Det er trist og skremmende at barn og unge som opplever krise på kroppen, ikke har noe sted å kunne ringe, før etter kokken 15:00 på ettermiddagen. 

Å oppleve å finne sin egen mor, oppløst i tårer, med avføring over hele kroppen, dopet på stokk eller dritings av alkohol – gjør noe med en syvåring.

Det er mange gode grunner for å etablere en nødtelefon for barn og unge, men viktigst av alt er at:

  • Alle barn og unge skal ha ett nummer de kan ringe når de opplever vold i hjemmet, er utsatt for overgrep, er redd for tvangsgifte eller opplever andre akutte og vanskelige situasjoner.
  • Nødtelefonen 116 111 er gratis
  • Alle telefoner blir besvart av voksne som har lang erfaring i å hjelpe barn og unge
  • Også voksne som er bekymret for barn og unge – eller har mistanke om at de utsettes for vold og overgrep kan ringe Alarmtelefonen 116 111

 

Maten som burde ha vært i denne boksen, hos denne gutten i reklamefilmen for fosterhjem, ble ikke smurt. Moren eller faren var mer opptatt av sitt, enn å sende med sønnen sin maten han så sårt trengte på skolen. En video som bør gå rett i hjertet på alle som har barn, jobber med barn, eller som vet hvilke rettigheter barn har.

Mødre og fedre over hele landet gjør det hver eneste dag. Overser, glemmer eller lar andre ta omsorgen over deres barn. På jakt etter piller, status eller dop. Nylig ble det kjent at barn uten nære omsorgspersoner, oppsøker pedofile miljøer, fordi der er det voksne som bryr seg, åpenbart på feil grunnlag.

Vil du at din sønn eller datter skal logge seg på det mørke nettet, hvor de pedofile holder til, for å bli sett, hørt og tatt på alvor – men kanskje heller blir tatt i rumpa?

Omsorgssvikt er barnemishandling, det er forbudt og det er så skadelig for de barna som rammes. Tusenvis av barn og unge, mangler trygghet, omsorg og kloke voksne  å kunne spørre når ting blir vanskelig.

Tusenvis av barn og unge trenger et nytt hjem, fordi mor og far ikke makter å ta seg av dem – av ulike årsaker. Har du en seng ekstra, et hjerte som slår for barn i nød, er det barn som trenger deg.

Det faktum at barn i nør ikke engang har noen å ringe til, bortsett fra til politiet, er et samfunnsproblem politikerne har oversett i mange tiår.

Heldigvis er det hjelp og få, etter klokken 15:00 – for da er det noen som svarer hos Alarmtelefonen for barn og unge,

Ring Alarmtelefonen 116 111, om du sliter i hjemmet.

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Annonsørene på Facebook lurer deg!

Du har sett det mange ganger, kanskje til og med likt og delt noen av annonsene selv også. De som...

KIWI dro i gang priskrigen!

KIWI vant VG's pristest før jul, og KIWI ser ut til å dra igang priskrigen. Forsinket sammenlignet med i fjor,...

Lukk