10 grilltips du bør prøve. Sommer er grilltid, men mange griller gjennom store deler av året. Grillmat smaker nydelig, om man lykkes med å grille biffen på riktig måte, det er det ikke alle som gjør. Noen venter til alt er ihjelstekt eller ødelagt.

Hviletid er avgjørende

Hviletiden kjøttet trenger, er av stor betydning for et bra grillresultat.

De lærere strides om det er best med gass, kull eller elektrisk varme som skal til for det beste resultatet, selv har vi alltid hatt stor suksess med gass, men velger la leserne få bestemme hva som passer best for dem. Så lenge det blir varmt nok – er det det viktigste.

Uansett hvor du søker på nettet etter grilltips, vil noe av det som går igjen være gode råvarer. Det er innlysende, men også svært viktig når man skal grille mat. Kun det aller beste av de beste råvarene bør velges, gjerne kortreiste pølser og lam fra egen gård, vil automatisk gi førsteklasses resultat om det tilberedes riktig.

Lest? Tid for mat?

Styr unna engangsgriller, de er rene miljøbombene og hører ikke hjemme noe sted. Engangsgrillen bør avskaffes umiddelbart, synes vi.

For at du skal lykkes med dine grill-rutiner, har vi dessverre dårlige nyheter om du er av den utålmodige sorten. For å grille bra nok, trenger du nok av tid. Maten skal grilles, ofte på indirekte varme, som gjør at maten blir spiselig og ikke brent.

Og husk å la kjøttet få hvile i noen minutter før du skjærer i det. På den måten får du et saftigere stykke kjøtt. En Entrecôte, kan fint hvile i 10 minutter, da vil biffen bli saftigere enn om du kaster den i deg så snart den kommer fra grillen.

Du får alltid et bedre resultat ved å grille på svak varme over lengre tid.

10 grilltips du bør prøve!

Grilltips

10 grilltips du bør prøve!

  • Sett av nok tid til tilbereding og kos deg med maten – grilling er fest
  • Frossen mat kan fort bli brent – helst skal den være romtemperert
  • Grill gjerne fisk, all fisk kan grilles og er et sunnere alternativ til kjøtt
  • Godt verktøy, godt renhold og god hygiene bør være en selvfølge
  • Kresne barn er også sultne, la barna få sine favoritter fra grillen
  • Vend maten ofte mens du griller, da har du kontroll på resultatet
  • Bruk steketermometer og få perfekt resultat, hver gang
  • God tilbehør er alltid viktig, sauser, marinader, godt drikke til alle
  • Vil du imponere gjestene, marinerer du kjøttet dagen før
  • En god hamburger skal ha ost og bacon, men sørg for å la gjestene bestemme tilbehøret selv, sett alt fram på bordet

Å grille til mange, krever enda litt mer tid, derfor bør du gjøre ferdig alt du kan på forhånd. Får du litt hjelp til å dekke bordet og sette fram nok av alt tilbehør, hjelp til å steke poteter, bake focaccia, koke ris, eller annet som skal serveres til, vil du få nok tid til å grille ferdig og ta deg av gjestene dine.

10 grilltips du bør prøve!

Alt kan grilles

Det er ingenting i veien for å grille, nesten hver eneste dag gjennom sommeren, men nettopp da er det viktig å variere så mye som mulig, for å gjøre middagen, eller lunsjen så spennende som mulig. Alt kan som sagt grilles. Lar du barna får være med på forberedelsene, har hele familien en fin tid sammen når grillspydene skal forberedes.

Husk at det er lett å lage litt for mye mat når man griller, forsøk å bregne hva den enkelte av gjestene spiser, uten å tilberede for lite. Barn spiser ofte mindre enn man tror i festlig lag.

Noen liker sterk mat, andre kan være allergisk mot både chili og hvitløk, krydder gjerne litt med salt og pepper, men la andre krydder være tilgjengelig for de som ønsker det. Steker du maten helt uten tilsetninger, kan det fort bli litt kjedelig. Krydder og marinade er en viktig del av grillingen.

Lest? Middagen du velger igjen …

På handlelista bør det f.eks stå: Asparges, løk, paprika, skinke, scampi, bacon, ketchup, sennep, dressing, grillpølser, koteletter av lam, koteletter av okse, biff, tomater, hamburgere, poteter, fisk (gjerne laks, makrell eller torsk) kyllingfilet, salathode, mais, chili, olivenolje, hvitløk, agurk, sitron, riktig krydder og urter, samt god drikke.

Passende drikke

En god rødvin er alltid perfekt til grillet mat, hvitvin til fisk. Øl passer best til hamburgeren, og velg gjerne alkoholfrie alternativ.

Om du velger å tilberede den velkjente svinefileten, kan et tips være å snitte den forsiktig, fylle denne med smøre ost med hvitløk, pepper eller bacon, surre bacon rundt hele, feste den med hyssing eller fyrstikker (bare huske å fjerne disse før servering).

Alle grillpølser, bør også snittes før grilling, slik at de ikke sprekker.

Likte du denne artikkelen, er du veldig velkommen til å motta vårt nyhetsbrev, som kommer til deg via din e-post, fyll ut navn og din egen mail i dette skjemaet, så vil du få både tips og nyheter fra oss daglig.

Uansett hva du putter på grillen, husk at gjestene, alltid er de viktigste.

Velbekomme.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kjendiseri

Kjendiseri, er et ord vi liker å bruke. Det betyr at man har nyheter om en rekke kjendiser som våre...

Lukk