Stoler du ikke på Facebook, bør du logge av for godt. Stoler du på Facebook? Føler du at det er ok at verdens største sosiale medium, kan dele din info og kontaktliste med andre, uten at det gjør deg noe, er det bare å bli værende. Sliter du med tilliten – sletter du kontoen din og forblir avlogget. Ikke alle stoler mer på Facebook.

Til og med den anerkjente og fantastisk dyktige forfatteren, amerikaneren og legenden, Stephen King, stolte ikke lenger på Facebook. Han fjernet hele sin velfylte profil, med flere millioner følgere. Årsaken er den samme for de aller fleste. Nemlig Facebook sin manglende evne til å bevise at de kan beskytte sine “kunder – samt ivareta brukernes privatliv.

Lest? Algoritmenes makt!

Usikkerheten rundt hva som faktisk deles av privat informasjon, private bilder oa., er nok til at mange nå ikke gidder mer av Facebook, som startet opp i 2004.

Det finnes muligens ikke gode nok alternativer til et slik sosialt medium på markedet. Men mange velger nå Twitter, Instagram, Tik Tok, Pinterest, LinkedIn og YouTube (som eies av Facebook, so be ware.) I stedet for Facebook som per 2020 har mer enn 2,5 millarder ukentlige aktive brukere.

Alle sosiale medier er gode verktøy til bruk for alle over 13. år, men noen er bedre enn andre.

Donald Trump

For få år siden, tenkte vi kanskje ikke over hva Facebook brukte våre profiler til. Eller hva vi selv faktisk delte når vi logget oss inn og laget en profil første gang. Med nyheten om at Facebook bevisst delte info fra flere millioner “kunder” til et amerikansk IT selskap, i lys av Donald Trump sin kamp mot Clinton for å bli amerikansk president.

Stoler du på Facebook?
Foto: Blogtrepreneur

Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg har stått i sentrum for kontrovers rundt nettopp politisk annonsering og propaganda. Zuckerberg har uttalt at politisk ytringsfrihet er viktig, og at de ikke kommer til å innføre begrensninger eller faktasjekk av politisk reklame.

VG.no

Stoler du på Facebook?

På tide å slette Facebook-profilen? Stadig flere har funnet ut at surfing, oppdateringer, likes og jakten på sladder. Er den største tidstyven av dem alle. Det faktum at den amerikanske nettportalen, driver med snusk og fanteri, ved å dele din data for store pengesummer. 

Marc Zuckerberg

Der gründeren, Marc Zuckerberg, som eier 84% av aksjene, ble kalt inn på teppet til de amerikanske myndighetene for nettopp den affæren. Kanskje også grunn god nok til slette seg for godt?

Facebook er et fantastisk verktøy, om du bruker det til det formål det er ment for, nemlig å holde kontakt med venner og familie, og få nye venner som er bra i alle sosiale settinger. Men det er altså når smarttelefonen tar over livet ditt, at Facebook blir mer en uvenn enn nyttig sosial greie. 

Selvsagt er det ikke Facebook sin skyld at du higer etter likes og nye spennende oppdateringer fra venninner, kompiser og alt fra grupper du er i med i. Det være seg strikke-hjørne, vin klubb, eller grupper for felles sjakk-venner, i åpne eller hemmelige grupper.

Facebook er som alle andre sosiale medier, en nyttig app du kan bruke ved behov. Når det har skjedd noe nytt du bør dele, eller kanskje du ønsker å komme i kontakt med noen du ikke har møtt på lenge. Ikke til alt dette andre, skryte og selvdiggingen som bare blir flaut, både for deg og dine nærmeste. Skryt på Facebook er veldig ut, det bør du slutte med snarest. 

Logg av!

Men da må du altså være helt sikker på at nettstedet. Dette mye omtalte verdensomspennende sosiale mediers flaggskip, med stadig mer dritt på vingene, er noe for deg å være knyttet til. Er svaret nei, bør du logge av for alltid, eller til Facebook viser deg den respekten du og ditt privaliv fortjener.

Ta styringen, logg av i tide, eller slett hele Facebook-profilen. Det kan hende du vil kjenne en lettelse – allerede i kveld, om du ikke får noen døgn med abstinenser først da. 

Historiene fra mennesker som har tatt det selvstendige valget og slettet alt, for alltid, er overraskende positive. De fleste påstår å ha fått livet sitt tilbake, sannsynligvis fordi det har gått for langt, for lenge.

Hvem er sjefen hjemme hos deg? Du eller Facebook?

Har du kontroll over hvor ofte du faktisk surfer på din smarttelefon?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Svalbard – minutt for minutt på NRK

Hva forteller det om oss nordmenn, at Norges mest populære underholdning på lineær TV, er opptak fra en Hurtigrutereise fra...

Lukk