Ensom? Slik får du flere venner! Du kjenner litt på ensomheten, spesielt i helgene. Hva kan du gjøre med det? Slik får du flere venner i voksen alder. Det du bør gjøre i første omgang, er rett og slett å komme deg ut av huset. Med litt flaks, kan du møte en potensiell venn over alt, og der du minst aner det.

England

Dessuten finnes et hundrevis av vennegrupper på nettet, også der du bor. Ensom? Slik får du flere venner!

Om du interesser deg for fransk arkitektur, servietter fra Mongolia eller kulinariske opplevelser fra det japanske kjøkken – det er hos likesinnede du finner nye venner. Er du Manchester United, Wolves, Liverpool eller Leeds fan? Reis til England og gå på pub da vel.

Lest? Relasjoner – lever du med Peter Pan?

Du liker å gå turer ute i skog og mark, meld deg inn i Friskis & Svettis, eller foretrekker du heller å synge i kriken, meld deg inn i et kor. Er det å svømme din største lidenskap, kast deg i nærmeste basseng.

Du bør være villig til å ta grep selv, legge ned en innsats for å søke etter mennesker, potensielle venner, i nærmiljøet eller i grupper der du selv har interesser. Uansett hva dette måtte være.

Elsker du å reise, så reis. Tenk hvor mange mennesker du møter på en reise.

Slik får du flere venner!

Ensom? Slik får du flere venner!
Bestevenner Foto: Pezibear Pixabay

Tusenvis av nordmenn sitter og synes litt synd i seg selv fordi de ikke har noen venner. Mange av disse har heller ikke løftet en finger for å få besøk eller bli invitert bort. Da bør du få ut den nevnte fingeren, og gjøre noe selv, om du higer etter vennskap, som jo er viktig for et meningsfylt liv. Ensom? Slik får du flere venner! Du må tørre å by opp til dans, rett og slett.

Tør man ikke by opp, kan man ikke forvente at du ønsker å bli lekt med. Danset med, snakket til eller bli venn med. Ensom? Slik får du flere venner!

De heldigste av oss, møter sine soulmates, de aller beste vennene eller venninnene allerede i svært ung alder. Noen har vennene hele livet, til tross for å være skilt of gift flere ganger, er de samme vennene der, alltid. Selvsagt er disse vennene viktig for vedkommende gjennom hele livet.

Du kan trøste deg med at det aldri er for sent å få venner. Til og med på gamlehjemmet gjøres nye bekjentskaper om til de aller beste venner. Du må bare vite hvordan du går fram. En god start kan være å si: “Hei!”.

Venner

De vennene du hadde på skolen, gjennom ungdomstiden og som du tilbrakte uker og år sammen med, forsvinner kanskje med årene. Man får selv barn, jobb og familie, noen flytter fra hjembyen og får nye venner. Da mister man viktige holdepunkter i livet som kan få betydning videre.

Noen forblir ensomme og alene, til tross for at man har mennesker rundt seg hele døgnet. Det er forskjell på kollegaer, bekjente, familie og barn. Venner er venner og venninner. Punktum. Uvurderlige på godt og vondt, når man er lei seg eller har det helt topp.

Det er vennene man ønsker å ta kontakt med når livet går på skinner. Og det er de beste vennene som trøster best, når livet stopper opp og man sliter. Uansett hvilket stadium man er på, uansett alder – er og blir venner og venninner viktige for oss.

Ensom? Slik får du flere venner!

Her er noen holdepunkter som kan hjelpe deg på veien til å få flere venner.

Gode tips

 • By på deg selv
 • Inviter noen hjem
 • Vær ærlig
 • Vær rus
 • Bruk humor
 • Vær mye ute
 • Bruk internett
 • Kommunisere riktig
 • Vær positiv
 • Vær attraktiv
 • Framsnakke framfor å baksnakke
 • Vær jovial
 • Vær sosial
 • Bruk interessene dine
 • Vis følelser
 • Senk kravene
 • Fjern fordommene dine

Om du er på en fest, en tilstelning på skolen eller kommer i kontakt med mennesker du er på ‘nett’ med, som du liker å omgås – ikke gå derfra uten å fortelle litt om deg selv. Hvor du bor, hvilke hobbyer du har og hvem du liker å henge med. Be vedkommende med hjem, med visshet om at du har kjæreste. Ensom? Slik får du flere venner! Det behøver ikke være sånn, men du må gjøre jobben selv.

Menneskets glede

Livet er for kort til å være ensom og alene. Du kan få gode omsorgsfulle venner om menneskene rundt deg oppdager at du er venne-emne. Dessverre er det ikke alltid like enkelt å vite hvem som er ekte venner og som omgås deg av andre grunner.

Å ha venner gjennom hele livet er ikke alle forunt, dessverre. Venner burde ha vært å få på blå resept, fordi mennesker er menneskers glede, men det visste du kanskje? Ensom? Slik får du flere venner!

For å beholde venner i din omgangskrets, de venner det er verdt å ta vare på er ikke bare enkelt. Man skal lære seg å være en gode venn tilbake også. 

Det er det venner gjør for hverandre, er til stede. Nettopp da, når man trenger en venn, er det ofte kun de ekte vennene som stiller opp for deg. Ensom? Slik får du flere venner! Ta grep i dag.

Forsøk å ikke være for naiv i jakten på en soulmate. Ikke alle har like ærlige hensikter som deg.

Vargas

Pin It on Pinterest