Europa brenner – norske medier handler om Sophie Elise. Til og med seriøse Aftenposten har kastet seg på debatten om Norges største influenser sin flørt med narkotika. All den tid det var dop i den berømte posen hennes venninne, Nora Haukland holdt i hånden. Vi tviler.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Feil fokus

Europa brenner, det pågår en storkrig i Ukraina og Russland er en trussel for oss alle. Det er faktisk alvorlig.

I tillegg har flere enorme jordskjelv lagt deler av Syria og Tyrkia i ruiner der kanskje så mange som 50.000 mennesker har mistet livet. Mange millioner mennesker er direkte berørt av katastrofen.

Her hjemme derimot, er det altså langt “viktigere” at Sophie Elise kanskje får sparken fra NRK. Fordi hun har gitt faen og for å ha det mye mer gøy.

Hvilket substans den lille posen med hvit pulver hadde, vet kun de to influenserne, som postet bildet bevisst. I den tro at dette ville skape et jævla rabalder. Og de fikk rett, Sophie Elise og Nora har rystet internettet. I hvert fall i Norge.

Når vi tar et par skritt tilbake og ser oss selv i speilet, er det både patetisk og flaut. At vi oppfører oss sånn, er det ikke? Sosiale medier, Facebook, Twitter og en hel haug med nettaviser har fokus på Sophie Elises flørt med dop – på førstesiden.

Kan vi ha feil fokus, anyone? Hvor viktige er det egentlig, hva influenserne poster i sosiale medier?

Instagram

Vi er navlebeskunede vi nordmenn. Og vi tror ofte vi kjenner kjendisene godt, men faktum er at vi ser dette utenfra uten å vite en dritt. Kanskje var det berømte bildet Sophie Elise postet på Instagram, et nøye vurdert stunt. Nettopp for å få opp lytterne i sin stadig mer berømte podcast?

Sjansen for det er minst like stor som at Norges største influenser faktisk bruker kokain og skryter av det i på Insta. Jada, vi vet at Sophie Elise har vært på Rehab, men hun behøver ikke være Amy Winehouse av den grunn.

Vi hadde tenkt å la det være, ikke kommentere hva Sophie Elise driver med på fritiden, men nå må vi ta bladet fra munnen. Hva faen er det som skjer? Når “alle” har fokuset på denne fille-saken? Når det skjer så mye alvorlig og brutalt i Europa, som hadde fortjent vår oppmerksomhet, ikke langt unna Norges grenser?

Europa brenner - norske medier handler om Sophie Elise

Europa brenner – norske medier handler om Sophie Elise. Her er noen grelle eksempler:

Fra Aftenposten: “NRK ser ut til å ikke ha noen hemninger.”

Bør NRK avslutte samarbeidet med en influencer og podkastvert fordi hun la ut et bilde på Instagram av seg og en venninne som holdt en liten pose med hvitt stoff i hånden?

Aftenposten.no

Fra VG.no: “Rema 1000 stopper godteri“, men Sophie Elise hover inn enda flere millioner kroner på alle overskriftene.

Patetisk

Mer enn 2000 nordmenn, nå sikkert tusen til, har klaget til Kringkastingsrådet for at Sophie Elise poster bilder de ikke liker i sosiale medier. Hva faen er det dere holder på med?! Skaff dere en jobb, en hobby eller et ordentlig og meningsfylt liv. Og gi faen i hva andre poster på nettet. Det er ytringsfrihet i Norge.

Det er så patetisk at vi blir rødmende flaue av dere nordmenn som hater Sophie Elise. Hater henne så inderlig, eller kanskje mer riktig, er misunnelig på hennes suksess og rikdom. Ja, jenta er god for flere titalls millioner kroner.

Selv VG har “slått opp med Sophie Elise”. Det gjør de med dette tåpelige innlegget på VG.no.

Nå har også REMA 1000, som har ønsket å ta del i Sophie Elises enorme popularitet, valgt å stoppe et nytt godteri, som skulle ut i butikker før påske. Hvor skal dette ende? Om Sophie Elise hadde startet et politisk parti, ville hun ha blitt statsminister ved neste mulighet.

Søndag publiserte Sophie Elise bildet av seg selv og en annen influenser på Instagram. Bildet viser de to sammen foran et speil. Kvinnen holder en liten pose med hvitt innhold, som mange har tolket som narkotika.

Journalisten.no

Sveits

Alle vil ha endel av eller mene noe om den stakkars influenseren, uten at vi vet hvorfor.

Det er noe rav ruskende galt med oss nordmenn. Når en podcast-vert er den viktigste personen i landet i flere dager i strekk. Når resten av Europa brenner.

Vi må faktisk ta oss sammen, dette bør ikke få fortsette. Vårt tips er å sende Sophie Elise ut av landet. Til Sveits. Sammen med alle de andre rikingene. Så kan vi sitte igjen her på berget med nisselua i hånda.

Det er Nora Haukland som er sammen med Sophie Elise Isachsen på Instagram-bildet, som har satt sinnene i kok over hele landet den siste uken. Nora er samboer med Marius Borg Høiby, som er sønn av kronprinsesse Mette Marit.

Europa brenner – norske medier handler om Sophie Elise – la nå Influenserne få ha innflytelse som de selv ønsker. Og flytt fokuset på det som faktisk betyr noe. Legg vekk hatet dit.

Vi anbefaler folk flest, og særlig idiotene som lar seg provosere så voldsomt, at de kontakter Kringkastingsrådet for å spy ut sin edder og galle, fordi de misliker at Sophie Elise ytrer seg, om å ta seg en bolle.

God bedring!

Vargas

Pin It on Pinterest