Solskjær bør selge Pogba! I skrivende stund, noen uker før seriestart og ny spennende Premier League-sesong, står svaret klart for oss. Solskjær bør selge sin største stjerne fordi det finnes så mange gode argumenter for det. Langt fler enn å tvinge Manchester Uniteds dyreste spiller til å bli værende.

Dessverre er det ikke mye igjen av den stjernestatusen franskmannen hadde, da han var virkelig god i Juventus. Statusen kanskje, men ikke kvalitetsspilleren. Det begynner å bli en stund siden vi så stortalentet i blomstring. Paul Pogba har blitt 26 år.

Han kan om han vil, og viste litt av gammel storhet da José Mourinho forsvant og Ole Gunnar Solskjær kom inn. Men på slutten av sesongen var både Pogba og resten av Manchester United, pinlig svake. Derfor bør Solskjær bør selge Pogba!

Da Mourinho forsvant, jobbet plutselig Pogba som besatt og var i god i flere kamper på rad. Han var spillermkåt og spilte fotball med et smil om munnen, dessverre ser det ut til at smilet er borte for godt.

Pogba har ikke innfridd

Etter at nordmannen signerte for klubben i sitt hjerte permanent, la flere av spillerne topp-giret og den fantastiske innsatsen. Den innsatsen som gav 10 seire og to uavgjorte, uten tap, igjen i garderoben og resultatene ble tilsvarende.

Hvorfor Manchester United bør selge Paul Pogba er innlysende for oss.

Spilleren kostet mye penger, nær £90 mill. når han ble signert for snart tre år siden. Mye av disse pengene kan klubben få tilbake ved et salg nå.

Paul Pogba har ikke innfridd i sin andre periode i Manchester United, tvert i mot, han har vært direkte svak i lange perioder. Når han i tillegg uttrykker et ønske om nye utfordringer og så tydelig som han gjør nå. Er det liten vits i å tvinge spilleren til å bli værende. Enda klubben er i sin fulle rett, da spilleren er under en bindende kontrakt.

Da får man en umotivert Pogba, som lett kan dra med seg flere av spillerne feil vei. Det er det siste Solskjær behøver nå.

Solskjær bør selge Pogba!
Paul Pogba Foto: Wikipedia.org

Motiverte og dedikerte spillere

Er det noe Solskjær behøver i sin første hele sesong som manager på Old Trafford, er det hundre prosent motiverte spillere. Så dedikerte spillere som mulig, som er villig til å gi det som behøves for å forsøke å løfte Manchester United mot nye høyder igjen. Dit er det en vei å gå som kjent.

Sammenligner man de ti siste kampene Manchester United spilte forrige sesong. Med de kampene Liverpool og Manchester City spilte, er det knapt snakk om samme idrett. Alt er bedre hos de to sistnevnte, det eneste som er likt, er antall spillere. Og dette er Solskjær smertelig klar over og han alene, har ansvaret for å gjøre noe med det.

Solskjær bør selge Pogba!

I Madrid sitter en annen franskmann og ønsker sin venn, Paul Pogba, velkommen. Han heter Zinedine Zidane og er hentet tilbake til Real Madrid for å bygge nok et vinnerlag. Det er på dette laget verdensmesteren fra i fjor sommer, mener han hører hjemme. Vi er ikke like sikre som Zidane på at det er noe smart kjøp, men det er smart for Solskjær å selge.

Manchester United har penger nok til å overtale de aller fleste spillerne. Om å bli værende på “Theater Of Dreams” så lenge de mener det er behov for dem. Daily Mail påstår å vite at Paul Pogba skal få opp mot £500.000 per uke, for å droppe flørtingen med Real Madrid. Og heller bli værende i England og bygge nye Manchester United med Solskjær ved rattet.

Solskjær bør selge Pogba!

Klubben har satt en prislapp på Pogbas hode som lyder £133 mill. Noe de aldri vil få fra noen lag, men i et desperat forsøk på å beholde spilleren, gjør de det de kan. Vi mener Solskjær bør selge Pogba. Argumentene er som sagt flere for å selge enn å beholde ham, og fordi man vet hva som skjedde forrige sesong.

Da var Paul Pogba mer av enn på, han gjorde 13 mål og hadde 9 assists. Det høres ok ut, men halvparten av målene var på straffe. Og i de kampene Manchester United ofte avgjorde til sin fordel. Både under Mourinho, men enda oftere under Sir Alex Ferguson, var Paul Pogba anonymt og til tider svak. Det er åpenbart for oss at Pogba ikke er verdt prislappen han går med, derfor bør han selges nå.

Det forsvinner mange gode argumenter til å beholde en spiller med et for stort ego, med for store og uforutsigbare formkurver, med en for stor prislapp, til at han bør tvinges på fem millioner kroner per uke for å bli værende i rød drakt.

Investere sulten og ungt

Solskjær bør ta pengene og investere i gode nok spillere som er villig “til å dø” for det systemet og den spilleplanen manageren setter for den nye sesongen. Ikke forsøke å overtale en primadonna som tror han er viktigere enn klubben han spiller for.

Hva man kan få for £90 mill? Vel, Joao Moutinho (32) ble kåret til Wolves‘ beste spiller, laget som kom bare få poeng bak Manchester United, kostet £5 mill. da han ble signert fra Monaco. Den lille midtbanespilleren var banens beste i de fleste av Wolves sine kamper, hvor de slo blant andre Manchester United to ganger på Molineux og spilte uavgjort på Old Trafford.

Selvsagt finnes det fantastiske midtbanespillere med en langt større arbeidsmoral og kapasitet enn Paul Pogba, til en langt lavere pris også. Å selge Pogba nå, vil gi penger til mange nye spillere.

En hundre prosent motivert og fit Paul Pogba, kunne ha vært nøkkelen for Ole Gunnar Solskjær. Men tar han den kampen og tvinger moteløven til å bli værende i miljøet og på banen, når han egentlig vil være i Madrid og leke med kompis Zidane, kan det bli Solskjærs bane som manager i Manchester United. Umotiverte stjernespillere kan ødelegge miljøet i klubben med sin tilstedeværelse, da sliter manageren på flere steder enn han ofte kan håndtere.

Trofé-grossisten

Terminlisten viser at Manchester United åpner mot Chelsea hjemme og Wolves borte, det er kamper som ikke er vunnet før de er spilt. En god start på den nye sesongen er svært viktig for Solskjær, slik at han får den arbeidsroen han behøver for å gjøre det sportslig bra nok. Med en furten og umotivert Pogba, kan det bli problemer tidlig og sesongen blir deretter.

Dessverre er det lite som tyder på at klubb og spiller kommer til enighet med det første. Det er det bare Manchester United og Solskjær som taper på. Selger de nå og får inn unge talenter som ønsker mer enn noe annet å spille for Manchester United, kan det bli en spennende sesong og følge den tidligere trofé-grossisten.

Det kryr jo av slike spillere nordmannen desperat behøver i klubber som f.eks. Ajax alene.

Solskjær gjør en tabbe i å se seg blind på Pogbas tidligere meritter.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slik trues Norge!

Slik trues Norge! Norske interesser er under konstant overvåkning. Fremmede nasjoner ønsker å skade Norge på verst mulig måte. Det...

Lukk