NRKs ANNO sesong 2 – til Fredrikstad! Fredrikstad er byen ved Glommas utløp, og endelig har NRK for alvor fått øynene opp for Plankebyen. Rikskanalens storsatsing, reality-serien ANNO, skal spilles inn på sensommeren 2015, på vakre Isegran. 

14 kvinner og menn skal reise i “tidskappselen” for å leve som de gjorde på 1700-tallet, med så mange utfordringer som mulig relatert til den gang. En utfordring mange tusen har ønsket å få prøve seg på. Men som de fleste må velge å se på TV.

De utvalgte er valgt, nå starter snart innspillingen som skal gi underholdning på NRK – vinteren 2016.

Dyktige Selda Ekiz skal også denne gang styre troppene som programleder. Apropos troppene, det vil åpnebart bli et betydelig militært preg på kommende sesong av ANNO, nettopp fordi det er Gamlebyen og øya Istegran som bygger rammen rundt TV-serien. Fredrikstad, en by med en sterk militær historie.

Garnisonsbyen gamle Fredrikstad, hadde soldater allerede for 350 år siden, og fram til sent på nittitallet, en av de mest besøkte turistattraksjoner i Norge, fortsatt. Nå scene for moderne underholdning. Et meget klokt og godt valg av NRK.

NRKs ANNO sesong 2 - til Fredrikstad!

NRKs ANNO sesong 2 – til Fredrikstad!

Forrige sesong av Anno, ble spilt inn i Bergen, der NRK var svært tilfreds med nær 800.000 seere i snitt per episode. Det er all grunn til å tro at Fredrikstad, Istegran og Gamlebyen trekker minst det samme antall ivrige seere. Skjønt, TV-markedet og kampen om markedskreftene, er større enn noen gang.

Selv om Isegran består av Fredrikstads eldste trehus, en renessansehage og en gammel vannmølle, må det arbeid til for å gjøre den historiske øya klar til å ta imot 14 Anno-deltakere. Arbeidet er godt i gang og vil bli klart til kameralysene slås på.

Ikke bare er det mange typer reality-serier. Vi kjenner TV2 sitt flaggskip, Farmen, TVNorges “71 grader Nord” og TV3s “Robinson” som de mest kjente. Men de største TV-kanalene må også sloss med nett-TV kanaler som HBO, Nettflix og Viaplay.

– NRK kastet seg ut på dypt vann med ANNO, og lyktes. Det er utvilsomt fagfolk av beste sort som legger ned tusenvis av arbeidstimer, for at rikskanalen skal levere et meget godt kvalitetsprodukt, for at vi som seere skal komme tilbake, episode etter episode.

Fredrikstad blir satt på kartet med positivt fortegn. Måtte det hjelpe både by og fotballklubb opp og fram.

Kilde: NRK.no

Foto: NRK

Vargas

Pin It on Pinterest