Perfekt, eller fet og utilpass? Sommerkroppen er for mange det ultimate målet for sommeren, mange begynner å tenke på hvordan man skal se ut på stranda, allerede ved juletider.

For andre, kunne de ikke brydd seg mindre og trives med valkene sine. Alle har en kropp, men følelsen av å se ut som man gjør, er individuelt. Er det ikke bedre å trives med å være en blid tjukkas, enn en grinete og ihjel-trent kjekkas?

Er kroppen din klar for sommerferie?

3 av 10 nordmenn er overvektige, eller fete. 5 av 10, altså halvparten av oss, er såkalt normalvektig, så det er kanskje ikke så ille som media liker å framheve oss – ofte som fete og late, alle sammen.

 Perfekt, eller fet og utilpass?

Perfekt, eller fet og utilpass?
 Sommerkroppen, er du perfekt? Foto: Observer

Hvordan man tror man ser ut, har veldig ofte en sammenheng med hvordan man føler seg. Føler man seg fit, veltrent og stram – føler man seg mer tilfreds, enn chubby, fet, overvektig, lat og utilpass. Som så mye annet, sitter selvfølelsen eller ubehaget mellom ørene.

Bare innrømme det, du er dritt lei å telle kalorier, løpe på tredemølla og svette på det steindyre treningssenteret, for at andre skal like kroppen din. Hva er poenget med det? Hva man selv føler og synes om egen kropp – bør åpenbart være langt viktigere.

Eller er du kanskje typen som flekser muskler mens du nyter synet av deg selv i speilet på treningssenteret? De er det som kjent en hel del av. Som om synet av de bulende musklene i speilet er en åpenbaring, som gjør deg sprenkåt, av ditt eget selvbilde. Et snodig fenomen.

I den kulørte presse, blant bloggere på nettet og i avisene finnes det hundrevis av artikler, hver eneste dag, om hvordan du bør se ut i sommer. Noen mener det er både sundt og fornuftig og ha noen kilo ekstra, og at man bør trives med den kroppen man har.

Andre setter fokus på at man skal være veltrent, tynn eller tilfreds med egen kropp. Det finnes ingen gode fasitsvar på hvordan man skal se ut, heldigvis. Man bør tenke selv, og kjenne etter hva som er riktig for seg selv.

Trives du med sixpack og veltrent kropp så gjør du jobben, ikke for andre enn deg selv. Fordi du liker å være veltrent og fit, fordi det gjør noe med selvfølelsen din. Hurra for deg.

Trives du med kiloene dine, enda du vet du er overvektig, bør helsen din være det du tenker på, før utseende. Man kan faktisk både være stor og sunn på én gang.

Men for å trives med seg selv, må man lære seg å elske kroppen sin, og gi skikkelig faen i hva andre måtte synes om den. Først da, får du det godt med deg selv – uansett utseende.

Det kan være verdt et forsøk.

Kilde: ssb.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Karius walks alone fra Liverpool?

Karius walks alone fra Liverpool? Det som skulle være Liverpools kveld, ble et mareritt for alle som sympatiserer med Klopps...

Charter-Svein inn på Farmen!

Charter-Svein inn på Farmen! Kjendisene som utgjør deltagerne på Farmen kjendis denne gang, er et knippe overraskende mennesker. Der kanskje...

Lukk