Donald Trump tenger nok en klem, mer enn noen annet. “The Donald” – verdens mektigste leder. USAs 45. president. Men det er det ikke sikkert han får. Kona, Melania er ikke ofte sammen med sin ektemann. Andre kvinner slipper han neppe inn på seg som president, enda han er kjent for å være litt av en kvinnejeger.

Donald Trump trenger nok en klem mer enn noe annet i en tøff tid. Spørsmålet er om han har forstått meningen med det. Er det noe presidenten ikke driver med, er det å vise empati, sympati eller trøst til folket. Enhver mann med en smule sunn fornuft ville ha skjønt viktigheten av det i en slik tid. Trump er først og fremst en forretningsmann. Tvers gjennom.

Onde tunger mener å vite at paret ikke engang omgås daglig. Ikke bor de visst sammen lenger heller.

På besøk i Det Hvite Hus nylig, påstår man at førstedamen brukte munnbind for å slippe den dårlige ånden til presidenten. Ikke vet vi om det er tilfelle. Men det som er nærliggende å tro på, er Trumps manglende evne til å ta innover seg hva som foregår rundt ham. Han er ikke med i den virkelige verden. Det er ikke spesielt sjarmerende.

Grab them by the pussy” er en velkjent frase fra den kanten.

Komiske Ali

Om du husker Iraks president Saddam Husseins talsperson, best kjent som komiske Ali. Han påstod at det var fred og fordragelighet i Bagdad når USA truet med å invadere diktatorens hjemmebane. TV-bildene sa noe annet, amerikanske stridsvogner dundret inn i hovedstaden i hopetall. På samme måte lyver Trump nå.

New York er ifølge leger og sykepleiere som en skrekkfilm. Det dør folk i gangene på overfylte sykehus før de rekker å behandle pasientene som kommer inn – hundrevis per dag.

Samtidig står den uspiselige presidenten og skryter av hvor fantastisk han og hans administrasjon er. og hvor god kontroll de har på pandemien. For ikke å snakke om hvor mye skryt han får daglig, av guvernørene, legene og alle som får mer enn nok hjelpeutstyr i tide. Alt, en fordømt løgn.

Vi som overværer galskapen herfra spør oss selvsagt: Hvordan er det mulig? Amerikanerne er ikke dummere enn oss. De har bare denne merkelige evnen til å tro det presidenten sier, som fakta. Det i seg selv er jo livsfarlig.

La oss ta et eksempel fra ganske nylig: President Donald Trump elsker å ytre seg på Twitter.

Vietnamkrigen

Rundt ham har det omkommet 61.000 amerikanere, flere enn gjennom den lange og tøffe Vietnamkrigen. Den verste siden andre Verdenskrig og som varte fra 1964 til USA begynte å trekke seg ut i januar i 1973.

Den gang døde 58.200 amerikanske soldater livet. Nå er det sivile, uskyldige, hovedsaklig eldre amerikanere som dør. Donald Trump kan ikke alene få skylden for Coronavirusets herjinger over landegrensene. Selvsagt ikke.

Trump skrøt av hvordan han som kjendis kunne oppføre seg foran kvinner. Blant annet kunne han ta kvinner i skrittet. «Grab them by the pussy», sa Trump om kvinner.

Dagsavisen

Men han burde kanskje ha formulert seg noe annerledes i settinger der media er til stede. Eller hva synes du om at presidenten bruker nevnte Twitter, til å rakke ned på CNN som Fake News? Fordi TV-kanalen stiller kritiske spørsmål til måten presidenten håndterer landets absolutt største krise på.

Å ha fokus på nyhetsankere og programledere, slakte de etter noter fordi de kommer med kritikk mot presidenten og hans stab. Er ikke bare tåpelig, barnslig, patetisk og idiotisk. Det er skammelig og lite respektfullt mot alle de som rammes. Ofrene som har mistet livet, blitt syke eller på andre måter blitt rammet av pandemien.

Donald Trump tenger nok en klem, men har han evne til å gi noen klemmer tilbake? Er ikke presidenten for lite sympatisk til å være troverdig. Han burde ha felt noen tårer på hver eneste pressekonferanse i lys av tragedien han burde ha kjent på kroppen. Men benytter enhver anmelding til å drive valgkamp i stedet.

Alle løgnene

Alle løgnene som blir servert om at USA tester mest mennesker av alle land på kloden – er direkte feil. USA ligger på rundt 40. plass av alle land, hva angår kontroll av potensielle syke. Trump har også fra podiet i Det Hvite Hus kritisert navngitte guvernører for å være for grådige.

For å mase om verneutstyr og respiratorer de ikke trenger. Vi gjentar altså alvoret. 61. 000 mennesker har dødd av Covid-19 i USA. Mange flere vil garantert dø, kanskje så mange som 200.000 før de får kontroll.

I et land der øverste ansvarlig kaster rundt seg løgn på løgn og skriker om Fake News – så snart noen stiller et saklig spørsmål.

Donald Trump trenger nok en klem
Foto: TheHill.com

La det være sagt med det sammen. Selvsagt er det mange spørsmål vi sitter med, vi vanlige dødelige, som presidenten vet svaret på. Bedre enn de fleste. Donald Trump fikk skikk på økonomien i USA på kort tid. Han fikk ned arbeidsledigheten og butikken gikk så det suste – før krisen traff så mange i midten av mars.

Donald Trump trenger nok en klem. Spørsmålet er om han fortjener det, når vi ser hvordan han leder den stolte nasjonen. Framfor en klem, trenger han kanskje en omgang juling, bare for å overse de dødelige truslene og ikke ha en bedre beredskap. Noe den forrige presidenten, Barack Obama har fått skylden for, mer enn én gang – fra Trump.

Siden har det vel gått mer eller mindre til helvete med hele USA etter pandemien herjet flere store byer – og dreper fortsatt. Ikke rart Donald Trump tenger en klem, mer enn noen annet.

Sleepy Joe

Det er den manglende sympatien, de trøstende ordene han ikke kommer med, og det manglende engasjementet for de syke og døende. Alle de arbeidsledige og de ensomme, som mangler sidestykke i amerikansk politikk under Trump. Og det ser ut til å bli hans bane. Meningsmålingene som blir viktigere for hver dag fram til 3. november – forteller oss at “Sleepy Joe” som Trump kaller Joe Biden. Står klar til å overta ansvaret for stormakten USA.

Gamle gretne gubber er en film du bør se. Den handler om grinere og gretne gamle gubber. Apropos. Joe Biden har skint som en sol siden han innså at han er demokratenes presidentkandidat til høsten. I motsetning til Trump som fortiden kunne startet en slåsskamp i enerom. Kjefter og smeller på alt som rører seg.

Motta vår nyhetsbrev – hver dag – selvsagt er det gratis

En slagen mann

Joe Biden leder på meningsmålingen, men hans alder spiller i mot ham. Visestatsministeren under Barack Obama dundrer mot de åtti. Han vil være 78 år når han tiltrer og 82 år ved neste presidentvalg. Ikke rart han ønsker seg en yngre kvinnelig visepresident ved sin side.

Donald Trump ser ut som en slagen mann når han duknakket og stram rundt munnen, vagger seg ut av podiet i eller foran Det Hvite Hus. Et trist syn. Litt fordi presidenten benytter pressekonferansene om Covid-19 til å kjøre valgkamp. Det får ingen av kandidatene gjort før valget.

Derfor er Trump tvunget til å snakke seg selv og sin administrasjon – opp og fram. Lyve til velgerne om at han er rett mann for jobben. Lyve om at millioner har vært døde om det ikke var for ham personlig, tok grep og ansvar – lenge før alle andre.

Trump har også stengt den økonomiske støtten til WHO med bakgrunn i at verdens helseorganisasjon støtter Kina framfor USA.

Dødelige anbefalinger

Trumps velgere tror på hans ord. Uansett hvilke fraser som kommer, uansett hvor graverende løgnene er. Så tror tilhengere hans blindt på sin presidents uttalelser. Livsfarlig og skremmende all den tid Donald Trump står og sier til pressen at blekemiddel, sol og løsemidler hjelper mot viruset. En handling som i veratefall kan være dødelig.

Vi nevner igjen at Sør-Korea fikk pandemien registrert samtidig som USA. Og har ikke mer enn 247 dødsfall. Til tross for kun 53. millioner innbyggere mot USAs 327 millioner innbyggere, er det et langt lavere tall. President Donald Trump tok ikke pandemien på alvor. Det er bevist gjennom en lang rekke feilaktige påstander i forkant og lenge etter utbruddet.

Trump sa det var som influensaen og det ville forsvinne av seg selv.

Trump sa at USA hadde kontroll. Trump sa videre at det var dårlig for forretningene å stenge ned byer, før han noe senere, og alt for sent – 12. mars stengte ned USA. Etter mye overtalelser fra helsemyndighetene, nådde de endelig inn til Trump med hvor alvorlig situasjonen var.

Trenger en klem

Selv sa Trump at alt ville være normalt innen påske. Vi skriver mai 2020, og 61.600 amerikanere er døde. Mer enn 1 million amerikanere er smittet og flere vil dø. Allerede i dag.

Få av mange slike uttalelser vi her har gjengitt – fra en president som har mistet all form for kontroll.

Donald Trump trenger nok en klem, men burde hatt et realt spark bak. Lyset i mørket for det amerikanske folk kommer ikke før 3. november, da kan de endelig trekke et lettelsens sukk. De som overlever. Da vil Joe Biden bli USAs 46. president.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Styrtrike eiere kjøper tradisjonsrik Premier League-klubb

Styrtrike eiere kjøper tradisjonsrik Premier League-klubb med enorm fanbase. Mike Ashley, den britiske forretningsmannen har endelig solgt klubben han har...

Lukk