Slik blir de rike enda rikere ...

Tenk å ha så mye penger at du ikke trenger å tenke over om du har penger nok, når du handler, hytte, bil, hus, når du skal kjøpe enda flere aksjer for å bli enda litt rikere? Tenk å kunne kjøpe hva du vil, når du vil og gi det meste vekk til noen som betyr mye for deg? En behagelig følelse? Selvsagt er det det.

Her skal vi fortelle deg noen av hemmelighetene som ligger bak, hos noen av Norges og verdens rikeste menn, og gi deg noen tips i hvordan du kan bli betydelig rikere enn det du er i dag.

Om det er mulig? Selvsagt er det mulig, det er helt opp til deg.

Man bør ha nese for god business, vite hva som er en klok avgjørelse når man skal gjøre investeringer. Eller, passe på å ha enda bedre og smartere folk rundt seg som er ærlige nok til at du stoler på dem. Det er Petter Stordalens mantra, han ansetter kun folk som er smartere enn seg selv. Ergo topper han laget hver gang, uansett i hvilken del av sitt hotell-dynasti han behøver smarte entreprenører.

Odd Reitan

Odd Reitan i Reitangruppen, som eier alle Narvesen, Rema 1000, 7-Eleven, Pressbyrån i Sverige og Uno-X stasjonene, har bygd stein på stein gjennom mange år. Den første Rema-butikken så dagens lys i Trondheim i 1979.

Slik blir de rike enda rikere …

invester i overskuddet for å tjene enda mer penger

Siden har det blitt nær tusen REMA 1000-butikker, 650 i Norge og 350 i Danmark, hvor samtlige som driver betaler en betydelig prosent av omsetningen, gjennom en franchise avtale. Hver butikksjef er sin egen herre, men må altså føye seg etter Rema sitt sortiment og øvrige forretningssystem.

På denne måten har Reitan-familien blitt en av de rikeste i Norge, med å bruke dyktige og hardtarbeidende butikksjefer. Disse bygger opp Reitans formue. I fjor åpent Britannia Hotell i Trondheim, betalt av Odd Reitan for mer enn 1 milliard kroner. Nylig fikk hotellet sin første Michelin-stjerne for sitt eminente kjøkken. Det er godt kjent at ‘kolonialmajoren’ har begge sine sønner med sentralt på eiersiden i konsernet.

Olav Thon

En annen med god nese for business er den aldrende forretningsmannen, Olav Thon. 96-åringen har mer enn 100 kjøpesenter i Norge og Sverige. Han sitter på en formue på mer enn 21 milliarder kroner. Det meste av denne voldsomme formuen har Thon tjent på eiendommer. Deriblant mer enn et femtitalls hoteller rundt om i Norge, best kjent som, Thon Hotels.

Slik blir de rike enda rikere …

Tror du Olav Thon hadde blitt så ufattelig rik om han ikke hadde god teft, ansatt smarte folk og visste forskjellen på hva et godt kjøp var, og hvilke kjøp han bør holde seg unna? Svaret gir seg selv. Det mange kanskje ikke vet om Thon, er at han er en nøktern mann selv, med lite luksus rundt seg. Han smører matpakke og kjører til kontoret hver eneste dag, i sin gamle golf. I stedet for å velte seg i sin egen luksus.

Det er faktisk en av de aller viktigste egenskapene vi kan anbefale å strebe etter. Vær glad i å jobbe mye, spare overskuddet til senere investeringer, og ikke bruk mer penger enn strengt tatt nødvendig. Da kan du lykkes i enhver bransje.

forretningsmann på jobb, slik blir de rike enda rikere ...

Invester i overskuddet

Invester gjerne formuen din, eller det du kan avse i aksjer. Kjøp med liten risiko, øk risikoen om du kan tape litt penger. Unngå å kopiere alle andre, da blir du aldri rikest, du må tørre å gå dine egne veier. En feil mange gjør når de ønsker å investere, er å ta opp store og dyre lån, det er ikke veien å gå. Du bør bruke av overskuddet du allerede har tjent, for å unngå lån og renter på lån.

A lot of people settle on their career salary, or sit on it for a decade before making a move. If your ambition is to be average, then that mindset is fine. But to be in the top tier of wealth, you need to start figuring out different ways to make money simultaneously.

Medium.com

Husk at tid er penger. Bruk tiden godt, den er din venn i gode tider der du har kontrollen, men tiden kan bli din fiende om ting begynner å rakne. Sørg for å ha full kontroll på alt som kommer inn, og enda viktigere alt som går ut, til enhver tid. Hold budsjettet og få hjelp til å holde orden i regnskapet om du ikke har tid selv.

Donald Trump

Se på Donald Trump, enda han arvet mye av sin rikdom, har han utvilsomt nese for god business, til tross av at den amerikanske presidenten framstår som en kvinnehater, med alt for stort ego og et forvrengt selvbilde. Penger har han åkke som, mye penger.

Donald Trump har også fått mye skryt for jobben han gjør med å få ned arbeidsledigheten i USA. En kjeltring, en skjørtejeger, en klovn og idiot i måten han bruker sin stab og ansatte, ja. Men han tjener penger for nasjonen, som også er endel av jobben hans.

hundrevis av dollar i en koffert, de som følger pengestrømene vil bli veldig rik

Bill Gates

Gründeren og forretningsmagnaten, Bill Gates bygde opp programvareselskapet Microsoft sammen med sin gode venn, Paul Allen. Året var 1976. I dag, 44 år senere bruker millioner av mennesker deler av selskapets tjenester. Allen er død, men Bill Gates er en av de rikeste menneskene på kloden.

Årsaken til suksessen er hardt arbeide over tid. Se Netflix-dokumentaren om Bill Gates, så forstår du hva vi mener. Slik eventyrlig suksess kommer selvsagt ikke gratis. Men også Gates ansatte dyktige mennesker som fikk Microsoft til å bli et av de aller største og viktigste selskapene i moderne tid.

Likhetstrekkene er ikke mange for de rikeste av de rike. Men det er noen viktige punkt.

Slik blir du rik

Det du bør vite før du skal forsøke selv å bli svært rik, er at du må jobbe veldig hard med å nå dine mål. Da mener vi ikke overtid et par ganger i uka, vi mener at du skal leve med forretningsideene dine døgnet rundt. Kun de som er sultne nok, som vil dette nok til å bli veldig rik – lykkes.

De rike blir altså enda rikere ved å ansatte de aller beste folkene. Du som leder eller sjef, bør jobbe mest, for å stå fram som det perfekte eksemplet. Kun overskuddet skal gå til neste investering. Og du må tåle å se mye penger på bok, uten å røre en krone.

Skal du bli veldig rik, må du følge pengestrømmen. Begynne i det små, kanskje ha mer enn bare én jobb, men du må også jobbe mye. Ikke bruk penger på lettvinte løsninger i håp om jackpot. Skal du tjene penger raskt, invester i eiendom.

Om du låner penger, sørg for at disse blir brukt i sin helt til gode investeringer du vet blir til fortjeneste.

De rike investerer klokt, låner penger for å bli rikere, de fattige, eller de som aldri vil komme til å bli rike, låner penger – slik at de rike blir enda rikere.

Ønsker du å motta våre artikler, bør du følge vårt nyhetsbrev, det er selvsagt gratis.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skiller du på å være bestevenn og en god forelder?

Skiller du på å være bestevenn og en god forelder? Hva tror du er best for barnet ditt, om du...

Lukk