Vrien start for Solskjær – terminlisten er klar! Nye Manchester United, under ledelse av nordmannen, Ole Gunnar Solskjær, får en vanskelig start på en ny sesong. Første kamp spilles mot Chelsea, hjemme, søndag 11. august.

Påfølgende lørdag skal Manchester United tilbake til Molineux, for å besøke Wolves, hvor Solskjær allerede har to klare tap friskt i minnet. Denne kampen spilles 17. august, før Crystal Palace besøker Old Trafford lørdagen etter.

Manchester United skal spille Europa League kommende sesong, i tillegg til FA-Cup, ligacup og 38 kamper i Premier League. Det er ventet at det blir store utskiftinger i den digre stallen til Solskjær.

Manchester United-Liverpool

Er det to kamper nordmenn søker pågå når terminlisten for Premier League endelig er her, er det selvsagt oppgjørene mellom Manchester United og Liverpool. Oppgjøret på Anfield spilles 18. januar 2020, og oppgjøret på Old Trafford spilles 19. oktober.

Når oppgjøret mellom Manchester City og Manchester United spilles?

Husk at datoene endres etter hva de mektige TV-selskapene bestemmer seg for, men foreløpig spilles oppgjøret på Etihad, 7. desember og lokaloppgjøret på Old Trafford, spilles 7. mars 2020.

Lest? Solskjær kan handle fra 9. juni!

Premier League er Big Business, millioner av mennesker over hele kloden er opptatt av den engelske fotballen, mange reiser flere ganger per sesong til London, Manchester eller Liverpool. Interessen har neppe vært større. De fleste engelske lag i de to øverste divisjonene har også egne norske fan-klubber.

Lest? Real Madrid har brukt 3,5 milliarder i juni!

Etter endte sesong, er det alltid knyttet stor spenning til ny terminliste, det betyr at man kan begynne å glede seg, enda det ikke er seriestart før 10. august. Hva overgangsvinduet bringer, er en annen viktig ‘happening’ i løpet av sommeren og helt til 9. august.

Det er nå lagene kan kvitte seg med spillere som må vekk og styrke stallene med bedre bredde og bedre spillere for å nå sin målsetning.

Vrien start for Solskjær – terminlisten er klar!

Vrien start for Solskjær – terminlisten er klar!

Spillere kommer og går, managere kommer og går, eiere kommer og går, men fansen består. Ingen, absolutt ingen, bytter klubb, om man er en seriøs fotball-fan. Man kan bytte jobb, samboer og ektefelle, men aldri laget som har fått rotfeste i hjertet. Enten laget er i England, Frankrike, Italia, Spania eller Norge.

Det er som å selge sjela til høystbydende. Slik gjør man rett og slett ikke.

Vinterpause

For alle som har fult med i den engelske fotballen og Premier League, har det lenge vært diskutert om ikke antallet kamper skal endres fra de 38 som er fastsatt. Det skjer ikke, men det vil bli vinterpause for aller første gang, kommende sesong.

Slik vi leser det av terminlisten, vil det være en pause i februar for alle 20 lag. Der fem kamper spilles 8. februar, hvor de ti lagene som spiller disse kampene, tar fri til 22. februar, så spiller de ti andre lagene mot hverandre over fem kamper, lørdag 15. februar, for så ta fri til 22. februar. På den måten vil kampprogrammet se en smule mindre nådeløst ut.

Liverpool sine viktigste kamper

Champions League-vinnerne åpner hjemme mot Norwich, så borte mot Southampton, så hjemme mot Arsenal og borte mot Burnley. Men ønsker du å reise til Anfield, hold your horses, gruppespill-kampene i Champions League starter allerede i september, det betyr muligheter for endringer i en rekke kamper.

Vent med å bestille til dette er avgjort, litt lengre ut på sommeren.

Liverpool er igjen blant de største favorittene til å vinne Premier League. Forrige sesong gikk Klopp og co gjennom hele sesongen med kun ett eneste tap. De vil neppe tape mange kampene den neste sesongen heller. Overgangsvinduet blir meget spennende for Liverpool-fansen.

Tottenhams tur?

Mauricio Pochettino er en ettertraktet og meget kompetent fotball-fyr som ønsker å vinne noe med Tottenham og han kommer stadig nærmere. Det faktum at Spurs ikke vinner trofeer, gjør at de aller beste spillerne begynner å bli utålmodig.

Christian Eriksen, som har vært den mest toneangivende spilleren for Pochettino i flere sesonger, ønsker nå nye utfordringer og vil kunne bli solgt. Det er et lite minus, samtidig gir det andre spillere muligheten til å blomstre på den fantastiske matta – på flotte Tottenham Hotspur Stadium.

Vi tror det er mulig for Tottenham å vinne noe veldig snart. London-laget har unge spennende, engelske spillere. Det er klart de ønsker å løfte trofeer på lik linje med stjernene i Manchester City og Liverpool. For å nå helt opp til de to suverene lagene fra forrige sesong, må det forsterkninger til, snarest mulig.

Tottenham møter Arsenal borte, allerede 31. august, og hjemme 25. april. Toppkampen mot Manchester City spilles 1. februar 2020. Og bortekampen mot Liverpool spilles 26. oktober.

Alle som er glad i fotball, enda hvor langt kvinnefotballen har kommet, ser på skrekk og gru mot en lang sommer uten ekte fotball på TV. Ingen mesterskap, ingen Cup- eller seriekamper. Norsk fotball, er det vel neppe noen som gidder å se på lenger?

Heldigvis får man dobbel dose når Premier League sparkes i gang i august. For neste sommer spilles EM i fotball i 13 forskjellige byer rundt om i Europa. Det er all grunn til å glede seg.

Hvem som vinner Premier League sesongen 2019/2020, vil stå mellom Liverpool og Manchester City. Avstanden til de nest beste, vil fortsatt være for stor, men vi tror Tottenham kommer nærmest.

At Pep Guardiola går ut og snakker om et sabbatsår, om han skulle vinne Champions League, er vi ikke sikker på stemmer. Det er i såfall en tabbe av dimensjoner og lite evnet til å mobilisere engasjement hos sine egne spillere.

Husk forbehold om fortløpende endringer av datoer enn de som er oppført i terminlisten, uansett hvil siste serierunde spilles den 17. mai 2020.

Sett av 10 august i kalenderen, da kan du endelig begynne å puste normalt igjen.

Kilde: BBC.sport

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com