Breaking Bad” på Netflix – hvor ofte? Kan du se kultserien igjen og igjen, eller holdt det med den éne gangen? Om du er av det fåtallet som ikke har sett en av verdens mest omtalte og mest populære TV-serie, bør du tenke deg om. Den går fortsatt på strømmetjenesten, Netflix.

Begynn med første episode i dag. Du vil bli hekta. Så er du herved advart. Dette er serien alle har snakket om, og fortsatt diskuterer rundt om på kloden.

Netflix

Til tross for at dette er en amerikansk spenningsserie som ble produsert fra 2008-2013, er den fortatt svært populær. Så populær at den er å finne blant de med høyest rating på IMDB sine rangeringslister, over TV-serie. Den har fått hele 9,5 poeng av ti mulige. Uansett sjanger. Selvsagt ikke overraskende.

Breaking Bad” på Netflix – hvor ofte? Vi kjenner flere fans som har studert alle fem sesongene fire og fem ganger.

Lest? Vil Papirhuset levere flere sesonger på Netflix?

Det er mørkt og voldelig, det er drap og og bruk av rusmidler. Mye bruk av rus, og svært mye vold, faktisk. Men det er ikke det det settes mest fokus på i “Breaking Bad” – det er det helt spesielle forhold, mellom de to det handler om fra start til slutt.

Den tvilsomme Jesse Pinkman (spilt av Aaron Paul, en rolle han fikk en Golden Globe-nominasjon for, som beste mannlige birolle) – og som var elev for kjemilæreren sin, Walter White – som har hovedrollen (spilt av Bryan Cranston).

For å ta deg med til noe av innholdet uten å avsløre for mye, slik at du skal få lyst til å se “Breaking Bad”.

Jesse Pinkman

Vince Gilligan er en amerikansk filmprodusent, regissør og manusforfatter. Han er best kjent for å ha skrevet og produsert TV-serien Breaking Bad, og dens spin-off, “Better Call Saul“.

Wikipedia.org

Mr. White, som Jesse Pinkman ynder å kalle ham, altså Walter, er sjuk. Terminal lungekreft. Han hoster mye og ofte i første sesong. Men sykdommen gjør mannen på lærerlønn bekymret for familien sin. Særlig rent økonomisk.

Hans kone, Skylar White (som spilles av Anna Gunn) som er gravid, og sønnen Walter jr. vil bli kastet på gata, om han dør av sykdommen. Men hans gode venn og og svoger, Hank Schrader (spilt av Dean Norris) er i DEA. Narkotika-politiet i byen Albuquerque i New Mexico, hvor handlingen foregår.

Hank introduserer Walter for et narkoraid som observatør, her oppdager Walter White, unge Pinkman. Som stikker usett fra stedet.

Dette setter Mr. White sitt hode i spinn. Fordi han har hørt om det nye populære dopet, Crystal Meth, som er metamfetamin. Og som den glimrende kjemilæreren han er, forsøker han å koke en batch som blir overraskende bra. Med Jesse Pinkamn som bruker, som langer og medkokk, på laget – begynner pengene å rulle inn. Selvsagt ikke uten dramatikk.

Breaking Bad” består altså av fem sesonger, hele 62 episoder med action du neppe har sett i noen serier – noen gang tidligere. Det du minst forventer i en TV-serie, kan faktisk skje i “Breaking Bad.”

Gustavo Fring

Om du ikke har opplevd galskapen i denne serien, anbefaler vi å se den, om du er over 16 år, ikke yngre. Dette er ikke barne-TV. Det er hardbarket krim, det skytes, drepes og dopes ned. Alt med en ivrig Mr. White som har svært gode argumenter for sine planer.

Å koke stadig mer Crystal Meth er den røde tråden, underforstått å tjene mye penger, som er målet.

Kjemilæreren som blir kriminelle Walter White i Breaking Bad Foto: AMC

Narkokartellet er selvsagt interessert i en ny konkurrent. Skal Mr. White forsøke å bli en av kjeltringene på den mexikanske siden av grensa. Eller skal han la seg diktere av forvalteren av snusket business på amerikanske side, Gustavo (Gus) Fring. Og hva med Mike Ehrmantraut (spilt av Jonathan Banks) som er Gus’ alt-mulig mann? En torpedo som dreper på kommando. “Breaking Bad” på Netflix – hvor ofte? klarer du å la være å se denne serien mer enn én gang?

Netflix surprised Breaking Bad fans by dropping a load of information and material for the sequel film, newly titled El Camino: A Breaking Bad Movie!

The Guardian

Både Pinkmann og Walter White får med jevne mellomrom bruk for advokat. I ordets beste og verste forstand. Her kommer Saul Goodman, som heter James morgan McGill i starten, (spilt av Bob Odenkirk) inn i bildet, ganske tidlig. For alle som er stor fan av “Breaking Bad” har selvsagt blitt kjent med Goodman i nevnte spin-off serie, “Better Call Saul“.

EL Camino

Denne serien forteller mye om det som skjer i byen, før Breaking Bad tar til. De aller fleste du blir kjent med i denne serien, er også i mer eller mindre grad deltagere i “Better Call Saul” også. Anbefales. Som om dette ikke var nok.

Serien “Breaking Bad”s enorme popularitet har fått produsenten, Vince Gillian til å by på en ny spillefilm, “EL Camino” som hadde premiere i 2019. En direkte fortsettelse fra det øyeblikket siste episode av siste sesong avsluttes. Filmen, “El Camino” forteller oss hva som faktisk skjer, men hele seks år etter at “Breaking Bad” er ferdigspilt.

Skal du se én eneste serie denne våren eller sommeren, bør du se “Breaking Bad”. Ikke fordi det er så fantastisk med vold og narkotika, men fordi dette er verdens beste TV-serie, ever. Du skjønner det selv når du har sett alt.

Vi anbefaler å begynne med “Better Call Saul, deretter ser du samtlige 62 episodene med “Breaking Bad” – så avslutter du festen med filmen, “El Camino” – som har en glimrende Jesse Pinkman fortsatt har Aaron Paul i hovedrollen.

Breaking Bad er skapt av geniet, Vince Gilligan.

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com