Wolves dundrer mot Europa League! Wolverhampton Wanderers er i vinden etter en dårlig periode i oktober og november. Nuno har endelig fått til å bygge et lag i Premier League.

Wolves i skrivende stund, er på 7. plass i den tøffeste ligaen i Europa. 

Det er noen eksperter som påstår at det ikke finnes enkle kamper i Premier League, men det er ikke viktig nå. Enda Nuno har tapt mot drittlag som Cardiff og Huddersfield, så er den neste kampen, så mye viktigere. Wolves møter nemlig serieleder Liverpool på Molineux kommende fredag. Nuno elsker å sette lag mot antatt bedre motstand, kun Tottenham har slått Wolves, av de aller beste.

Wolverhampton Wanderers hadde vært foran Arsenal på tabellen, om de ikke hadde hatt en downperiode med tap mot antatt dårligere motstand, men nå går det på skinner for Nuno Espirito Santo. Tre seire på rad, for aller første gang i Premier League er en god trend. Lag som Newcastle, Chelsea og Bournemouth er gode motstandere, men har fått trøbbel mot Nunos drøm. 

Det er nemlig Nunos dream, fansen synger om. De engelske heltene som reiser til og fra kamper, hjemme som borte – som synger for Nuno, synger for sine nye helter, og synger for et lag som er bedre enn noen gang. Aldri har Wolves spilt en bedre fotball, aldri har ulvene vært mer sultne på sportslig suksess, aldri har framtiden sett lysere ut, for en klubb som virkelig har vært ned i de mørkeste daler.

Det er utvilsomt en fantastisk tid for den tradisjonsrike klubben, som er kjent blant mange nordmenn som Tippekamp-laget, som giganter på femtitallet og som en katastrofe i tidlige år av Premier League er velkjent, også for mange nordmenn. Først nå, i desember 2018, har Wolverhampton Wanderers vunnet tre Premier League-kamper på rad. Sist gang var engang på åttitallet, for 38 år siden, for å være nøyaktig. 

Wolves dundrer mot Europa League!

Liverpool har så langt ikke tapt, Liverpool knuste Manchester United, som er en skygge av sine tidligere glansdager, med 3-1 på Anfield. Men det kunne ha vært både fire og fem mål til Klopp og hans gode menn. Det lukter trofeer lang vei av Anfield laget, men kommende fredag, 21. desember er det Wolves som står i veien. Da kommer Klopp til å få problemer, fordi det er slike kamper Wolves, Nuno og hans spillere, spiller for. Ingen vet, men det lukter trøbbel for Liverpool på Molineux – helt ærlig. 

Ikke misforstå.

Wolves dundrer mot Europa League!

Alle skjønner at det blir en tøff kamp, men Wolves har spillere gode nok til å ta poeng fra serieleder, Liverpool, og Wolves har utvilsomt gode nok spillere til å påføre de gode røde, sitt aller første tap for sesongen. Det blir i så fall en seier, en kamp – som vil gå over i historiebøkene som et vendepunkt. Et vendepunkt som forteller at den tradisjonsrike storklubben for alvor er tilbake blant de aller største.

Hvor langt Nuno og Fosun International kan ta Wolves, får vi ikke vite nå, men etter noen år, etter noen sesonger med prøving, inkludert både suksess og kanskje fiasko. Vil vi vite mer. Wolves vil uansett være blant de aller beste lagene i Premier League, vi snakker Europa League ja, vi snakker forsøk på Champions League – vi snakker om å vinne Premier League innen fem år, i følge Fosun. 

Da er Liverpool et lite hinder, en parantes på veien til vedvarende suksess. Som ingen har noen garanti for, men som Nuno og hans menn står klare til å ta. Noen spillere forsvinner, men allerede i januar kommer det inn forsterkninger. Det alene kan ta Wolves overraskende høyt på tabellen.

Et dramatisk paradoks, er at Wolves passerer Manchester United, om de skulle lykkes med å vinne mot Liverpool i neste kamp. Manchester United er verdens største fotball klubb, med er i ferd med å resignere for langt bedre lag. 

Hadde Wolves-fansen kunne velge mellom Mourinho og Nuno, hadde mer enn 95% valgt den yngste portugiseren … 

Bring on Liverpool! 

Vargas

Pin It on Pinterest