Hva er ditt drømmenes teater? Du bør ha drømmer og har det sikkert også. Store visjoner, bli noe viktig eller få til noe fantastisk. Du vet sikkert hvor drømmenes teater er?

Old Trafford fikk navnet, «The Theatre of Dreams» av Bobby Charlton (81), den tidligere landslagsspilleren, som også spilte 606 kamper for Manchester United, valgte sin ord med omhu, men de brukes fortsatt.

Du har kanskje ditt helt eget drømmenes teater i sinnet?

Om du er Manchester United-fan, er du sikkert opptatt av at manager, Ole Gunnar Solskjær (46) finner det beste laget til seriestart, enda det måtte koste mye penger. De har en stor formue de amerikanske eierne, familien Glazer, og de har brukt mer enn 700 millioner pund, både tre siste managere.

Hva er ditt drømmenes teater? Click To Tweet

Så mye penger er det vanskelig å se for seg for oss vanlige dødelige, men det er gratis å ha hårete mål. Mange lykkes med å nå de også – da smaker triumfen enda litt bedre. Bare tenk på fantastiske, J. K. Rowling (53), som har en eventyrlig historie fra virkeligheten å fortelle. Som kan bli din på samme måte, om du vil det nok.

Du trenger ikke skrive like gode bøker, det kan bli vanskelig om ikke umulig, men du kan ha de samme drømmene om å lykkes med en drøm, et oppdrag eller klare å gjøre noe for andre. Slik manageren i Manchester United forsøker.

To make Manchester United great again.

Joanne, som hun egentlig heter, drømte om å bli berømt, rik og en dyktig forfatter. Men hun hadde dårlig selvtillit og svært dårlig råd. Nyskilt og et liv på sosialen med sin unge datter, skrev hun manuset om «Harry Potter og de vises stein» i sin lille leilighet i Edinburgh.

Da hun leverte manuset til forlaget, ble det refusert flere ganger, men Joanne gav ikke opp, hun hadde tro på sitt verk, endelig var det et forlag som tok sjansen. Det var starten på et av de største og mest suksessrike verk i moderne historie. J. K. Rowling er i dag styrtrik og blant de mest berømte forfatterne i verden.

Bøkene om Harry Potter er utgitt over alt hvor mennesker kan lese, også filmatisert som du vet, takket være ukuelig pågangsmot, store drømmer og en fantastisk fantasi. Om ikke Joanne Rowling hadde fulgt sitt drømmenes teater, hadde vi ikke fått oppleve bøkene om trollmannen, Harry Potter.

Hva er ditt drømmenes teater?
Harry Potter: Foto: OpenClipart-Vectors fra Pixabay

Når du setter deg mål om utdanning, jobb, kjæreste, idrettsprestasjoner eller kanskje bare bli et bedre menneske, Hva er ditt drømmenes teater?så må det planlegging til. Du må vite hvilken sti du skal velge, hvilke mennesker du skal kontakte og hvilke konsekvenser dine handlinger får, på kort og lang sikt. ofte møter vi på utfordringer gjennom livet som vi ikke kunne forutsi.

Se på Solskjær og Manchester United.

De siste årene har det ikke vært noe som engang lignet på drømmenes teater, mer et evig mareritt, sesong på sesong, etter at Sir Alex Ferguson forsvant fra trenerjobben på Old Trafford.

Hva er ditt drømmenes teater?

Å sammenligne seg med den gamle mester, er vel kanskje det dummeste man gjør i Manchester, fordi ‘Fergie’ kan ikke kopieres, man må finne opp kruttet på nytt og gjøre jobben enda litt bedre enn mannen med 23 titler. Solskjær har en nesten umulig jobb, fordi det kreves mer av laget hans enn de kan levere per i dag.

Seriegull er målet og drømmene for alle på drømmenes teater, men det blir nok dessverre med det. Fordi det spilles rett og slett ikke god nok fotball på «The Theatre of Dreams» enda. Liverpool og Manchester City, kanskje til og med Tottenham og Chelsea, spiller bedre enn det Solskjærs spiller gjør. Ja, det er brukt mye penger, men det er ikke noen lagmoral som gjør laget godt nok.

Hva er ditt drømmenes teater?
Old Trafford, drømmenes teater Foto: pottonvets Pixabay

Ja, de spilte bra Manchester United, da Solskjær tok over etter Mourinho ved juletider, men så gikk det ganske raskt til helvete når han signerte permanent. Som om spillerne neste gav litt faen, det kan man ikke gjøre om man vil tilfredstille drømmer. Da er pengene viktigere enn å fullføre jobben – det er Solskjærs største og viktigste oppgave.

Å få spillerne til å ville vinne fotballkamper, hver eneste gang de går på banen, slik ‘Fergie’ lykkes med.

Tror du nordmannen som har det tunge oppdrag, ønsker, håper og drømmer om å vinne noe med laget i sitt hjerte? Selvsagt gjør han det. Solskjær jobber nok utrettelig med sin slagplan for å få Manchester United opp blant de beste i verden igjen. Problemet og utfordringen for kristiansunderen, er at veien er bratt og lang. Kanskje for bratt.

Britiske aviser er nådeløse, ondskapsfulle og kritiske.

Det skrives allerede før sesongstart at spillerene som fikk José Mourinho sparket, vil også svikte Solskjær – med samme resultat. Dessverre er det bare én ting som er sikkert i engelsk fotball, at managere som ikke får sportslige resultater raskt nok, vil bli sparket ut av klubben. Slik situasjonen er på Old Trafford nå, tre uker før seriestart, virker det mer som kaos enn noe annet.

De største stjernene har ikke tro på noen Solskjær-revolusjon og ønsker seg vekk. Kanskje burde han ha kvittet seg med Paul Pogba, David De Gea og Alexis Sánchez snarest, for at disse ikke skal gå sure og ødelegge klubben fra innsiden. Det finnes dessverre mange eksempler på det. At spillere som streiker, ikke blir solgt, men lykkes med å få manageren sparket.

Hva er ditt drømmenes teater? Click To Tweet

J.K Rowling og Ole Gunnar Solskjær har et likhetstrekk. De har allerede begge lykkes internasjonalt. Forfatter og fotballspiller av klasse. Rowling forsetter sitt virke og skriver fortsatt, fotballspilleren ønsker seg en ny og enda mer krevende karriere som manager. Han kan lykkes, men kan også få sparken. Begge har fulgt drømmene sine og lykkes.

Nå er det din tur.

Skal du lykkes med ditt drømmenes teater, bør du først sette deg hårete mål, følge magefølelsen og aldri gi opp. Tenk på hvor mange som har lykkes med å oppnå sine største ønsker gjennom hardt arbeide over tid. For det er det som skal til.

Alt er nemlig mulig, det tar bare litt lengre tid.

Går du rundt med en drøm i hodet og i hjertet – følg den. Gjør det nå.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er kvinnen mannens redning?

Er kvinnen mannens redning? Er det sant at menn tar seg kraftig sammen den dagen han gifter seg og stifter...

Gullsnutten – slik stemmer du på the FML Show!

Gullsnutten – slik stemmer du på the FML Show! Som de fleste vet, er det visuelle levende bilder som er...

Lukk