Steve Bruce ferdig i Newcastle! Årsaken er den tradisjonsrike klubben i Nord-England har fått nye eiere som er på søk etter ny sjef på St. James’ Park. Amanda Staveley som nå er ny styreformann etter at oppkjøpet fra den omstridte eieren, Mike Ashley er gjennomført.

Estimated reading time: 4 minutes

Mike Ashley

Mike Ashley eide klubben i 14 år, men lykkes aldri i å få klubben opp fra middels prestasjoner – nå er nye styrtrike eiere på plass – kronprinsen av Saudi Arabia, Mohamed bin Salman og hans venner i det statlige investeringsfondet, som altså ledes av styrtrike Amanda Staveley. Prislappen ligger på £300 millioner.

Den kontroversielle kjøperen forsøkte å kjøpe Newcastle United for fire år siden også, men den gang gikk kjøpet i vasken. Steve Bruce ferdig i Newcastle! Fordi eierne ønsker å få inn egne folk på alle sentrale posisjoner i klubben.

Steve Bruce er dermed den andre manageren i Premier League som får sparken denne sesongen. Nylig ble Watfords Xisco Munñoz den første som måtte gå, allerede etter 7 ligakamper i inneværende sesong. Steve Bruce i Newcastle blir garantert ikke den siste.

Mike Ashley var upopulær i lang tid, fordi han var ærlig nok til å si det som det var. Han ønsket ikke å satse sine penger på fotballklubben, han ønsket at Newcastle burde tjene pengene sine selv, bruke unge spillere. Og ikke være med på million-gallopen, slik mange topplag var tvunget til.

Steve Bruce ferdig i Newcastle!

Steve Bruce

Steve Bruce ferdig i Newcastle! Etter å ha vært manager gjennom store deler av sitt voksne liv etter å ha spilt fotball selv, er det over for Steve Bruce. Men den erfarne briten vil ikke mangle på tilbud fra andre klubber.

Bruce vant Premier League som spiller for Manchester United tre ganger, men mangler den samme suksessen som manager.

Steve Bruce will be sacked this week after Newcastle’s owners realised the negative impact his presence could have in their opening game against Spurs

DailyMail

60-åringen har vært manager for 11 engelske klubber fra 1998 og fram til i dag. Den lengste perioden var for Birmingham i seks sesonger og 4 sesonger i Hull. Steve Bruce ble ansatt som manager for Newcastle United etter at Rafa Benitez gav seg i 2019.

De fire største favorittene hos bookmakerne til å ta over Newcastle United, er tidligere Dortmund manager Lucien Favre. Belgias landslagssjef, Roberto Martinez som var manager for Everton fra 2013-2016. Steven Gerrard som gjør det bra i Rangers i Skottland. Og Eddie Howe som var en legende i Bournemouth, før han trakk seg etter nedrykket i 2020.

Amanda Staveley

Det er ingen tvil om pengene bak konsortiumet TPIF, men det er moralen som ligger bak. Kan man virkelig lukke øynene for et regime i et land, som så til de grader gir faen i menneskerettigheter og innbyggernes ve og vel? Neppe.

Men la oss si at kronprinsen må be om nåde, slutte å drepe folk for å ikke gå riktig kledd eller titte på naboen. Og om det blir en enighet om et eierskifte. Da kan det nemlig være en kvinne som trår fram i lyset, som en representant på eiersiden. 

Styrtrike Amanda Staveley (48) som har forsøkt å kjøpe Newcastle United, lenge er nå klubbens nye direktør.

Amanda Staveley har gjort seg rik gjennom sitt selskap, PCP Capital Partners. Hun har nese for god business, var hjernen bak sjeik Mansours kjøp av Manchester City, og har rike venner over hele verden. Både rike og kongelige. 

Selskapet CFG som eies av sjeik Mansour, som er endel av kongefamilien i Abu Dhabi, ble oppnevnt i 2014. Seks år etter at fotballklubben, Manchester City ble kjøpt opp. Amanda Staveleys ektemann, Mehrdad Ghodoussi skal være nær venn av sjeiken i City. Araberne kommer.

Amnesty International

Det faktum at det er rike sjeiker fra Saudi Arabia, har ikke påvirket fansen i Nord i særlig grad. Tvert i mot. Fansen har vært i ekstase, de har festet og jublet på pubene i Newcastle og sunget “we god our club back“. Vi har fått klubben vår tilbake.

Saudi-Arabias oppkjøp av Newcastle splitter fansen. Landets overtramp av menneskerettighetene skaper harme blant mange. Andre jubler og mener de har «fått klubben tilbake».

VG.no

Amnesty International er dog ganske lunken til at styrtrike arabiske prinser skal få lov til å komme å leke forretningsfolk i Storbritannia. Når vi og mange med oss, vet hva som skjer i landet. “Sportsvasking” er intet nytt fenomen, men desto alvorligere at et blir gjort lite med.

Det er altså Saudia Arabias ledere som ønsker å kjøpe en stor klubb for å avlede oppmerksomheten bort fra menneskerettighetsbrudd. Diktaturet blir nemlig ikke mindre brutalt om de plutselig eier en kjent fotballklubb i England.

Steve Bruce ferdig i Newcastle! Men det skjer ikke uten negative fortegn og masse uro.

Det er en kjent sak i store deler av verden at det var kronprinsen, bin Salman, som sto bak ordren om å drepe den kjente journalisten, Jamal Khashoggi. Khashoggi ble drept og partert i den Saudi Arabiske ambassaden i Istanbul i 2017. For Newcastle fansen i England er det svært mange som driter i den historien. Og vil ha store navn og sportslig suksess til St. James’s Park – snarest.

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com