Disse menneskene skal til Mars! NASA (National Aeronautics and Space Administration) har fått grønt lys av president Donald Trump, til å framskynde den omfattende planleggingen med reisen til Mars. 

Det er satt av $20 milliarder til bruk for å gjøre NASA, Trump og USA til vinnere, hva romfarts-satsning angår. Mye arbeid gjenstår, men sjelden har optimismen rådet som nå, president Trump mener det bør være mulig å lykkes i hans tid i Det Hvite Hus, med å nå ørken-planeten. “Dream on” sier ekspertene til den påstanden.

Å reise til Mars, er det ultimate mål for NASA og verdens romfartsforskning.

Disse nye studentene fyller snart 30 år, de fleste av dem. De er den nye ledende generasjon med forskere, flygere, teknikkere og geologer, med den felles målsetningen – å nå Mars. Flere av disse vil være med å lede den reisen når tiden er inne.

I følge NASA, skal det også forskes, og bygges på vår nærmeste planet, månen, i årene som kommer. Det er også disse representantene for den amerikanske romfartsorganisasjonen, som skal gjøre den krevende jobben.

Disse menneskene skal til Mars!
NASAs nyutdannede astronautkandidater Foto: Robert  Markowitz / AP

Å lykkes med å nå Mars, etablere et fungerende samfunn og leve der – er ifølge eksperter, helt avgjørende for menneskehetens eksistens. Fordi Tellus, kloden vår må erstattes på sikt. Den jobben har pågått en stund, men, det vil ta tid før avreise.

Disse menneskene skal til Mars!

Året er 2033 og det nærmer seg landing. Verden holder pusten og det kan være et historisk øyeblikk man er vitne til. Det er ikke mer enn 16 år til. En ny tidsregning må begynne, fordi menneskeheten, for aller første gang, har besøkt en tredje planet, etter Tellus og månen. Mars er endelig nådd.

Men, dit er det mange timer, dager, måneder og år med forskning som må på plass, før det er fysisk mulig å reise.

Curiosity, kjøretøyet som ble sendt til den røde planeten, har gitt forskerne svarene de trenger for å sende mennesker samme vei. Ikke alle svar helt åpenbart, men kunnskap nok til å vite at temperatur og manglende atmosfære, gjør at det er fysisk mulig å leve der over tid.

Det er nemlig ikke bare NASA, som vil forsøke å nå Mars, men en rekke rike, private aktører som har som hobby å bruke penger på romfart og dens utfordringer. Elon Musk og hans SpaceX og hans ITS-transportsystem, ligger lengst framme i forskningen.

Målsetningen for de fleste av de 12 NASAs stolte menn og kvinner, er å få lov til å reise til Mars. De er håndplukket fra 18.300 søkere, disse 12 er de som står igjen, er de med best mulig forutsetning til å lykkes.

Reisen til Mars tar ca 20 måneder, og det er romkapselen Orion som skal frakte astronautene og mengder med livsviktig utstyr til planeten, som har en gjennomsnittstemperatur på minus 52 grader.

Trinn 1: 2017–2024

Forskning på Den internasjonale romstasjonen, ISS, skal vise oss konsekvensen av lang tid i rommet og være med på å finjustere kommunikasjonsteknologi.

Trinn 2: 2018–2030

Astronauter skal i kretsløp rundt Månen. Der skal romferder vise om rommet påvirker mennesker annerledes når vi kommer lenger vekk fra Jorden enn ISS.

Trinn 3: 2030 og videre

Autonome fartøy skal returnere fra Mars med prøver, og mennesker skal i kretsløp rundt planeten. Derfra skal de gjøre klar til landing.

Hentet fra Illustrert Vitenskap

Disse menneskene skal til Mars!


Space Launch System og Orion-romkapselen spiller nøkkelroller i de nye planene til industrigigantene Boeing og Locheed Martin for ferder utenfor jordbane. (Illustrasjon: NASA)

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Costa ferdig i Chelsea!

Diego Costa gjorde 20 mål for Chelsea i sesongen hvor manager Antonio Conte vant serien i sitt aller første forsøk....

Lukk