Snart er den helvetes sommeren her igjen! Du kjenner deg igjen ikke sant? Du er så svett og varm at du ønsker deg snø og kulde snarest, du ser på klokka. 03:37 og har foreløpig ikke hatt blund på øynene. Samtidig som du klør på 123 myggstikk, bare på det ene benet.

Du bader i din egen svette, og gruer deg til kjæresten, ektefellen eller hvem det enn er som ligger og lider ved din side, skal ha en klem eller søker hudkontakt av andre grunner. Det burde vært skrevet ned en ny lov, med streng fengselstraff, for nærkontakt over 25 grader celcius.

En oppskrytt norsk sommer da alle skal kose seg, nok engang, som om man ikke stapper i seg nok drit resten av året.

Lest? 10 grilltips du bør prøve!

Hamburgere, ostegrill, ihjel-krydret flintstek, fisk, svidd i folie eller biff som enten aldri blir godt nok stekt, eller som blir så brent at du kan drepe katten med den, om nødvendig. Alt sklir ned, om ikke blir det skylt ned, med billig øl, vin og sprit. Smuglet fra Tyskland, Danmark eller Sverige.

Bare idioter eller folk med for mye penger, handler drikkevarer på vinmonopolet.

Snart er den helvetes sommeren her igjen!
Foto: Vargas12.com

Flått, skaubjønn, tege, påte eller skogmann. Kjært kryp har mange navn. Disse svina, ødelegger livet ditt på minutter om de får sjansen.

Snart er den helvetes sommeren her igjen!

– Er du riktig uheldig, kan du risikere å bli bitt av faenskapet slik at du ender opp som en grønnsak på nærmeste Alders- og sykehjem, uten å skjønne det pøkk.

Påført livsfarlig borreliose, som er i slekt med borrelia, noe som angriper sentralnervesystemet ditt og resten av vitale organer. Alt svikter til slutt. Udyret er ikke større enn hodet på en fyrstikk, men kan ødelegge livet ditt for alltid.

Kjenner du deg igjen?

Du har investert i båt. Og ny motor. Spart i flere år ikke sant?

Så kommer du ut på fjorden, den aller første sommerdagen, endelig fornuftig temperatur, etter å ha sittet på hytta sammen med svigermor og spilt Ludo i de to første ukene. Du vurderer om du skal like godt vrenge deg over ripa og bli ferdig med alt. Du tar deg i det – du har jo tross alt ny båt og greier. Og ny motor.

En pappagutt fra Bærum har ikke fått ny båt, han låner fars. Han driter i deg, båten og motoren din og kjører ræva av deg, så både du, båten og motoren havner i den fortsatt jævlig kalde fjorden. Det er sommerminner det!

Du og familien har planlagt lenge. New York, Roma, Paris, Seychellene eller Madagaskar, eller kanskje safari i Afrika. Tror du koffertene kommer med samme fly som dere? Nope. En uke senere kommer de, om i det hele tatt denne sommeren. Om du husket passet, så kan du banne på at en eller annen idiot, makter å stjele lommeboka med alle kortene. Og kontantene.

Sommeren er og blir oppskrytt uansett.

Endelig har du gledet deg til nyrørte blåbær, med sukker på, på hjembakt brød. I det du kommer til den helt spesielle blåbærtue, der det bugner av de aller største og beste bærene, er det selvsagt også hoggorm. I mengder. Du må bare gi opp, og på vei hjem kjører du innom samvirkelaget for å kjøpe et glass. Til 90 spenn!

Så skal du selvsagt prøve fiskelykken denne sommeren. Jeg vet ikke om jeg gidder å si det engang. Tror du virkelig at du får fisk? Idiot! Alt, jeg mener absolutt alt, forsvinner i havet, snøret, dup, sluk stang og fandens oldemor. Fisken ler seg fillete av deg.

Skal du ha norske jordbær denne sommeren, må du kontakte DNB i god tid, for å få innvilget lån. 100 spenn for en kurv er jo ran på høylys dag.

Uansett hvilke planer du legger, så går et eller annet galt. Enten du reiser alene eller sammen med andre. Skal du ta tog, så er det forsinkelser, reparasjoner, eller noe galt med billetten. Eller så er toget fullt den dagen du skulle reise, fordi du glemte å bestille plassbillett.

Skal du ut å fly så vet jo alle hva som skal skje.

Er du ikke redd for å dø, må du jo bare gå ombord i et fly. Du har ingen anelse hvilken syk jævel som sitter bak spakene på den digre flymaskinen og vil sende deg og dine medpassasjerer- inkludert sine kolleger, til de evige jaktmarker. Så er det sagt.

Du er vel ikke allergisk du?

I så fall slipper du å sitte med nesa i en klut, ha øynene som to pissehull i dyp snø og kaste etter pusten som en annen nittiåring.

Den oppskrytte norske sommeren, den helvetes sommeren – er snart her igjen med alt den har å by på. Enda godt den er over på få uker, og det er bare syv måneder til jul. Heldigvis!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Popartist skal lede “Sommeråpent” på NRK

Ingen ringere enn multitalentet Atle Pettersen (25) skal være en av flere programledere for NRKs sommersatsing. Popartist skal lede "Sommeråpent"...

Lukk