Hjemmeøvelser med strikk kan være en god erstatning for deg som ikke kommer deg på trening. Enten senteret er stengt grunnet nedstengning eller du ikke guider å forlate huset av andre årsaker. Dørstokkmila behøver ikke være kilde til lite eller ingen trening. Tren hjemme. Alt du behøver er faktisk en strikk.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Ute eller hjemme

En sekk med stein og en plan om å gå noen kilometer med sekken på ryggen – er trening god som noen. Og vil du trene hjemme framfor treningssenter behøver du ikke mange dyre apparater. Flasker med vann er gode nok som manualer og en matte å ligge på får å gjøre kloke øvelser koster ikke mange kronene. Investerer du i noen gode strikker og har litt tumleplass får du trent godt nok – hjemme.

Vil du ikke drasse på stein, dra med deg et vinterhjul i et solid tau og dra det etter deg. Det er en velkjent måte å bli sterk på, for aktive mennesker. Kanskje særlig for de som skal gå langt på ski og med pulk. Er du bare en vanlig mosjonist som ikke vil dø for tidlig er altså hjemmeøvelser med strikk et skritt i riktig retning.

Hjemmeøvelser med strikk er faktisk en smart måte å få unna en økt før ungene våkner, på ettermiddagen etter lange timer på hjemmekontor eller på kvelden, om det passer best. Du slipper reisevei til senteret og kan gjøre unna effektive øvelser i løpet av en halv time. Da er det ikke mange unnskyldninger du kan bruke for å slippe unna.

Treningsrom

I disse odde tider der ingenting er normalt lenger. Er det viktig med gode råd fra de som kan litt forskjellig. Vi som skriver denne bloggen gir våre lesere alt fra økonomisk rådgivning, orgasme-garanti og råd om hvordan du lever litt lengre, enn om du ikke leste, Vargas12.com.

Nå får du også råd om hvordan hjemmet ditt enkelt kan gjøres om til et treningsrom for hele familien.

Det skal så fryktelig lite til. Alt du trenger er viljen til å trene, en shorts og en t-skjorte, så er det bare å sette i gang. Du behøver ikke noe utstyr, bare kroppen din som vektstang, bruk bordet eller en stol til å ta dips, og ‘planken‘ kan du jo. Og har du et par solide strikker, vil øvelsene komme av seg selv.

Selvsagt er det langt enklere om du kan ha et rom å trene i, slik at du kan lukke døren og være for deg selv med den svette kroppen din en stakket stund. Du kan sette opp en lettvegg med noen sponplater, ved å dele et større rom i to. Eller en ordentlig vegg, om rommet er enda litt større.

Det er ikke mange kvadratmeterne du behøver for å kunne trimme deg svett, hjemme i ditt eget hus. Det er viljen til å faktisk gjøre det, som er det vanskeligste. Derfor bør du sette opp en ukeplan, sett av nok tid og bestemme deg for å gjennomføre. Enda sofaen skriker til deg, at du skal heller sett deg og se TV og spise potetgull.

Hjemmeøvelser med strikk

Hjemmeøvelser med strikk

Trening gir lykke

Om du er sånn noen lunde skrudd riktig sammen, skal nemlig regelmessig trening gi deg håp om bedre helse og et stadig bedre humør. Ja, faktisk kan du bli et mer lykkelig menneske om du tar deg tid til trening. Fordi endorfiner som fungerer som kroppens egen “narkotika”, gir deg velbehag, overskudd og livsglede.

Når man er fysisk aktiv på trening, hjemme eller i naturen, er det i lystsenteret, nukleus accumbens, som er millioner av nerveceller, hvor dopaminet oppstår. I følge nøye forskning. Du føler altså en sterk følelse av harmoni og tilfredshet ved fysisk aktivitet, du og kroppen din blir belønnet på denne måten. 

Når du skal sette deg ned etter en dusj, etter endt trening, har du en annen følelse enn før du dro. Du har god samvittighet og kjenner at du lever, men det finnes svært mange gode argumenter for å være aktiv eller å trene regelmessig.

For noen hundrelapper får du tak i gulvmatte og et par strikker, og du er i gang. Snu om på livet ditt nå. Du fortjener det. Hjemmeøvelser med strikk er starten på din nye hverdag, når treningsenteret ditt åpner opp igjen etter pandemien, er du allerede et hestehode foran de andre. Fordi du har trent godt hjemme.

Dørstokkmila

Hva du liker å gjøre hva trening angår, skal du gjøre ofte. Om svette treningslokaler byr deg mot, bør du aldri gå dit. Liker du å svømme så svøm. Liker du å padle så invester i en kano. Er fjellklatring i din gate, så kjøp et solid tau og håpe på at det holder deg. Poenget er; du skal bruke tid på det du liker å gjøre av alle fysiske aktiviteter, stryk alt du ikke liker.

Dørstokkmila er et aldri så lite helvete å komme gjennomMen det er opp til å gjøre noe med det. Da er hjemmeøvelser med strikk et viktig verktøy for å lykkes. Begynner du med enkle øvelser hjemme, blir det gradvis enklere å komme seg ut og gjøre mer krevende øvelser når formen øker.

Men når du først ha lykkes og kommet deg ut av døra. Er det faktisk mer enn nok og gå i en bestemt retning, den du selv bestemmer, i kun femten minutter. Så kan du snu og løpe hjem igjen. Da er dagens viktigste happening over. Gjør du dette hver dag, eller kanskje annen hver dag – vil du leve lengre, enn om du lot være. Bare spør legen din. 

Dessverre har det seg slik: at det du putter i munnen. Er av minst like stor betydning som det du makter å trene og mosjonere. Er du disiplinert og nøye på å ikke spise for mye per dag. (2000 kalorier for menn) og (1600 kalorier for kvinner) – vil du redusere vekt. Og du vil holde deg sunn lenge.

Noen dager med kos, god mat og drikke, som nå i påsken må du unne deg. Det er alle de andre dagene i året, alle de krevende hverdagene som er viktigst å være smart på. Smart med hva du spiser, drikker og hvor mye du beveger deg.

Kjøp strikker i dag – du finner de lett på nett.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvem skal redde guttene?

Hvem skal redde guttene fra å forbli tapere, fra forbli enslige menn uten egne barn? Hvem skal redde guttene fra...

Lukk