Klasseskille i samfunnet – mest tydelig hos fiffen. Min kjære og jeg ble rammet av streiken. Vi ønsket å bo i Oslo sentrum, men ble flyttet ut av Oslo-gryta og ut til fiffen på Fornebu.

Det gjorde oss ikke så mye da vi allikevel hadde tatt turen for å se og ikke minst høre Adele, i Telenor Arena.

Ute blant Porchene og rikfolket slo det meg at det var noe som manglet. Klasseskille i samfunnet – mest tydelig hos fiffen på Oslo Øst.

Eller som ikke manglet. Alt etter hvem man spør. Ingen tiggere satt utenfor Fornebu S handlesenter, ikke var det noen utlendinger å se inne heller. Jo, tyskere og amerikanere så vi, men ingen som du ser med kopp, som på Karl Johan.

Fornebu S

Det flerkulturelle samfunnet som er så synlig i bybildet i sentrale sentrum, var visket ut. Tjue minutter fra Oslo S.

Hvordan ser Norge ut om hundre år? Om fiffen får det som de vil, ser Norge ut slik Bærum gjør i dag. Helt uten innvandrere, helt uten mørkhudede, og med så mange hvite norskfødte nordmenn som mulig. Et sterilt senter med marmor på veggen var det som møtte oss. Dessverre.

Klasseskille i samfunnet – mest tydelig hos fiffen

Hva har skjedd? Og hvor kommer hatet fra?

Grådighetskulturen slår alle grenser. Vi higer etter mer penger, mer makt og et land fritt for alt som ikke er norsk. Vi hater at naboen har større og finere bil enn oss, og vi elsker å dele skryte-bildene våre på Facebook, for å få så mange likes som mulig. Vi i denne sammenhengen er gjennomsnittsnordmannen som tolererer stadig mindre, av alt.

Nordmenn flest har fram til 2016 vært forskånet fra de aller fleste tragedier som vi ellers kjenner så godt fra Europa. Vi har alt vi trenger og vell så det. Til tross for å bli født med gullskje i munnen, klager vi på det meste og framstår som svært lite fornøyde. Dessverre.

Bærum uten innvandrere?

De vi så bodde åpenbart i Bærum, de var kledd sånn også. De aller fleste langt mer synlig, med mer penger enn alle oss andre nordmenn. Man kunne se på de at de var rike, de fleste på Fornebu S denne lørdagen. Jeg har aldri, noen gang sett så få mørkhudede mennesker.

Ingen flyktninger fra Syria blant andre. Slike som mange av oss ønsker dit pepper’n gror, for vi vil ha landet vårt for selv ikke sant? Du kjenner igjen den holdningen? Klasseskille i samfunnet – mest tydelig hos fiffen og helt uten innvandrere?

Egoistiske, helt uten medmenneskelige tanker og solidaritet. Vår 1. mai bør markeres slik at vi får mer penger, mer lønn, og mindre svartinger inn i landet. Reis hjem. Pakk! Du ser det i avisene og kommentarfeltet. Hatet brer seg. Klasseskille er utvilsomt størst og sterkest hos de rikeste. Hos fiffen.

De grådige rike. Som ser på seg selv som første-rangs borgere, som ikke vil ha utlendinger og faenskap slengende rundt dørene. Norge for nordmenn. Det skulle vel for helvete bare mangle. Annen rangs søppel, kan holde seg hjemme. Vi kan vel ikke råd for at det er krig, tenker kanskje noen.

Dessverre er dette bildet så synlig at man kan bli kvalm. Og redd.

Klasseskille er tydelig og synlig

Norges politikere i 2016, med den blåblå regjeringen, skaper et klasseskille som en kløft mellom fattig og rik – nordmenn og de andre. En farlig vei å gå og som vil være umulig å rette opp på kort tid, for kommende generasjoner.

Et moderne Norge, bør og skal ha et likeverdig samfunn for alle. Uansett bakgrunn, religion og hudfarge.

Skal vi ha fred og et velfungerende velferdsamfunn med alle de godene vi tross alt har i dette landet. Må vi først og fremst være villig til å dele det med alle som bor her. Vi kan ikke, og vil ikke ha et samfunn som er lik raseskille i USA på femti og sekstitallet. Vil vi det?

Noen vil helt åpenbart det, og det er fryktelig skremmende. Klasseskille er tydelig og synlig i den rikeste dele av Norge. Det kan ikke være greit for noen og det bør vi selvsagt synliggjøre.

David Andersen selger øredobber til de rikeste

På Fornebu, hos fiffen fant vi butikker så langt øye kunne se, som jeg ikke visste eksisterte. Senteret hadde egen Beauty Bar, hundekafé og hos gullsmed, David Andersen fant vi øredobber til sekstifemtusen kroner. Hvem har penger til slikt? Høyrevelgerne selvsagt, som bor og handler i Bærum.

Den eneste mørke mannen jeg så hadde Rolex-klokke, og silkeskjerf i halsen, drøy femti år. En utflyttet lege fra Egypt kanskje, uansett mitt eneste tips.

Han kjørte Mercedes SUV, kunne jeg se da vi gikk til bussen. En av få som har lykkes på veien tenkte jeg. Til tross for å ha alle odds i mot seg fra starten i livet.

Vi ble tvunget til Fornebu på grunn av hotellstreik. Synd. For i Bærum var det ikke et smil å se, bare striglete rikinger som hastet inn på MENY for å kjøpe et par ferske hummere til 169 kr per stk. blant annet. Dessverre.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Orgasme – kan Svakom Lisa hjelpe deg på glid?

Orgasme - kan Svakom Lisa hjelpe deg på glid? Kjært barn har mange navn, noen mer fancy enn andre. "Svakom...

Lukk