Elbil før nyttår? Da haster det! Mulig må du vente til etter nyttår med å få drømmebilen. Da kommer det moms på kjøpet som gjør det veldig mye dyrere. Kun seks uker igjen av året, nå skal du være heldig å finne nybil som selges fra utlandet, som rekker å leveres i tide.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Regjeringen

Det mye omtalte ‘grønne skifte’, tvinger seg på oss, heldigvis, hadde vi nær sagt. Til og med amerikanerne, som lever og ånder for sine Pick Up Trucks, tvinges nå til å tenke nytt. Elbil-markedet kommer til å eksplodere, også i USA, i årene som kommer. Det er bra for naturen og miljøet, men ikke kult for lommeboka.

Les også: Tilbehør til dine digitale enheter

I Norge selges det snart ingen nye diesel- eller bensinbiler. Kun hybrid- eller elbiler. Skal du ha bil rett fra fabrikken, kan det bli vanskelig å få den momsfritt. Da må du i så fall bestille idag.

Regjeringen, avgifts-regjeringen, som garantert vil bli husket for det teite ordtaket, “vanlige folks tur”. Et ordtak som har slått bena under Arbeiderpartiet som har en oppslutning på drøye 15 prosent. Og som har påført folk flest mer avgifter, dyrere mat, drivstoff, strøm og nå elbiler, enn noen regjeringen kunne drømt om.

At finansministeren fra SP, Trygve Slagsvold Vedum ikke kan regne, er jo så patetisk og flaut at vi finner ikke ord. Kanskje den svakeste ministeren vi har hatt i det moderne Norge i moderne tid. Forsøker å le vekk annet hvert forslag, som kveler hardt arbeidene nordmenns økonomiske hverdag.

Elbil før nyttår? Da haster det! ellers kan det bli dyrt.

Skatter og avgifter

Elbil før nyttår? Da haster det!

Økt beskatning på akse og fonds-gevinst, lakseskatten som truer en hel næring, som er livsviktig for hel kyst-Norge. Slik kunne vi ha fortsette å ramse opp feil-politikken til en regjering som aldri burde ha fått komme til makten.

Som om AS Norge behøver mer skatter og avgifter? Vi tjener mer penger enn aldri før, bare på skyhøye olje og gass-inntekter, alene. Oljefondet flommer over av penger. Bare på strømmen tjener Norge rekord-inntekter, mens Kari og Ola Nordmann knapt har råd til å vaske klær.

Les også: Snart kaos på handlesentrene

Selvsagt bør vi sørge for at hjulene går rundt i det offentlige, men Vedum og Støre har studert inntektslistene for de rikeste i Norge. Og fått med seg at det er i oppdrett-bransjen man skulle ha vært. Ikke i politikkene om man ser på inntektene. Ergo så ble lakseskatten født.

Det er ikke lov å tjene godt i dette landet, da skal man straffes.

En grunnrenteskatt for alle bedrifter som tjener gode penger. Som nå får en rekke bedrifter til å permittere sine ansatte, fordi oppdrett ikke lønner seg lenger på sikt. Om denne skatten blir stemt gjennom i Stortinget.

Elbiler

Elbil før nyttår? Da haster det! Har du råd til momsen? Slik er det nå også med alle elbiler over en halv million kroner, som vil si de aller fleste nye elbiler, bli pålagt moms.

Fjerning av momsfritaket på beløpet som overstiger 500 000 kroner, vil i praksis si at du kan legge på 25 prosent på summen som overstiger 500 000. På alle elbiler som leveres ut etter 01.01.2023. Kjøper du en elbil med levering i 2022 over 500.000, vil hele kjøpesummen fortsatt være fritatt for moms

Bos.no

Noen tror at man kan sitte å bestille elbil til langt ut i romjulen, og dermed slippe moms. Det er feil.

Det er leveringstidspunktet for bilen som gjelder. Når hjulene er på norsk jord. Ergo må bestillingen være bilprodusenten i hende, slik at bilen rekker å være i Norge før 31. desember i år.

Elbil før nyttår? Da haster det! Regjeringen vil at du betaler mer moms på alt, også elbiler over 500.000 kroner.

Tesla skriver på sine sider at de har leveringstid i desember 2022 – februar 2023 – ved bestilling i dag. Men vi tviler på om Tesla rekker å levere nybil på seks uker, men det er lov å prøve. Bare vær obs på moms-påslaget, om bilen er forsinket levert.

Vargas

Pin It on Pinterest