Alkohol – føler du drikkepresset på kroppen? Kan du dra på fest, men kjøre begge veier? Edru? Da er du blant veldig få, for nordmenn tviholder på kombinasjonen alkohol og fest. Om du trodde det var de unge som drakk mest, tar du feil.

Det er de godt voksne og eldre som drikker stadig mer alkohol, i følge ferske undersøkelser gjort av TNS Gallup.

Inntaket av alkohol for nordmenn er det vanskelig å ha nøyaktig kontroll på. Fordi det er en rekke områder man kan skaffe denne typen nytelsesmiddel, blant annet brygge selv, handle svart, i utlandet, på Tax Free osv. Alkohol – føler du drikkepresset på kroppen?

Trenden har snudd. Ungdom som tidligere hadde rykte på seg for å ikke gjøre annet enn hærverk, tyveri og rave dritings rundt i sentrumsgatene, har når funnet andre arenaer å markere seg.

I bunnene av en treliter

Nå er det deres besteforeldre som løser verdensproblemene i bunnen av en treliter med rødvin eller i en halvliter eller tre med øl, på puben. De godt voksne har solid økonomi, de velger kvalitet, men drikker nær 60% mer enn for få år siden. Fortsatt ifølge TNS.

Siden tusenårsskiftet har trenden vært tydelig. Ungdom drikker stadig mindre, ikke bare i Norge, men i hele den vestlige verden. Årsaken kan være økende kunnskap om hvor skadelig misbruk av alkohol kan være, både på kort og lang sikt.

Unge mennesker kjenner til skadeomfanget og den alvorlige nervegiften som over tid, skader store deler av kroppen, ved misbruk av alkohol.

Alkohol - føler du drikkepresset på kroppen?

Alkohol – føler du drikkepresset på kroppen?

Hvorfor eldre mennesker drikker mer, er sammensatt, men har en sammenheng med at de har bedre tid, er mer sosiale, reiser mer og individualistiske verdier har stadig mer å si. Eldre er også mer urbane og har tilgang til restauranter og barer i lokalmiljøet.

Men, det er drikkepresset dette handler om, og der kan du helt sikkert se deg selv i speilet. Har du påvirket venner, kolleger eller kjæreste; til å drikke mer enn vedkommende selv har ønsket? Er svaret ja, bør du skamme deg, eller rykke fram til start. Du kan selvsagt klemme i deg all den alkohol du råder over, men har ingen rett til å påføre andre, samme lidelse.

Lønningspils, vin-trekning hver fredag, julebord, sommerfest, påskefest, oktoberfest, jubileum, gravøl, seminar og jente- og gutteturer.

Tør du takke nei?

Mulighetene til å ville takke nei til en pils eller et glass vin er uhorvelig mange – om man tenker etter. Tør du takke nei, når du egentlig ikke vil eller kan drikke alkohol? Det burde selvsagt gjøre, for det er ditt og ingen andres valg.

Mange velger å være sosial og si ja takk, når intensjonen i utgangspunktet var en annen. Er du sammen med andre i sosiale lag, ikke lag et nummer av at noen velger å drikke alkoholfritt. Det må hver og en få lov til å bestemme selv.

Det vil alltid være forskjell på folk, så også med fest og alkohol. For det er nemlig fullt mulig å ta seg et glass eller to, og gå over til mineralvann eller annet på slutten av kvelden. Eller er det direkte utenkelig for de aller fleste? Har du tenkt tanken; drikker du selv litt for mye eller har du full kontroll.

Kilde: Forskning.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Premier League – handelen for neste sesong er allerede i gang!

Få serierunder før den mest eventyrlige og ikke minst overraskende sesongen i Premier League noen gang, er over. Ser det...

Lukk