Av mange barn i Norge er så er det et stadig økende antall som har behov for en fosterfamilie fordi deres egne foreldre ikke makter oppgaven som kreves å være nettopp det. Foreldre. Barn i alle aldre har behov for et trygt og godt hjem, og det er det dessverre ikke alle som får-

Hadde du og din familie hatt potensiale til å ta til dere et fremmed barn som trenger kjærlighet, trygghet og ikke minst omsorg?

Man skal ha ressurser nok, og planlegge godt, samt ha ryddige forhold på alle plan for å bli godkjent som fosterforeldre. Det er ikke bare å ringe kommunen å si at det passer denne uken, vi er klare. Det er strenge, men viktige krav som stilles til potensielle fosterforeldre.

Barn som er så heldig å komme inn i et hjem som har alle disse punktene på plass, og ikke minst har lyst til å få et barn å ha omsorg for, kan få hele livet på skinner, og endelig begynne å leve normalt igjen.

– Man kan forestille seg alle de grunner til at foreldre må ty til hjelp for å få plassert barna sine i fosterhjem. Dop, alkohol, sykdom, kriminalitet og trang økonomi. Det er helt sikkert mange andre grunner også. Barna er selvsagt ikke skyld i problemene foreldrene har kommet opp i, men de trenger trygghet, stabilitet og voksne som lytter, respekterer, veileder og er til stede i deres liv.

Hvis dette er noe for dere så ta kontakt med kommunen der du bor. Behovet er skrikende og mange barn står i kø for å få et trygt og stabilt hjem, med voksne som tar barn og unge på alvor.

Barn er verdens viktigste og vår framtid. Alle barn har krav på å få den omsorgen de fortjener og behøver for å få et verdig og godt liv.

Barn som ikke har et hjem med foreldre som tar seg av de og er der når det kommer opp spørsmål som trenger svar. Mister sjansen til å gjøre det de fleste andre barn gjør, nemlig motta kjærlighet, støtte og oppmuntring i den viktigste perioden i livet.

Fosterforeldre kan aldri erstatte en mor og en far 100%, men de kan gi den kjærligheten og den støtten som er nødvendig for fosterbarn som lengter etter noen som vil høre på de.

Åpner du din dør?


Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Høsten- mulighetenes tid

Endelig er høsten over oss og vi rekker å sette oss ned og tenke. Tenke på alt hva vi ikke...

I Parken- For Konge og Fedreland

Parken i København Foto:  worldStadiums.com Nå gjelder det! Denne kampen er den viktigste for alle spillere for NFF og for Drillo og...

Lukk