Livet – planlegger du langt fram? Livet starter da du kommer fra mors liv, du vokser og blir til et selvstendig individ ganske raskt.

Planlegger du dagene som kommer og tenker du over at det kan ta slutt på et øyeblikk?

En helikopterulykke tok 13 liv på fredag. Livet til 13 voksne arbeidere som så fram til en friperiode med sine nærmeste endte brått og uventet. Helikoptret hadde feil og mangler så vitale at det havarerte. Livet – planlegger du langt fram?

Arbeiderne og de to pilotene var sjanseløse. Familiene som ventet på Flesland fikk aldri hjem sine kjære. Livene til alle disse berørte ble endret på et øyeblikk da katastrofen var et faktum, til tross for alle planer som var lagt i forkant.

Så trist og smertefullt, så unødvendig og bortkastet.

Livet, disse dagene som kommer og går …

Livet er uransakelig og vi vet ikke så mye om framtiden. Heldigvis. Det faller seg naturlig for oss å planlegge, både på kort og lang sikt. Det faller seg også naturlig for oss å ta morgendagen for gitt.

Vi skal så mye, vi har så mye ugjort – derfor kan vi ikke kalkulere inn stor risiko, ulykker og i verste fall død.

Tenk hva livet kunne ha vært om man ikke døde i ung alder, tenk hva man da går glipp av. Tenk på livet, alle disse dagene som kommer og går …

Den første forelskelsen, det første dødsfallet, den første begravelsen, den første traumatiske sorgen, den første fødselen, det første bryllupet og den første skilsmisse. Alle viktige og følelsemessige opplevelser og minner i en persons liv. En hendelse i livet som setter spor. En hendelse i ditt liv. En av mange dager i noens liv.

Livet – planlegger du langt fram?

Hva er livet? Jo, det er disse dager som kommer og går. Ikke de drømmene om bedre helse, sterkere økonomi og penere bil. De er bare tanker og ønsker for framtiden.

Livet er nå, når du leser dette og mener noe om det, før du klikker deg videre og leser noe annet.

Du bør planlegge livet, for det gir muligheter til å få gjort mer ut av livet enn å bare ta hver dag som den kommer. Av og til kreves det faktisk av oss, at vi må sette en agenda for dagene som kommer.

En dødsulykke rammer så mange

Noen av oss har en almanakk som er full av gjøremål, møter, legebesøk og sirlig farvet i rosa – neste tur. Neste ferie.

Hos de 13 arbeiderne var det utvilsomt fulle almanakker, merket av på dato for neste utreise til plattformen. Kanskje til og med neste sommerferie også. Skjebnen, uflaks og tilfeldigheter ville det anerledes. Dessverre.

Våre tanker går til de forulykkede, de etterlatte, deres venner og familier. En dødsulykke rammer så mange uskyldige.

Ta vare på hverandre, kanskje spesielt når du vet om mennesker som er i sorg. Lammet av tapet. Ta vare på livet.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Klasseskille i samfunnet – mest tydelig hos fiffen

Klasseskille i samfunnet - mest tydelig hos fiffen. Min kjære og jeg ble rammet av streiken. Vi ønsket å bo...

Lukk