Takket være animasjons-kunsten, har vi fått fantastiske filmer som blant annet «Istid«. Nå 14 år etter vi ble kjent med «Sid», «Buck», «Manny» og «Diego»; kommer «På Kollisjonskurs», som er den femte i rekken og filmen blir godt mottatt av kritikerne. 

Film er som kjent best på kino.

La det være sagt med det samme, dette er en familiefilm, for barn, men med fantastiske norske skuespillere som gjør våre helter levende og morsomme, er dette en film det har vært verdt å vente på. Igjen. Dagfinn Lyngbø er som vanlig «Sid», sannsynligvis Norges morsomste mann, får god hjelp av sine kolleger til å gjøre alle «Istid»-filmene til minnerike samlerobjekt.

Andre stemmer som gjør disse filmene til en fest hver gang, er Otto Jespersen som mammuten «Manny», Linn Skåber er stemmen til kjæresten, «Ellie». Med  Åsleik Engmark som «Buck» og Sven Nordin som «Diego» er det liten tvil om at det er et toppet lag av «dubbere», som nok en gang gjør «Istid» til en severdig og underholdende film, for alle.

I filmen «På kollisjonskurs» er det kanskje ikke like mye fart og spenning som i de to første, og kanskje beste «Istid«-filmene, men vi er i et nytt miljø der vår venner får spennende utfordringer å bryne seg på, nemlig i verdensrommet. En enorm meteor er på kollisjonskurs med jordkloden, bare våre helter kan hjelpe oss.

Replikkene sitter løst, tempoet er gradvis stigende og det er liten grunn til å frykte at barna vil kjede seg på kino.

is6

 

Alle barnefilmer er slett ikke automatisk av god underholdning. Serien om «Sid» og hans venner på nye eventyr er kjente og kjære figur, nå med kjente stemmer for de fleste barn.  «Istid 5» sitter som støpt og får både foreldre og barn til å åpne latterdøren på vidt gap. Garantert.

Forutsigbart, ja vel, men er det ikke det barna liker best ved slik underholdning, at de kan huske stemmene og figurene fra de forrige filmene, men at de denne gang gjør noe helt annet i nye omgivelse? Dette er en film først og fremst for de yngre barna.

Filmens originalspråk er amerikansk og er produsert av Twentieth Century Fox Norway. Regi og manus er ved Michael J. Wilson.

  • Originalt-tittel: «Ice Age 5«,
  • Aldersgrense: For alle.
  • Premiere: I Norge, 15. juli
  • Produksjonsår: 2016
  • Spilletid: 1 t og 34 min

Fellesferie og dårlig sommervær her hjemme gir store muligheter for et kinobesøk. Skal du overraske barn, eller barnebarn én gang denne sommeren; kjøp popcorn og besøk en kino nær deg, gå og se «Istid 5» for god underholdning. God fornøyelse!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Premier League – Pogba avgjørelse og Conte hente Kante!

EM i Frankrike, som svært mange hadde store forventninger til endte med et gjesp og trofeet endte opp i Portugal....

Sommerferien er starten på slutten – for mange forhold

Sommerferien blir ofte brukt til alt annet enn hygge, avslapning og kos. For noen par, ja stadig flere i følge...

Lukk