manchester City i mot Leicester på Etihad, før de skal til Brighton i siste kamp av sesongen. Søndag 12. mai er utvilsomt en merkedag i England når det kommer til fotball. Liverpool tok ansvar i sin siste bortekamp på dramatisk vis. Newcastle kastet kjøkkenbenken og resten av innredningen mot Jürgen Klopp og hans menn på digre ST. James’ Park, men Liverpool vant 3-2 i en fantastisk kamp. Liverpool ledet to ganger, men fikk utligner slengt i ansiktet to ganger, og vant med få minutter igjen på utebane – Kudos til Liverpool. Nå begynner det å bli mange som unner Merseyside-laget tittelen. Oss inkludert.

Dessverre for Manchester City, skal de møte knallgode Leicester, som har den gamle Liverpool-manageren, Brendan Rodgers ved roret. Han vil nok gjøre det han kan for å hjelpe sine venner i Liverpool, med å legge kjepper i hjulene for Pep og hans menn. Problemet for Liverpool er at de møter et av de beste lagene i Premier League i den viktigste kampen i klubbens historie – historisk sett. Nemlig Wolverhampton Wanderers som er i storform.

Taper Manchester City poeng mot Leicester, altså uavgjort, som gir dem 93 poeng, med tap, blir de stående på 92 poeng, Liverpool har 94 poeng og må slå Wolves, for å nå 97 poeng. Men, det er Manchester City som kan vinne med et tap og én seier. Men det er kun om Wolves slår Liverpool på Anfield, eller spiller uavgjort. Svært mye står på spill i siste kamp.

90 minutter avgjør premier league
FA, det engelske fotballforbundet har all makt i Premier League Foto: theFA.com

Manchester City blir seriemester i Premier League om de vinner sine to kamper, de hever også trofeet hvis de spiller uavgjort eller taper i siste kamp, om Liverpool ikke vinner. Skulle Klopp og co slå de meget gode ulvene til Nuno Espirito Santo, som har vunnet mot Arsenal, Watford og Fulham på de tre siste, må Pep og co vinne begge sine siste kamper. Det er vanskelig å tro noe annet enn at begge de to gigantene slenger innpå alt – for å vinne Premier League. Det skulle da bare mangle.

Liverpool kan nå 97 poeng og ikke vinne Premier League. Det har selvsagt aldri skjedd før. Liverpool har kun et eneste tap og kan allikevel risikere å ikke å vinne ligaen. At det i år er 30 år siden den tragiske Hillsborough-ulykken, der 96 Liverpool fans døde, er selvsagt notert. Når man ser på hvilken måte Liverpool taper for Barcelona i Champions League, øker sympatien. Nøytrale tilhengere unner nok fansen på Anfield å vinne ligagullet. De røde har spilt en fotball vi knapt har sett var mulig, gjennom store deler av sesongen. 12. mai kan det faktisk skje. Vi håper.

Om Wolves legger seg for å la Liverpool vinne Premier League? Aldri!

For Wolves og Nuno Espirito Santo, som ble hedret av universitetet i Wolverhampton før siste hjemmekamp, som en av de viktigste managerne i klubbens historie, Og dermed ble han “doktor of football” en tittel som blant andre toppscorer, Steve Bull, som har 306 mål for Wolves, inkludert 18 hat-tricks, har fra før, er det viktig å stå i kampen. Mulig det vil bli en del endring på laget, men Wolves vil alltid gå for å vinne kampen. 7. plassen ser ut til å havne der kloke, Erik Thorstvedt, hevdet før sesongen. Wolves slo forøvrig Fulham 1-0 så fortjent, så fortjent i siste hjemmekamp foran de vanlige 31000 tilskuere. Det største gjennomsnittet siden 1970.

At Cardiff, Fulham og Huddersfield rykket ned fra Premier League er ingen bombe. Vi hadde nær sagt, heldigvis. Trist for klubb og fans, men ærlig talt.

De har spilt destruktiv fotball med hårreisende forsvar og sluppet inn haugevis med mål, med alt for dårlig struktur i alle lagdeler, alt for lenge. Langt mer gledelig er det å se Norwich og Sheffield United tilbake i det gjeveste selskap. Play off står mellom Leeds, WBA og Aston Villa, der fire lag skal bli til én vinner gjennom cupspill og finale, som får plass i neste sesongs Premier League. Den siste plassen står mellom Derby, Middlesbrough, Bristol City og Swansea. Takk store fotball-Gud, for at Wolves er ferdig med det marerittet som heter Championship.

Søndag 12. mai 2019 er altså datoen der Liverpool vil stå på hodet.

Der 90 minutter avgjør Premier League er surrealistisk i seg selv. Stakkars fans som må gjennom dette. Om det blir seriegull vil svært få være på jobb mandagen etter. Enda færre møter på jobb om det skulle gå til helvete igjen.

Så lenge det er match-ball til Manchester City, kan man tro det er Pep og hans spillere som vinner. Men, ser man på de lagene City møter, er det ingen enkel oppgave. Dessverre for Liverpool er det ny kamp allerede tirsdag 7. mai. Mot Barcelona på Anfield. Returoppgjør etter det mange mener er tidenes beste fotballkamp, Messi og hans venner vant 3-0, men Liverpool ble kåret av mange som det beste laget.

At 90 minutter avgjør Premier League, forteller at denne type underholdning for svært mange mennesker er kommet for å bli. Ingen forfattere eller filmskapere kunne ha regissert et bedre manus enn avslutning på årtes Premier League-sesong. Her har to lag sloss i ni måneder, så står alt og faller på den aller siste kampen. Kun 90 minutter.

At 90 minutter avgjør Premier League er et sunnhetstegn for fotballen.

Manchester City spiller hjemme søndag mot Leicester og ikke igjen før neste søndag i ligaen, da borte. De har igjen FA-cup-finalen mot Watford igjen, som også er avgjørende for om Wolves havner i Europa League med sin 7. plass, men FA-cup-finalen er ikke før 18. mai. Lenge etter at Premier League er over. At fotball er det mest viktige av alt det uviktige er vi slett ikke enige i. Vi mener at all fotball er viktig og vi synes det er en passende anledning å hedre Lionel Messi som verdens beste spiller. Argentineren senket Liverpool med sin scoring nummer 600, med et frispark i krysset. Det finnes absolutt ikke hans like. Punktum.

Han komme garantert til å bli værende i Barcelona. Dessverre for alle andre som tvinges til å spille mot den lille giganten. Barcelona er åpenbare favoritter til å vinne Champions League, også denne gang.

Er det endelig Liverpools tur?

Fotball er god underholdning, men det kreves enorm energi, mye penger, mye irritasjon, mange spillere og en tålmodig manager. Jürgen Klopp har ikke vunnet en dritt, men er elsket av klubben, fansen og eierene så vidt vi vet. Spørsmålet mange stiller seg er symptonymt for tiden vi lever i. Er man ikke best, er man ikke bra nok. Hvor lang tid får tyskeren om det ryker på oppløpssiden igjen? For det handler virkelig om ørsmå marginer.

Denne sesongen har Liverpool vært fantastisk gode, men kan ende opp som nummer to, fordi Manchester City har hatt litt større marginer på sin side. Det er faktisk det det handler om veldig ofte, et av de viktigste stikkordene i kampen om trofeer. Marginer. Stang ut eller stang inn, det er sjeldent snakk om noe annet enn millimeter. Litt flaks er nok.

Søndag 12. mai kan Wolves avgjøre Premier League. Vi håper de populære ulvene tar sin 17. seier og når vidunderlig 60 poeng, fordi det er den følelsen som ligger i sentralnervesystemet. Allikevel unner vi Liverpool seriegullet av hele vårt hjerte.

You’ll Never Walk Alone kan hende aldri blir sunget like vakkert som på nettopp denne søndagen, 12. mai 2019, der 90 minutter avgjør Premier League.

Er det rart vi elsker fotball?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves mot sensasjon!

Wolves mot sensasjon! Og Wolves har herjet i Premier League denne sesongen. Nå gjenstår kun to kamper der hjemmekampen mot...

Lukk