Aksjen stjerneinvestoren aldri selger og som har gjort ham til et forbilde og orakel. Vi snakker selvsagt om Warren Buffett (92). Aksjen Buffett aldri selger er de aksjene han begynte å kjøpe i 1988 er Coca-Cola Company. Og som han har fortsatt å kjøpe siden – gjennom sitt selskap, Berkshire Hathaway.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Coca-Cola

Coca-Cola Company, et selskap Buffett kjøpte i 1988 og som han har 400 millioner aksjer i. Og som i dag er verdt nesten $22 milliarder.

Les også: Slik er sommerens aksjeportefølje

Warren Buffett er en eldre mann, men keep going strong. 92-åringen er på kontoret hver eneste dag.

Vi anbefaler “Becoming Warren Buffett” fra 2017 på Netflix – som gir et innblikk i livet til den berømte investoren. Hans høyre hånd, Charlie Munger (99), som er blind på venstre øye, har jobbet sammen med Buffett siden 60-tallet.

Disse investorene er god for mange hundre milliarder dollar. Hemmeligheten er kompleks og sammensatt, all den tid disse to superstjernene i finansbransjen, verden over – har lykkes i det lange løp. De selger ikke én aksje før de må, og aldri en eneste Coca-Cola-aksje.

Aksjen stjerneinvestoren aldri selger er altså Coca-Cola, om du var i tvil.

Berkshire Hathaway

Konglomerat-selskapet Berkshire Hathaway er kjent for sine gode kjøp, men også den langsiktige horisonten. De fleste selskap eller aksjer som kjøpes, blir værende i selskapet, som også er er et aksjeselskap man kan kjøpe aksjer i , i lang tid.

Buffett kjøpte Berkshire Hathaway i 1965 for 8,3 millioner dollar og tok dermed over hele selskapet.

Berkshire Hathaway eier nå 400 milioner aksjer i Coca-Cola til en verdi av 22 milliarder dollar, eller omtrent 8 prosent av hele det berømte selskapet.

Så lenge amerikanerne og verdens befolkning ellers, fortsetter å klemme i seg verdens mest berømte brus, vil inntektene fortsette å komme.

Aksjen stjerneinvestoren aldri selger

Bildet er tatt av chiplanay fra Pixabay

I 1988 da Buffett kjøpte selskapet, lå kursen på noen få dollar per aksje. Coca-Cola betaler 44 cent per kvartal i utbytte, som gir Berkshire Hathaway nær 1 milliard dollar i utbytte – hvert år. Imponerende.

Warren Buffett liker Coca-Cola-aksjene av den enkle grunn, slik han liker alle andre selskaper han investerer i, nemlig verdien. Som har to betydninger, for det første er han kjent for å investere i selskap han vet har riktig pris. Coca-Cola Company var et billig selskap da han kjøpte seg inn på åttitallet.

Særlig dette med brus, som fortsatt er populært over alt, var selskapet riktig priset da han kjøpte det, og hadde et unikt konkurransefortrinn. Coca-Cola har nær 50 prosent av det amerikanske børsmarkedet i dag. Og ikke minst at selskapet generer enorme inntekter til selskapet gjennom å tjene mye penger, år for år.

Fortjeneste

Warren Buffett liker først og fremst produktive eiendelen som gir gevinst i form av cash som lager et produkt til forbruker. Derfor holder Munger og Buffett seg langt unna alt som er i nærheten av å ligne på Kryptovaluta, fordi det er bare luft. Det er ikke et produkt som produserer noe.

Munger har uttalt at Krypto som for eksempel Bitcoin er gift og bør ikke røres.

Om å tjene mye penger spesielt på selskapet og aksjen Coca-Cola, har Buffett sagt følgende: Så lenge det drikkes nær 2 milliarder flasker Coke i året, tjener vi penger. Og vil selskapet tjene mer så kan de øke prisen med 1 cent per flakse og tjene 20 millioner dollar per dag.

Så lenge Coca-Cola er ønsket av forbrukerne verden over, vil det gi Berkshire Hathaway enorme inntekter. Som igjen er en meget god grunn til å beholde eierskapet i selskapet og derav også aksjene.

Aksjen stjerneinvestoren aldri selger er altså Coca-Cola.

Har du en aksje du aldri vil selge? Bruk kommentarfeltet og gi oss din mening om Buffett eller egne aksje-erfaringer.

Vargas

Pin It on Pinterest