Ikke alle hemmeligheter skal holdes. Også i norske fengsler sitter det forbrytere som har gjort den aller verste handling. De er absolutt nederst på rangstigen,en rangering som finnes i alle fengsler. De vil ofte bli behandlet deretter.

Barneovergriperne mishandler og voldtar ofte barn, det angrer de fleste på når de blir dømt og havner i fengsel med andre innsatte. Heldigvis, er det svært strenge straffer for å forgripe seg mot mindreårige i Norge. Ikke alle hemmeligheter skal holdes …

Dessverre skjer det hver eneste dag. Man kan mistenke at sjansen for å bli avslørt, dømt og fengslet er så liten at stadig flere voksne, både kvinner og menn – lar seg friste.

Forgripe seg på barn

De fleste vet om loven, at det åpenbart og selvfølgelig er forbudt ved lov å forgripe seg mot barn. Det overgriperen ikke legger på minnet, er hvilken skade det påfører barnets sinn, ikke bare de fysiske skadene.

Et barn som opplever misbruk av seksuell karakter vil få usynlige skader, sannsynligvis for resten av livet. De psykiske tegnene kan være f.eks angst, sinne, konsentrasjonsvansker på skolen, seksualisert adferd, generelle adferdsproblemer og psykosomatiske plager.

I en ny rapport Kripos nå legger fram, har flere av barna som er rammet, blitt filmet mens overgrepene fant sted.

Mange tror at det er godt voksne, kanskje til og med eldre menn som er i størst flertall blant de som ble dømt. Det stemmer ikke. Faktisk er de fleste overgriperne mellom 15 og 24 år, av de som har fått sin sak opp i rettsvesenet.

Ikke alle hemmeligheter skal holdes ...

Ikke alle hemmeligheter skal holdes …

De minste, barna, som alltid er uskyld for voksnes forbudte og skamløse begjær, opplever dessverre også at det er de som skal være tryggheten selv – som er overgriperen. Undersøkelsen viser at det ofte er kjente, som barne har i sin aller næreste relasjon, som utfører gjerningen.

Det må ikke nødvendigvis være far, men kanskje en bestefar, onkel, en stesøster, tante, eller nær venn av familien. Felles for både offer og gjerningsperson, er du svært sjeldent kan det se det på vedkommende.

Barn som opplever omsorgssvikt og overgrep, vil før eller siden vise tegn til at alt er slett ikke som det skal. Derfor maner nå Kripos folk flest, alle som opplever å være i nærheten av barn og unge. Se etter signaler som avviker fra normalen. Du har plikt til å bry deg, du må tørre å si fra.

Nære relasjoner

Seksuelle overgrep mot barn skjer hver dag i Norge. Mange overgrep blir aldri gjort kjent. Overgriperens formaninger, trusler eller voldelige oppførsel kan få barnet til å tie. Det samme kan følelsen av skyld og skam eller frykten for hva som vil skje med overgriperen eller en selv.

KRIPOS

Vet du om noe, som rammer et barn, i nære relasjoner, i ditt nabolaget eller i byen du bor. Da vil politiet mer enn gjerne snakke med deg. Ta heller kontakt ti ganger for mye, enn én gang for lite – for barnas skyld. Ta kontakt nå, via mail Kripos.info@politiet.no eller via telefon Direktenummer: 02800, Nødnummer 112.

Er du selv barn, og trenger en voksen å snakke med, som du kan stole på, kan du ringe gratis 116 111, alarmsentralen for barn og unge.

Bruk gjerne #Ikkehemmelig og del gjerne dette innlegget. Budskapet bør nå så mange som mulig. Kanskje kan det stoppe en overgriper. Da er misjonen nådd.

Kilde og foto: Kripos.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Frisør nektet å klippe kunde med hijab – rasisme?

Frisør nektet å klippe kunde med hijab - rasisme? Frisør, Merete Hodne nektet en kunde som møtte opp i hennes...

Lukk