Feil valg av partner kan ødelegge livet ditt
Feil valg av partner kan ødelegge livet ditt!

Er du så uheldig å velge feil person som din partner, ektefelle, kjæreste eller livsledsager, kan det gå fryktelig galt. Dessverre avdekkes ikke dette alltid før det er for sent. Å komme seg ut av et forhold er lettere sagt enn gjort. Psykopaten er en slu jævel som legger skumle planer.

Det starter ofte som et hvilket som helst vellykket forhold, forelskelse, spenning og hyppige møter. Alt endrer seg med det første slaget. Det som er starten på et mareritt for veldig mange. I dag lever tusenvis av kvinner, også en del menn med en psykopat som styrer alt i hjemme. Absolutt alt.

Du kan ikke vite det før noe helt spesielt skjer, noe som kommer som lyn fra klar himmel. En misforståelse, du kommer kanskje for sent til en avtale, du blir nektet å møte venner, du får beskjed om å komme hjem til en bestemt tid. Du oppdager at du blir overvåket, styrt og underkuet. Sjalusi er bare en viktig faktor som styrer psykopatens tanker og handlinger.

En liten gnist som får fram psykopaten for alvor.

Psykopaten er alltid svært hyggelig utad blant venner, familie i jobb-sammenheng og i andre sosiale settinger. Det er når vedkommende får sitt offer for seg selv det smeller. Filmen “90 minutter” med Axel Hennie gir et skremmende bilde på hvordan en psykopat kan oppføre seg.

Mennesker skal være mennesker glede og ikke en trussel. Dessverre er det nettopp andre mennesker som er direkte årsak til svært mange dødsfall og drap også i Norge.

– Mangelfull empati, dårlig selvinnsikt, ansvarsfraskrivelse, overdreven selvtillit og storhetstanker er typiske trekk hos en psykopat. Psykopati er en personlighetsforstyrrelse kjennetegnet av affektive, mellommenneskelige og adferdsmessige symptomer. Disse symptomene inkluderer egosentrert tankegang, manipulerende atferd, overfladisk følelsesliv. 

Feil valg av partner kan ødelegge livet ditt!

Disse symptomene kan det ta tid før man kan oppdage, dessverre lenge nok til at man etablerer et forhold som låser ofret i en uutholdelig tilværelse. Trusler, vold, sjikane og psykisk terror kan bli hverdagen for den som ikke kommer seg vekk i tide.

Lever du med en psykopat bør man kontakte fagpersonell som tar dine problemer på alvor. En politianmeldelse på anmodning eller henvisning av fastlege eller psykolog bør være en løsning for den som sliter.

Ikke la andre mennesker styre livet ditt, ikke en gang den du egentlig elsker.

Flickr/ Foto: marip.s

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com