Real Madrid har brukt over 3,5 milliard kroner på spillere, bare i juni! Verdens største klubb er Manchester United, men lenge har det vært den spanske giganten. Det er målsetningen, å komme til bak som støtt og best i Spania og Europa.

Etter å ha vunnet Champions League – tre sesonger på rad, før de helhvite fikk sitt Annus Horribilis denne sesongen.

Nå sprenger Real Madrid banken og svir av bunkevis med Euro. Spanjolenes mektige president, Florentino Perez, angrer nok at han lot gullgutten, Christiano Ronaldo få gå til Juventus. Real Madrid har vært direkte svake over tid, etter at portugiseren forsvant.

Kjøpefesten er skikkelig i gang på Santiago Bernabeu, men det er ventet at flere spillere kommer inn. En spiller som ikke er like happy for alle kjøpene, er selvsagt Martin Ødegaard, som enten blir solgt, eller lånt ut videre til en ny klubb, med opsjon på kjøp.

Nordmannen ønsker å bli værende i storklubben, Real Madrid, og håper derfor på en låneavtale over minimum to sesonger. For å få litt mer stabilitet i sin karriere.

Lest? Lille Wolves bedre enn Manchester United?

Er det et sted det ikke er aktuelt eller akseptabelt å være nummer to eller tre, er det i Real Madrid. Her er det kun trofeer som teller. Da er det rimelig håpløst å havne hele 19 poeng bak erkerival, Barcelona og 8 poeng bak nabo, Atletico Madrid i La Liga. Det er mer en krise enn noe annet.

Det er denne krisen Perez forsøker å gjøre noe med. Derfor er suksess-treneren tilbake også, Zinedine Zidane takket kanskje noe overraskende ja til å ta jobben på ny, etter en enda større overraskelse å takke for seg etter forrige suksess-sesong.

Real Madrid har brukt over 3,5 milliarder i juni!

Real Madrid har brukt over 3,5 milliarder i juni!

Hva får man på dagens fotballmarked for €300 millioner? Her er spillerene ‘Los Blancos‘ har hentet siden mareritt-sesongen ble avsluttet. Overgangsvinduet for Spania åpner offisielt 1. juli.

  • Ferland Mendy (24) fra Lyon for £49 mill.
  • Eden Hazard (28) fra Chelsea for £150 mill.
  • Luka Jovic (21) fra Eintracht Frankfurt for £62 mill.
  • Rodrygo (18) fra Santos i Brasil for £40 mill
  • Eder Miliato (21) fra Porto for €50 mill.

I tillegg er Paul Pogba i Manchester United linket til sin gode venn, Zinedine Zidane, og Christian Eriksen i Tottenham, som har ønsket seg vekk fra London kan godt ende opp i Madrid, også det med hvit drakt.

‘The start of an exciting new project for next season. This has not been the year we had hoped for and we are going to react with strength.’ 

President Florentino Peres

Real Madrid har tilnærmet ubegrenset med penger sammenlignet med lag de skal konkurrere med, derfor er det en omveltning nå, etter en sesong der tre managere nå blir forsøk på ni måneder, to av de helt uten å lykkes. Santiago Solari og Julen Lopetegui ble en fiasko.

Zidane hadde gode kort på hånden i forhandlingene med å gjeninnta tronen, all den tid det var han som var sjef på Bernabeu – sist gang det ble løftet trofeer. Franskmannen vant like godt Champions League tre ganger på tre forsøk, han har forlangt mye penger på forsterkninger og fått det av klubb-presidenten.

Med så mange nye spillere inn, vil det alltid være naturlig at spillere forsvinner. Luka Modric, kan være den som forsvinner, til tross for å ha spilt sin beste sesong, som ble kronet med et fantastisk VM for sitt Kroatia og utmerkelsen, Ballon d’Or. Gareth Bale har også fått beskjed om å finne seg en annen klubb.

Mange spør seg nok det naturligste spørsmålet, hvor kommer pengene fra?

Hvordan kan en klubb øse ut milliarder på milliarder, år etter år, hvem kan ha råd, hvem betaler og hvor går alle pengene, tenker du sikkert? Noen må jo bli rike av alle disse milliardene?

Markedskreftene i toppfotballen i Europa ser ut til å ikke ha noen grense i det hele tatt. Når vi ser hva Real Madrid kan kaste rundt seg med penger på noen få uker. 3,5 milliarder, kan for bli til 5 milliarder kroner. Vi vet ikke, men det vi vet er at Real Madrid, kan bruke det samme neste år på samme tid også.

Real Madrid har brukt over 3,5 milliarder i juni!

Ifølge anerkjente Deloitte, som har gått Real Madrid-tallene i sømmene for 2018, kommer inntektene fra: Billetter og stadion-inntekter, €174m. internationale- og vennskapskamper, €100m. TV-rettigheter, €174m. og markedsføring, reklame, draktsalg m.m ca €300m. De siste 11 sesongene har Real Madrid økt inntekten – hver eneste sesong.

Når man har sportslig suksess over tid, tjener man betydelig beløp. Men går det dårlig og trofeene uteblir, går selvsagt inntektene ned tilsvarende, rimelig raskt.

Det er denne fiaskoen Real Madrid forsøker å kjøpe seg vekk i fra nå, ved å sprenge banken og bruke mer penger enn noen gang på eksepsjonelt gode og tildels unge spillere. Det gir ingen garantier, men har fungert flere ganger før for ‘Los Blancos‘ – de hvite.

Vargas12.com kommer snart tilbake med fler overskrifter om toppfotballen.

Kilde: Independent

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com