Fake News? er et begrep som har var lenge, men som har blusset opp igjen, etter at The Donald har gjort alt han kunne, og lykkes i det amerikanske presidentvalget, mot Hillary Clinton.

Hva er ‘Fake News’? Er det alt Donald Trump sier, eller er det alt du selv ikke tror på? ‘Fake News’ er en gammel betegnelse, i nytt format, som betyr falske nyheter – nyheter vi ikke trenger. 

Sensasjonelle overskrifter, klick bates, agn, som skal få leserne til å klippe på linker, som ofte ikke har noen annen agenda enn å skape klikk. Noen blir rike ved å få så mange klikk eller trafikk som mulig, andre tjener penger på reklame på disse nettsidene som har mange nok lesere – eller bare klikk.

Faktisk er vi bloggerne blant verstingene her. Ikke alle, men mange lager falske overskrifter som skal fange lesernes interesse og nysgjerrighet, som igjen får leserne til å klikke på linken eller overskriften fordi leserne alltid er nysgjerrige.

Falske nyheter eller klikkagn, er ingen ny oppfinnelse, men ‘Fake News’ ble brukt av Donald Trump under valgkampanjen mot Hillary Clinton. Presidenten hevdet nemlig at så mye som 90% av nyhetene som var knyttet til hans person, var nettopp det. Oppspinn, løgn og altså falske nyheter.

Fake News?

Fake News?
Foto: Creative commons

Dette kommer altså fra mannen som har Twitret seg gjennom måneder med usannheter, og forlanger å bli trodd på det. Faktisk er Donald Trump, verdens mektigste mann – en av de største løgnerne som går i to sko. At gale Donald, sitter på den militærmakten han gjør, er åpenbart en kilde til en usikker verden. USAs president, er sannsynligvis verdens farligste mann.

‘Fake News’ er nok kommet for å bli, også i norske medier.

VG, Nettavisen, NRK, TV2, Dagbladet og ikke minst Nettavisen gjør det – hver eneste dag. Lager artikler, som ikke har noe annet formål enn å tjene litt mer penger på en videosnutt, et lite klipp, gjerne med reklame både før og etter, der du får 30 – 40 sekunder billig underholdning av at noen faller i vannet, blir skremt e.l. Fullt lovlig, men går altså under kategorien ‘Fake News’.

En annen genre, er fra bloggeren, Rene Kleveland, som lager sine egne overskrifter i kategorien underbuksehumor, og får tusenvis av klikk på at husmor i Storbritannia henger brukte kondomer over senga, etter hvert som elskerne har vært ‘innom’. Morsomt? Ja, for de som liker billige poenger av usanne nyheter, så kanskje.

Du skal vokte deg vel for ikke å bli lurt, hver gang du surfer på nettet. Fordi ‘Fake News’ sprer seg i omfang, da kan det fort bli vanskeligere å skille de ekte og sanne nyhetene fra det som er skapt for å lure leserne.

Vargas12.com er ingen ekspert, har neppe rent mel i alle poser heller, men vi forsøker å forholde oss til sannheten – hver gang vi publiserer artikler. Vi vil aldri komme med pluss abonnement eller la leserne våre måtte betale for blogginnlegg på denne nettsiden. Aldri!

Tenk over det, neste gang du er innom en nettavis eller bloggside, om det kan være snusk og fanteri eller ren og skjær sannhet. Finner du Donald Trump på Twitter, vær på vakt.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Trener du i varmen?

Trener du i varmen? Å trene er bra for kropp og sjel året rundt, men er det for varm om...

Godt VM – kun 16 nasjoner igjen!

Godt VM - kun 16 nasjoner igjen! VAR diskuteres fortsatt, forståelig nok. Men Video Assistant Referee er nok kommet for...

Lukk