La sevjen stige det er vår! For mange nordmenn har den sene påsken vært forbundet med reise til lands, til vanns eller til fjells.

Likevel er de fleste hjemme i høytiden, med ett felles irritasjonsmoment, om man har vært her til lands, temperaturen! Man kan lett irritere seg over at det ikke har vært bedre, fordi den sene påsken kunne ha gitt uterestaurantene et løft og man kunne virkelig få kjenne på vårfølelsen, når det endelig var noen dager med ferie, for de fleste.

Nord-Norge har hatt bra vær med masse sol, men noen trykkende hetebølge har det slett ikke vært. Dessverre har ikke temperaturen nådd mer enn 4-10 grader, uansett hvor du har feiret påske. Men fortvil ikke, april kan by på varmere vær og om få dager skal det bli betydelig varmere.

På Sør- og Østlandet er det meldt 12-15 grader den første helgen etter påske. Da er det endelig mulig å kjenne på vårfølelsen, kjenne sevjen stiger og la blodet bruse. Å være vårkåt er like naturlig som å puste. Jo det er sant!

Vi mennesker har fått en gave, og et viktig element i livet. Vi skal bli kåte for å ikke gå til grunne. Det er nettopp derfor vi forplanter oss og får barn. Forsvinner kåtheten forsvinner menneskene sakte, men sikkert fra denne planeten.

La sevjen stige det er vår!

Å være kåt, glad og lykkelig er ikke alle mennesker forunt, men akkurat på denne årstiden, når alt vokser, gresset blir grønt og fuglene kvitrer og luften fylles med barnelatter og nygrillet kjøtt – gjør det noe med oss.

Heldigvis er det bare begynnelsen, begynnelsen på våren og sommeren 2017.

Mulig er det våre årstider, som tross alt er noe variert de fleste steder, som er med på å gjøre oss mer fornøyde når våren kommer. Kanskje burde vi legge på minnet hvorfor en av våre største diktere valgte seg nettopp april?

Jeg velger meg april
I den det gamle faller,
i den det ny får feste;
det volder litt rabalder,-
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil.

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,-
i den blir somren til!

Bjørnstjerne Bjørnson

Mai i Norge, kan det bli vakrere? Vårt kjære norske flagg veier i vinden gjennom flere dager av måneden. Vi feirer friheten, demokratiet og landets bursdag ved å pynte oss, pynte nasjonen, vi går i tog og roper hurra!

Forventningene bruser i årene for sommeren som står for døren, for liten og stor.

Juni, juli og august – for noen muligheter som ligger foran oss! Festivaler, sommerferie, konserter, forelskelse, reiser, korte og lange, med bil, buss, trikk, fly og tog. Så hjem igjen samme vei – eller ikke hjem i det hele tatt.

Hva om du forelsker deg der ute, i en gresk Gud med sort hår, et vakkert smil og solbarket hud, med gnistrende brune øyne og fristende lepper? Og ønsker å bli værende i Hellas sammen med din prins?

Vi skriver april, men verden ligger for dine føtter – trå varsomt i gresset og du skal få oppleve vår, etter vår, etter vår etter vår …

La sevjen stige!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tåler du ikke kritikk?

Tåler du ikke kritikk? Saklig kritikk, bør mottas med takk, men ender ofte med en krangel. Kjenner du deg igjen?...

Lukk