Du som synes det er stas å sende masse bilder av deg selv og din lykkelige familie på Facebook og i sosiale medier forøvrig har gått ut på dato. Publiserer heller bilder hvordan livet egentlig er.

Selvsagt skal man med beste samvittighet poste bilder til venner, familie, kolleger og andre kjente hvor det kommer fram hvor man er på ferie og hvor stor fisk man har fått.

Svært mange av oss pynter litt på sannheten når vi skriver om oss selv i diverse fora for å bli best mulig likt. Vis heller hvem du egentlig er, med ekte bilder. Fra livet som det faktisk er.

– Bilder der det helt klart og tydelig kommer fram hvor vellykket “One happy family” er, der hensikten åpenbart er å framstå som både lykkelig og suksessrik er ut. Det er både flaut og litt patetisk at man uten unntak ønsker å bli likt på feil grunnlag på hvert eneste bilde.

Foto: Copyright Morten Pettersen

– Under senga, i kjøkkenkroken eller i klesskapet, der den ekte “du” lever, der kan du noen ganger ta et bilde, eller hvordan du egentlig ser ut når du akkurat har våknet, eller hvordan det ser ut på kjøkkenet etter en middag.

 Bilder av ekte mennesker i ekte situasjoner er langt mer interessant enn spjåk, glitter vellykkethet.

– Du kjenner helt sikkert en eller flere som bruker Facebook for det det er verdt, med bilder av to glass hvit vin, Sushi-biter lekkert dandert på et fat på den nye uteplassen med de nylagte italienske stein-flisene.

Det er alltid hyggelig å se at folk man kjenner har det fint og koser seg, men må det være skrytebilder hver eneste gang man poster et bilde?

– Noen velger å reise på sommerferie med kredittkort, fordi de egentlig ikke har penger til å reise noe sted. Noen velger å se på hva naboen gjør, og må derfor følge trendene, koste hva det koste vil.

– Ekte mennesker, med ærlige hensikter fortjener all mulig heder og ære, med flotte bilder av seg selv og sine på Facebook. De som derimot alltid “liker” bilder av andre “vellykkede” mennesker og som alltid har det “perfekte” liv selv, vist i bilder i sosiale medier er gjennomskuet.

Her håper jeg det er mange som føler seg truffet, det er ihvertfall meningen, og det er et håp om å få se helt andre bilder av dere i framtiden. Kun et ørlite håp dog.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Du har litt av “Elling” i deg, ikke sant?

Når det blir mye folk rundt deg, du er stresset og kanskje litt svett, da kan du føle ubehaget og...

Lukk