Alle har noen mål i livet som kan være vanskelig å nå. Om du bruker dine viktigste hjelpemidler vil du kunne nå disse med riktig fokus og pågangsmot. Viljen til å lykkes og ha tro på egne ferdigheter er nøkkelen til å klare målet eller bli nummer en om du skal konkurrere.

De vinnerne du vet om, de som er best på sitt felt eller sin gren har jobbet lenge med å nå sine mål, ingenting kommer av seg selv. Utfordringen for de fleste er å ikke gi opp, ha positiv innstilling til de vanskeligste hindrene, ha en genuin tro på at du skal lykkes.

Det meste sitter mellom ørene, du skal hele veien tenke på de riktige oppgavene og løse en etter ene. Tenker du at dette blir for vanskelig, du lykkes ikke- så kan det fort være nettopp det som skjer.

Er du allerede en grinete, negativ vriompeis er det mye som taler for at du ikke blir så gammel som du gjerne skulle ønske.

 Ingen dør av å eldes, men jo eldre du blir, jo mer utsatt blir du for sykdom. Som regel er det én eller flere sykdomstilstander som gjør at du til slutt dør. Slik er livet for oss alle.

Negative tanker tenkes for ofte av de fleste. Klarer du å snu dette til positive, konstruktive og positive tanker, vil du ikke nødvendigvis bli 150 år, men du kan ha et bedre og mer lystbetont liv. Du er i tillegg langt hyggeligere å være i selskap med. For andre.

Man kan ha enorm selvtillit, slik f.eks bokseren over alle boksere hadde i sin aktive karrière. Han var best og likte å si det til en hel verden.

Det er vanskelig å være ydmyk når man er så stor som jeg!

Trener du regelmessig, har et aktiv yrkesliv og er positiv til sinns, er sjansene store for at du unngår alvorlig sykdom og avkortet livsløp. Men det er selvsagt ingen garantier for noe som helst. Livet henger i en tynn tråd som det synges i sangen, og man balanserer ofte på en knivsegg, da er det skjebnesvangert å falle ned på feil side.

Eldre i Norge blir stadig gamlere og snittalderen kryper oppover for hvert eneste år, og er nå på over 80 år for både kvinner og menn. Visste du at mange pensjonister har sex flere ganger i uken så sant de er friske? Er det ikke flott?

Foto: Copyright Morten Pettersen

– Fra du er ganske ung kan du ha ønske om å bli verdens beste politi, best på ski eller vinne OL gull for Norge i spydkast slik Andreas Thorkildsen gjorde. Fra å ønske det, til å oppnå det er en viktig prosess. Man kan si så mangt, men noen mener det man sier mer enn andre og lykkes med det.

Er du svært opptatt av å spille piano når du er 4 år, og du liker det godt, øver masse og fortsetter med det til du er voksen, i tillegg til å ha talent for det, så er du rimelig habil på piano når du skal forsørge deg selv.

Gjennom et langt liv er dine tanker din røde tråd. Hvilken retning dine tanker tar er helt avgjørende for hvordan du lever. Et eksempel:

– Om du har et glass med vann som er fylt opp 50%. Er det halvtomt, eller er det halvfullt? For den positive er det halvfullt, for den som tenker negativt er det halvtomt og vell så det. Fokuser på dine arbeidsoppgaver, om du er idrettsutøver, elev eller en vanlig arbeidstaker eller kanskje en leder for en stor gruppe mennesker.

Uansett hvor du er i livet, det du tenker og i hvilken retning disse tankene tar er med på å forme livet ditt. En god leder oppmuntrer til innsats gjennom positive tiltak og får det beste ut av hver enkelt medarbeider. En dårlig leder meler kanskje kun sin egen kake.

Mange gruer seg for å bli gammel. Ikke for det, alternativet er jo betydelig verre, men det å bli alene er for mange den største frykten.

– Odd Børretzen synger i en av sine viser at han sitter der på bussen blant ungdommen og føler seg usynlig. Og det er vel noe av det verste med å bli gammel. Det å bli usynlig og glemt av omverdenen og dermed ensom.

Mental trening og aktivitet styrker ikke bare hjernen, men også alt som har med livskvalitet å gjøre. Man får et bedre liv, et bedre verktøy og har større forutsetninger for å unngå å bli dement for tidlig i livet.

Tenk positivt uansett hvor mørkt det ser ut, lyset kommer om du er innstilt på det. Du kan bli best!

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Komiprisen 2013- Finnes det morsomme nordmenn?

"Komiprisen" går for 13. gang og som tradisjonen tro skal det hele sendes direkte i NRK i beste sendetid, også...

Lukk