Du hater planken – ikke dropp den! Det finnes øvelser du helst styrer unna på trening for de det både smertefullt og vondt å gjør dem. En av de aller beste øvelsene ifølge en rekke eksperter på personlig trening – er og blir, planken. Der du står på albuene (med håndflatene ned) og med kroppen som en stiv planke, med tærne i gulvet.

Stillingen er avgjørende for at du skal få de store fordelene av øvelsen. Den styrker som kjent kjernemuskelaturen og gjør kroppen solid. Men det er faktisk mye mer enn det. Du hater planken – ikke dropp den!

Bli sterk raskt

Det er en endring i hvordan vi trener, faktisk over store deler av verden. Det er spesielt bruken av vekter og heller det å ta i bruk sin egen kropp, som er mer populært, nå enn før. Vi er overbevist om at dette kan ha noe med pandemien å gjøre. Folk flest har i mer eller mindre grad valgt vekk treningssentrene og heller trent mer hjemme. Da bør man være kreativ nok og bruke det man har. Mange har ikke treningsfasiliteter hjemme og bruker sin egen kropp som “vektstang.” Smart og viktig.

Du hater planken – ikke dropp den! Øvelsen gjør deg hard som stein.

Planken er en øvelse som ekspertene mener gir deg mest effekt på raskest mulig måte. Du blir sterk, raskt, fordi du styrker de store muskelgruppene. Rygg, mage, hofter, ben og skuldre. Husk å ta tiden på deg selv, begynn i det små, men sørg for å presse deg mer – litt for hver gang. Plutselig makter du å stå i planken i flere minutter. Du vil selvsagt merke forskjell på kropp og muskler – ganske så raskt.

Du har lov til å hate planken, men ikke dropp den, ta deg tid, gjør øvelsen riktig og sørg for at den ofte er med i ditt program. Hver gang.

Du hater planken - ikke dropp den!

Ikke dropp planken

Øvelser som å ta planken, vil før eller siden kunne gi deg de magemusklene du alltid har drømt om. Sixpack, eightpack eller i hvert fall flatere mage. Du blir uansett hva du spiser så ikke tror at dette er gjort på kun dager. Det er regelmessig trening kombinert med riktig kosthold for deg og din kropp – som er svaret for deg. Ikke hør på noe annet.

Se på kroppen din som ditt skattekammer der hele kroppen, fra topp til tå, inni og utenpå har viktige elementer som bør holdes ved like. Jo sterkere du blir, jo mer tåler du over tid. Det er særlig ryggen, som mange dropper å trene, av ulike grunner – som blir trent med planken som øvelse. Sliter du med ryggen, kan du bli liggende der. Du hater planken – ikke dropp den!

Lest? Følelsen etter trening …

‘Planking’ eller øvelsen planken, hjelper deg med å bygge opp muskelgrupper du trenger hele livet. Du styrker ryggraden og hoftene, slik at du unngår smerte og slitasje. Gjør du planken riktig og regelmessig, vil ryggsmerter du sliter med, forsvinne på sikt. I tillegg vil du bygge opp muskler rundt skuldre og i overkroppen som også er viktig.

Du brenner raskt kalorier

Når du trener er det viktig at gjør det på en lystbetont og positiv måte, slik at det ikke blir bare et ork. Sliter du deg gjennom hver økt som en mare, der du hater hvert øyeblikk – vil du droppe den type trening, ganske raskt. Når du allikevel vet hvor mye kalorier du brenner ved å presse deg gjennom planken, som øvelse.

Bør du tvinge deg selv til å gjør den. I hvert fall på annenhver trening. Helst hver gang.

Situps, vekter, økt oksygenopptak ved løping på mølle, roing eller ellipsemaskin gjør kroppen din godt. Hver gang. Men det er altså planken som brenner kaloriene og gir deg stram og sterk kropp. Fordi du bruker og trener kjernemuskulaturen på riktig måte.

Det er kanskje fokuset på kaloriene som for mange nordmenn kommer i veien for mye annet. Mange eksperter mener at man bør heller måle vekt, midjemål, rumpe, lår og bryst, når man skal se hvor mye kroppen endrer seg. Om målsetningen er vektreduksjon.

Man bør også tenke på hvordan man sitter når man jobber, når man ser på TV eller sitter og leser, og hvilken holdning man har.

Å ha en rett og fin rygg når man sitter på hjemmekontor eller er på jobb, er faktisk veldig viktig. Ryggen og ryggsøylen er det som holder kroppen oppreist. Denne blir styrket gjennom regelmessig trening gjennom å ta planken. Og denne formen for trening forebygger slitasjer og skader senere i livet.

Stå på!

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com