«Famez», Norges mest leste blogg. Er det noe nordmenn elsker å klikke seg inn på se er det sex-relaterte artikler som avdekker noe som kunne ha vært dem selv. På denne bloggen finnes det nettopp slike innlegg i bøtter og spann, problemet er dog sannhetsgehalten i de.

Nysgjerrighet er et nøkkelord.

Eller hva sier du om overskrifter som «Tonje(27), samler på brukte kondomer» og ikke minst «Bjarte som ble blind av å onanere» sludder og vås, men nordmenn elsker slikt og ønsker å lese om det. Fakta er det ikke så nøye med, så lenge historien er god. Det er vel ingen regler for gode historier?

– «Famez» er bloggen som mange hundre tusen nordmenn har trykket til sitt hjerte, men nå innrømmer Rene Kleveland fra Bergen, at de aller fleste innleggene som har gjort ham både rik og berømt- er direkte oppspinn. Så kan jo du som leser, bedømme selv om du føler deg lurt, eller om det er «innafor» å lure leserne opp i stry gjennom oppspinn, løgn og fri fantasi?

Kreativt gjort, utvilsomt, men er det ikke bløff?

7694156738_cda5d6699a.jpg

– Å skaffe seg lesere gjennom oppdiktede historier er ikke Rene alene om å gjøre. Det som er «Famez» er alene om, er å unnlate å gi uttrykk for at dette er oppspinn. Han skriver det som han mener kan gi god trafikk, på lik linje med mange andre. Rene gjør det bare med sin egen vri ved å dikte opp sine kreative eventyr.

Hvor lenge folk flest velger «Famez» som sin favoritt-blogg er usikkert, nå som fiksjons-bloggen er avslørt har kanskje noe av spenningen forsvunnet. Hvem som helst kan nok skape interesse i fritt utvalg av fiktive overskrifter.

Eller hva sier du om «Madeleine McCann funnet- i live! «Anders Behring Breivik funnet hengt på cella», eller f.eks «Jens Stoltenberg tatt på fersken for tyveri på Rimi». Det er bare å dikte i vei. De fleste av disse overskriftene ville ha gitt enhver skribent masse fokus, men så er det innholdet da. Hvordan skal man komme fra det med troverdigheten i behold, når alt dette er fri fantasi?

Er det ok å dikte opp artikler for å skaffe seg klikk og trafikk?

 

Kilde: SIDE3.no

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kommentarfeltets antihelter!

I Dagbladet.no, Nettavisen.no, TV2.no og helt sikkert i en rekke andre nettsteder florerer det av eksperter. Eksperter som utvilsomt vet absolutt alt....

Høstferie- gir rom for sex?

Endelig er høstferie for mange, ikke for alle, men mange elever har nå en drøy uke med fri. Hva skal...

Lukk