Hvem vinner det amerikanske president-valget? 3. november skjer det viktigste presidentvalget i USA – noen gang. Dessverre vil ikke resultatet bli kjent før etter flere dager, fordi det tar lang tid å få telt alle post-stemmene. Amerikanerne vet om viktigheten av dette valget. Som står mellom den sittende presidenten, republikaneren, Donald Trump og utfordreren, demokraten, Joe Biden. Derfor velger mange å gå til postkontoret og sender sin stemme via post. Hvem vinner det amerikanske president-valget?

Donald Trump

Kanskje fordi Russland maktet å vippe Trump til seier og fikk ham med det inn i det Hvite Hus. Ved å hacke valget via å infisere programvare brukt til avstemming, mellom Trump og Hillary Clinton ved presidentvalget i 2016. Derfor er Trump rasende for at det er tillatt å bruke poststemmer i dette valget. Når det er sagt, har Trump også påstått at han slett ikke aksepterer å tape valget. Han vil nekte å forlate sin post. Noe som kan ende med en langvarig rettssak. Vi er dermed ikke kvitt Trump, enda Biden vinner med god margin, på aldri så lenge. Dessverre.

De åtte statene som blir viktigst er Arizona, Florida, Georgia, Michigan, Minnesota, North Carolina, Pennsylvania og Wisconsin – og Biden leder i alle bortsett fra en av disse statene, ifølge nettstedet Politico. Totalt er det 50 stater i USA.

Kilde: E24.no

Men hva om Donald klarer det mange forventer av ham, å vinne valget på ny? Kan verden tåle fire lang år med Donald Trump som president i USA? Kan verden tåle å ha en så mektig leder som gir så grundig faen i hva ekspertene rundt ham anbefaler presidenten å gjøre?

En president som gir faen i om han selv gjør andre dødelige syke, eller ikke bryr seg om at 125.000 landsmenn allerede har mistet livet grunnet Covid-19? Selv tror Trump han er udødelig – noe han åpenbart slett ikke er. Hvem vinner det amerikanske president-valget?

Trump får kritikk fra sine egne også. Det er nemlig en pågående kampanje fra en rekke mektige republikanske politikere. Som har offentlig gått ut med støtte til demokraten, Joe Biden. Noe som åpenbart er svært oppsiktsvekkende, til og med for å være i USA. Med all tydelighet viser Donald Trump med sine holdninger, løgner og manglende evne til å styre USA. At han er uskikket til å være president, og har vært det i fire lange år.

Du trenger ikke være amerikaner for å mene noe om det, du behøver verken å være republikaner eller demokrat heller.

Klovnen

Mange nordmenn sliter med å forstå amerikanere generelt og enda litt mindre av amerikansk politikk. All den tid det finnes så mange velgere som faktisk er villig til å la den psykisk ustabile klovnen, Donald Trump – sitte ved makten. Hvordan det er mulig er faktisk vanskelig å forstå. Hvem som skal ta over, er det nok mange som spør seg også. Hvem kan berge den synkende skuta, USA? Hvem vinner det amerikanske president-valget?

Lest? Donald Trum trenger nok en klem

Når tiden er ute for Trump, vil alle likene ramle ut av skapet. Sannheten vil komme for en dag hvordan presidenten styrte landet. Verdens mektigste stormakt er under hans administrasjon på god vei ut i et helvete som vil ta flere liv. Pandemien herjer fortsatt og det er ikke umulig at vi ser en ny borgerkrig på trappene.

Klovnen i det Hvite Hus lukker øynene for alle problemene. Han lukker øynene for alle utfordringene som landet er i per dato.

Trump står på en ny scene hver dag fram til 3. november og skryter uhemmet av hvor fantastisk han er som president. Når sannheten er en annen. Han har sviktet så ettertrykkelig at han burde ha vært buret inne. Trump har kostet tusenvis av amerikanere livet. På sin udugelighet som president.

Hvem vinner det amerikanske president-valget? Er det egentlig noen alternativ?

Hvem vinner det amerikanske president-valget?

Joe Biden

Barak Obama valgte Joe Biden som sin visepresident, noe han takket ja til og som han utførte på en utsøkt måte. 8 år som visepresident gir et greit grunnlag som president, men Joe Biden har blitt en voksen mann. Han er 3 år eldre enn Trump, blir 78 før han blir innsatt som verdens mektigste mann. Det behøver ikke være noe problem i den første fireårsperioden. Men før eller siden kan alderen spille en rolle, derfor har Biden valgt en betydelig yngre visepresident i Kamala Harris som er 56 år, 20. oktober.

Utfordringen for Joe Biden, og for såvidt for Trump, er ikke hvor mange stemmer man får, men hvor disse kommer fra. For 4 år siden, vant Clinton med 3 millioner stemmer, men det hjalp ikke fordi det var vippestatene som avgjorde, med hjelp av Vladimir Putin. Og som gjorde Trump til president. Hva tror du? Hvem vinner det amerikanske president-valget?

Fordelen med Joe Biden som president er at han er politiker og ikke en løs kanon på dekk som Trump. Donald er en forretningsmann som forsøker å være politiker. Derfor kan alt skje når presidenten åpner kjeften og lirer av seg usannheter og konspirasjonsteorier kun bare presidenten kan komme på å si. Løgner blir avløst av nye løgner, der Donald Trump er så desperat for å bli gjenvalgt, at han er villig til å gjøre – hva som helst.

Joe Biden er demokrat, han tenker litt mer som oss nordmenn. Han forstår viktigheten av å være brobygger, han lytter til sine rådgivere, til sine fiender og vet hva som skal til for å slokke branner som kan bli farlig både for USA og verden forøvrig. Biden tenker som en politiker og handler deretter. Mens Donald Trump spyler mer bensin på alle bål han finner, men har for sent oppdaget at han befinner seg midt i flammehavet selv. Tiden ser ut til å renne ut i sanden for den kontroversielle forretningsmannen. Heldigvis.

Hvem vinner det amerikanske president-valget?
Kamala Harris og Joe Biden jakter makten Foto: NBC. News

Kamala Harris

Kamala Devi Harris kan bli en langt viktigere visepresident enn noen andre før henne. hun kan også bli bli historisk på mange måter. Fordi hun kan bli USA første kvinnelige president, men kan også bli den første fargede kvinnelige presidenten. Om Biden trekker seg etter første periode, og Harris ønsker å bli demokratens presidentkandidat. Kamala Harris er allerede historisk ved å nå være tidenes første afroamerikanske og asiatisk-amerikanske visepresident.

Hvem vinner det amerikanske president-valget? Bør ikke sunn fornuft seire i konservative og dobbeltmoralske USA?

Kamala Harris er en tungt utdannet advokat fra Howard Universitetet i Washington, og har senere vært senator i hovedstaden. Harris stilte selv som demokratenes presidentkandidat og sloss tidligere om vervet med Joe Biden. Hun har sågar fått kritikk for måten hun forsøkte å sverte sin konkurrent med usannheter på. Men 3. desember 2019 valgte hun trekke sitt kandidatur og takket senere ja til å være Joe Bidens visepresident.

Kamala Harris vil hjelpe Joe Biden å hente stemmer fra de fleste minoritetsgrupper, afroamerikanere og fargede i USA. Donald Trump har åpnet kjeften og sagt for mye for lenge, særlig om raseskille som har herjet i form av “Black Live Matters“-bevegelsen. Som ble en konsekvens etter politivold-saken mot George Floyd, som døde etter å ha blitt mishandlet av hvite, amerikanske politimenn.

Vi tar med at Donald Trump vil ha med seg sin visepresident, Mike Pence, om han vinner valget mot Biden.

Vargas

Pin It on Pinterest