Restaurantbransjen i Bergen i krise! En hel haug med spisesteder i Norges nest største by, med mer enn en kvart million innbyggere, sliter med troverdigheten.

En storkontroll avdekket massiv svindel, der ukjent distribuert kjøtt og svært møkkete lokaler, møtte næringsmiddeltilsynet. Dessverre er det stor grunn til å tro at det står neppe noe bedre til, hos flere av de andre større byene i landet.

Man kan trygt bruke tripadvisor.com, for å luke ut kjeltringene med de faktiske restaurantene som har rent mel i posen, og som ønsker fornøyde kunder.

Restaurantbransjen i Norge, har lenge hatt et dårlig rykte. En bransje hvor det er lettere enn andre steder å drive med mygel, svindel og svart arbeide. Å tjene så mye som mulig, framfor å drive en profesjonell forretning – ser ut til å være viktigst.

Restaurantbransjen i Bergen i krise!
Foto: Wikimedia Commons

Problemet er at disse uprofesjonelle aktørene, ødelegger for de hardt arbeidende profesjonelle, som setter alt inn på et ærlig levebrød. Å drive restaurant i Norge, med de forutsetningene lovverket forlanger, er en nådeløs og krevende bransje. Dessverre ser det ut til at stadig flere velger korteste vei til fortjeneste, ved å bryte lover og regler.

Politiet, Arbeidstilsynet, Mattilsynet, Tolletaten, Nav, Kemneren, Skatteetaten, El-tilsynet og skjenkekontoret i Bergen kommune deltok i aksjonen som omfattet et titalls spisesteder.

BA.no

En god norsk restaurant, som drives etter boka, har papirene i orden, kjøkkenet i orden, gyldig arbeidskontrakt med ansatte og smilemunn på døra – fra mattilsynet. Der kan du spise trygt, vel vitende om at det er orden i sakene.

Restaurantbransjen i Bergen i krise!

Tolletaten hadde til og med hunder i aksjonen i Bergen, for å avdekke eventuelle funn av narkotika. Ti spisesteder ble stengt på flekken, på grunn av omfattende mangler på de strenge bestemmelsene fra myndighetene.

Ser du noe som ikke stemmer, det være seg vedrørende hygiene, dårlig mat, mangelfull regning, mistenkelige ingredienser, eller andre kritikkverdige forhold der du spiser. Kontakt mattilsynet samme dag. Det er nemlig tips fra publikum som ofte fører til aksjoner av en slik karakter, at spisesteder må stenges pga manglende kontroll.

Også i hovedstaden har en rekke spisesteder de siste årene, måtte stenge eller at mattilsynet har kommet på uanmeldt besøk.

Kilde: BA.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nora Mørk – ferdig med Norge?

Nora Mørk - ferdig med Norge? Etter en lang feide med det norske håndballandslagets ledelse, kan Nora Mørk ha kastet...

Lukk