Grillmat til liten og stor er populært hos mange nordmenn. Fordi grillmat er enkelt å tilberede, det kan være sundt og det smaker ofte bedre å spise utendørs. Men det er en mye at det kun er far som kan grille. Det kan selvsagt også kvinner gjøre – minst like godt som menn. Så er det avklart.

Estimated reading time: 5 minutter

Ønskeliste

Grillmat er faktisk all mat som kan tillbeddes på en grill, det være seg kull, gass eller elektrisk grill. Til og med suppe kan grilles, så du har egentlig bare å la fantasien sette grenser for hva du bør tilberede i sommerferien. Grillmat til liten og stor kan være alt fra pannekaker til digre biffer, fra fisk og grønnsaker til pølser i vaffel.

Les også: Vin som belønning hver dag?

Enkel sommermat er selvsagt mer enn burgere og pølser, men det er viktig at man prøver seg fram og finner ut hva som passer best for den enkelte familie. Barna bør selvsagt bli hørt på sine ønsker og kanskje blir kokken overrasket, når poden sier at det hadde smakt med en frisk salat med bacon, urter og friske bær til.

Her kommer grillen til kort, all den tid det er en frisk salt som står på menyen, da det er kaldmat og ikke varmt. Men det er faktisk ikke grenser for hva som kan grilles. Vi anbefaler at man tar den viktige samtalen i god tid før grilles fyres opp. Slik at alle blir hørt.

Grillmat til liten og stor bør være noe alle liker. Sett opp en ønskeliste og sett ønskene ut i livet, og sommerferien blir en fest.

Grillmat til liten og stor

Grillmat

For tusenvis av nordmenn, er det når grillen tennes, det endelig er ordentlig sommer. Kjenner du deg igjen?

Les gjerne: På menyen – steker du biffen riktig?

Grillmat – så enkelt at selv far kan gjøre det med litt hjelp fra mor, og kanskje barn over 12 år. Å snu en kotelett, hente tennvekse eller grillkull er gøy for barn å delta på. Særlig om de i tillegg får lov til å tenne opp. Men en stødig voksen hånd til hjelp, er det ikke farlig. 

Kjøtt av lam, gris, storfe, hva hjertet måtte begjære – alle typer kjøtt kan grilles. Digre biffer, hjemmelagde hamburgere, pølser i alle varianter, lammekoteletter, spareribs marinert etter eget ønske, lammecarre, eller kanskje en selv-røket sommerkotelett eller to? Til og med ribbe passer perfekt på grillen.

Pensle kjøttet eller grillristen før steking, for å unngå at det brenner seg fast.

Selvsagt passer det også med alle typer fisk på grillen også, enten i folke eller rett på grillen, men da må du passe på varmen.

Husk godt og rikelig med krydder, ikke bare salt og pepper.

Gass eller kule?

Bruker man gass, kan man med enkle grep justere varmen ut i fra hva man ønsker å tilberede. Om du ikke allerede var klar over det, fisk er undervurdert grillmat. Alle typer fisk kan grilles, og det er faktisk alltid like vellykket.

Les også: Coop kuppet Champions League-finalen

Legger du fiske-filene i folie, med salt, pepper, smør, purreløk og litt sitron, så har du allerede halve jobben gjort. Ikke bruk for sterk varme, da blir fisken tørr.

Bakt potet, ris, stekt, kokt og fløtegratinerte poteter, til og med pomes frites er godt til fisk. Alt dette kan selvsagt tilberedes på en god gassgrill med sidebrenner.

Grillkongen kan fort bli satt på prøve om gassen plutselig er slutt, da er det smart å ha en flaske ekstra i garasjen eller i kjelleren. For å få best mulig grillresultat anbefales det på det sterkeste å la kvinnen i huset ta over i blant, bare for å se om det blir et bedre grill-resultat.

Noen menn er nok ikke enig i dette forslaget, muligens fordi hans autoritet blir satt på prøve? Vi bare spør.

Om kulegrill passer deg bedre enn elektrisk eller gass, så skal du være trofast mot din tennvæske og ditt kull.

Husk bare at det finnes bedre alternativ som gjør jobben langt enklere. Også prisene på gassgrill har blitt langt mer folkelige de siste årene. Du må ikke ta opp lån eller svi av hele sommerferiebudsjettet for å få en helt grei gassgrill.

Gassen er heller ikke avskrekkende dyr.

Grillmat til liten og stor bør være så varier at alle blir mette og tilfredse.

Vargas

Pin It on Pinterest