Arv kan være kilde til problemer- snakk om arv før det er for sent. Er du enebarn bør arven etter dine foreldre gå ganske knirkefritt, om ikke de ønsker at alle 19 pingvin-artene hovedsakelig på den sørlige halvkule skal få pengene.

Heldigvis er det plikt dels-arv i Norge, som gjør at du som enebarn uansett ville ha fått 2/ deler av den samlede verdi av arven.

Lest? Ti grunner til hvorfor du er blakk!

– Så lenge foreldrene lever og er ved sine ”fulle fem”, kan de disponere formuen sin som de vil – De kan gi tomter, boliger og gaver til ett av barna, uten at de andre får noe. Med gaver er det lov å gjøre forskjell på barna, om det er foreldrenes ønske. Kan selvsagt føles urettferdig med det er lov.

Penger, kunst, eiendom, gull og alt som glitrer og har en viss verdi, er kilde til familiekonflikter ved arv. Tre smarte grep for å unngå krangel om arv er følgende:

  • Informer eller snakk med barn og arvinger om arv og fordeling. – Det er mange som synes dette er vanskelig, men klarer man dette er det en klar fordel.
  • Opprett et testamente – Benytt de mulighetene du har til å lage et testamente, slik at du kan ta endel avgjørelser som gjør at arvingene kan unngå krangler. Trekk gjerne inn barna, slik at de kan gi forhåndsgodkjenninger til ulike arrangementer.
  • Gi bort eller overfør allerede nå! – En kan gjerne bli enige om disposisjoner mens man er i live, for eksempel overføring av et landsted. Husk å få det skriftlig dersom du ønsker bruksrett.
Arv kan være kilde til problemer- snakk om arv før det er for sent.

– Nettopp derfor kan det være smart, for husfreden og kommende generasjoners arv, være smart å sette opp arven, og dele verdiene som mor og far innehar, om begge fortsatt er i live.

Faller den ene forelderen bort, er det den andre som har enerådende makt over de gjenværende verdier, om ikke annet er spesifisert i en allerede signert kontrakt.

Nå er det ofte moderne og populært å gi forskudd på arv til arvingene for at disse skal få glede av arven, når de eldste fortsatt lever. Så langt alt vell.

Så snart begge foreldrene har gått bort, og det ikke er signert noen arvedokument, kan det fort bli problemer, og jo flere det er som arver- jo lettere er det å krangle om det som er tilbake.

Ved å være voksne nok til å ta denne viktige praten, FØR noe skjer med en eller begge det skal arves fra. Jo bedre er det altså for alle parter. Det kan umulig være enkelt for de eldre å vite at det kan utarte seg til krangling innad i familien, etter deres bortgang.

Det finnes utallige familier som  har gått i oppløsning, uten videre kontakt pga krangel om arv. Det kan umulig være verdt det.

Om du lurer på noe angående arv, så er det viktig å ta kontakt med fagfolk som kan lovverket. Husk at arv er svært komplisert, og er du i tvil om lover og regler, kan det være smart å sette seg inn i arveloven, før det er for sent.

Kilde: Dinside.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
YouTube filmer i WordPress

Dette er egentlig bare et test innlegg for å hjelpe til litt med å se hvordan en legger til Youtube...

Lukk