Interessert i penger og aksjemarkedet? Vi har ikke fasiten, men kan guide deg på vei inn i en spennende verden hvor du kan tjene penger, mye penger. Men vær på vakt, det finnes alltid risiko i aksjemarkedet. Den risikoen kan du gjøre noe med selv – ved å velge selskap som har penger på bok, som betaler utbytte, og som vil tjene penger i framtiden.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Trading

Vi gir deg vår portefølje helt enders i denne artikkelen, men ønsker at du leder hele før du kommer så langt. Takk for at du følger Vargas12.com. Som du vet, skriver vi for deg.

De fleste er interessert i penger. Særlig om man har alt for lite av dem og ikke råd til noe som helt. Men også de rike med stor formue, har en vilje til å tjene mer penger, helst så raskt som mulig. Dog er det hakket enklere å tjene mye penger raskt, om man har mye å investere.

Les også: Lykkeligere som rik

Daytradere kjøper og selger aksjer innen et gitt tidsrom på bare noen timer eller dager. Mange av disse vet hva de driver på med og har drevet trading i mange år. Vi vil ikke anbefale noen å starte med aksjer ved å trade. Her er det lett å tape mye penger om man ikke kjenner normen.

Du skal ha drevet med aksjer en stund før du kaster deg ut på dypt vann med trading. Kjøper du en aksje som går til himmels de fire første dagene du eier den, og vil ta gevinst, så er det er smart handling. Du har kjøpt og solgt med gevinst, men tradere gjør dette ofte og gjerne med mange aksjer av gangen. Trading er risikabelt.

Nordnet.no

Da vi startet vår portefølje fikk vi en anbefaling om å bruke Nordnet.no som plattform for våre investeringer. Dette er en svenskeid investeringsbank, med også norsk brukerside. Vi kan anbefale å laste ned Nordnet-appen for å ha rask tilgang.

Det aller beste med Nordnet-sidene er at du finner alle svarene på de spørsmålene du måtte ha om markedet generelt eller aksjer spesielt. Vi anbefaler å gå gjennom Nordnet sin aksje-skole, se videoen og skaff deg så mye kunnskap som mulig før du begynner å handle aksjer. Alt er gratis fram til dette.

Når du som ny kunde og bruker av Nordnet.no sine sider, får du handlet aksjer til 1 kr i kurtasje i en begrenset periode. Du betaler kurtasje, som er en provisjon til banken for handelen du foretar.

Da er det lurt å ha porteføljen klar, slik at du får kjøpt flere selskap uten særlig kostnad, annet enn prisen per aksje samt kurtasjen. Etter en måned som kunde vil kurtasjen stige noe.

Interessert i penger og aksjemarkedet?

Bildet er tatt av Sergei Tokmakov, fra Pixabay

Interessert i penger og aksjemarkedet? Da bør du finne en god og seriøs aktør som hjelper deg å sette opp en god og solid portefølje. Forvalterne i DNB, Pareto Bank og Nordnet er de mest vanlige. Men det finnes en rekke aktører i markedet – finn den du stoler på og som du mener er til hjelp for dine investeringer.

Kryptovaluta

Du har sikkert hørt om Bitcoin eller Altcoin? Dette er kryptovaluta som man også bør vite mye om før man bruker penger på det. Kryptovaluta svinger voldsomt i verdi, mange mener å vite mye om særlig Bitcoin og at dette er framtiden. Vi anbefaler alle våre lesere i lese seg opp og gjøre seg sin egen mening.

Vi og mange fagfolk innen økonomi og finans advarer mot denne type investeringer.

Så hva er dette fenomenet du faktisk ikke kan se, ta på eller ha i banken.

Du har faktisk kun en fil, som har en verdi som endres raskt. Bitcoin er en åpen kildekode, en programvare som er fullgod valuta i flere land, men ikke i Norge. Du kan faktisk kjøpe deg en Tesla i USA, om du eier nok Bitcoin. 

Kanskje er det for noen ganskje skremmende å tenke på at Bitcoin, dette utskjelte betalingsmidlet som bruker mer strøm enn hele Norge til sammen – for å kunne fungere. Interessert i penger og aksjemarkedet? Da bør du styre unna kryptovaluta for å minske risikoen i din portefølje.

Utbytteaksjer

De lærde strides, men det er utvilsomt en helt ok måte å tjene gode penger på, å velge solide utbytteaksjer.

Men kun om du kjøper nok aksjer til at utbytte blir betydelig. Usikkerheten er at aksjens verdi kan falle mer enn hva utbytte er på. Og mange selskap garanterer sjeldent for framtidig utbytter – det blir som å spå været for neste sommer.

Ser du flere tiår fram i tid, kan utbytte gi deg renters rente-effekt, som kan gi deg betydelig fortjeneste. Men det krever altså voldsom disiplin. Gevinst på renter er altså like enkelt som det er genialt, det er bare å la tiden jobbe for deg.

Vi vet at det finnes investorer og småsparere som spekulerer i dette med utbytte, på de aller beste aksjene. Altså aksjer i selskap med god og trygg økonomi, som ikke garanterer for utbytte, men som gir utbytte hvert kvartal – mange år på rad.

Vi eier DNBMowiFrontline, Vår EnergiGjensidig Forsikring.

Vårt indeksfond er KLP AksjeGlobal Indeks P, et fond som har sine regioner innen blant annet teknologi, finans, helsevern, konsument, industri og kommunikasjon. Områdene er i all hovedsak i USA og eurosonen og Japan.

De største selskapene i fondet er giganter som Apple, Microsoft, Amazon og NVIDIA. 

Slik blir du millionær. Om du er smart og følger pengene.

Vargas

Pin It on Pinterest