Fosterhjem- Er du klar til å åpne ditt hjem for barn som trenger det?

Fosterbarn er som alle andre barn. Forskjellige. De har sine egne selvstendige liv som ikke har blitt helt som planlagt, nesten alltid uten å være skyldig dette selv. De har sine egne historier å fortelle, sin egen personlighet og bakgrunn. Felles for alle barn er behovet får å bli sett av voksne omsorgspersoner som kan gi trygghet, læring, mestring og kjærlighet.

Verden er et lite kult sted for alle barn som opplever det som burde ha vært den tryggeste havn, som blir til det verste mareritt. Da er det livsviktig at barna raskest mulig blir hentet ut av hjemmet for å slippe å oppleve det traume det kan være å omgås voksne; som ikke er i stand til å gi de den omsorgen de fortjener.

 HVA ER ET FOSTERBARN?

Et fosterbarn kan være et barn som f.eks har skilte foreldre, der mor kanskje har blitt fysisk eller psykisk syk, der far har valgt å reise vekk. Eller omvendt. Mor og eller far med barn som trenger omsorgshjelp, får hjelp av kommunen de bor i, som igjen finner fosterforeldre som påser at barna får det bra i et nytt hjem. Enten frivillig eller ved tvang om det er til barnets beste.

Fosterhjem- Er du klar til å åpne ditt hjem for barn som trenger det?

Fosterhjemtjenesten i kommunen  hjelper kvinner og menn i alle aldre til å bli et fosterhjem for barn som trenger det. Det er kommunen man bor i som har ansvaret for barn som havner i en krise, der de av ulike årsaker ikke kan bo sammen med sine biologiske foreldre.

Kanskje kan ditt hjem bli et fosterhjem for et barn som ikke får den oppmerksomheten, kjærligheten, omsorgen, læringen og verdsettelsen det fortjener hos sine foreldre, av mange ulike årsaker?

Fosterhjem- Er du klar til å åpne ditt hjem for barn som trenger det?

Som fosterforeldre får man et stort og viktig ansvar som slett ikke passer for alle. Det et visse kriterier som må være på plass før Fosterhjemstjenesten anbefaler dere til kommunen, som verdige fosterforeldre der et barn kan bli plassert.

Har du derimot plettfri vandel, normalt god helse, normalt god økonomi og forstår ansvaret med å ta til deg et barn som ikke er ditt eget. Da er sjansene store for at du kan oppleve en endring i livet ditt med å få et barn i hjemmet, som trenger deg og det du har å tilby.

HVA ER ET FOSTERHJEM?

Et fosterhjem er et hjem for barn som trenger trygge rammer, med trygge voksne som kan gi barnet den oppmerksomheten det fortjener. Hele tiden. Om du tror et fosterbarn er et barn som er misbrukt eller bare har opplevd et helvete i sin familie så tar du nok feil.

Fosterforeldrene har den daglige omsorgen for barnet de får ansvaret for, på vegne av barnevernstjenesten i  kommunen man bor. I de fleste tilfeller samarbeider fosterforeldrene, barnevernstjenesten og de biologiske foreldrene om barnets behov og barnets fremtid.

Et fosterhjem tar vare på barn og unge som ikke kan bo hos foreldrene sine. Noen har behov for et fosterhjem i en periode, mens andre har behov for et fosterhjem de kan vokse opp i som gjør de til trygge, solide, kloke, kjærlige og selvstendige voksne, når tiden er inne.

Fosterbarn trenger trygge voksne som:

  • er til å stole på
  • har tid til å lytte
  • lar dem være barn
  • lar dem føle seg verdsatt
  • gir dem en ordnet tilværelse
  • følger opp skolearbeide og lekser
  • lærer de forskjell på rett og galt
  • gir dem rom for mestring og positiv aktivitet
  • forstår at uro, sinne eller tilbaketrekking kan være uttrykk for en vanskelig livssituasjon
  • respekterer at de har en biologisk familie

Som fosterforelder har du en enestående mulighet til å gi barn og unge en fremtid i trygge omgivelser, ditt hjem kan gjøre en forskjell for barn som ikke har et trygt hjem. Flere tusen barn i Norge venter på å få en seng å sove i, uten å frykte for hva som skal skje i løpet av natten.

Har du plass til en trygg seng, i et trygt rom i et trygt hus for et utrygt barn?

Kilde og foto: Fosterhjem.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Trening- Visste du at du kan trene deg frisk?

Mange er nok klar over hvor stor betydning regelmessig trening har å si for kroppen, uansett alder. Selv har jeg...

Manchester United- Glemte du forsvaret van Gaal?

Marcos Rojo lost possession 20 times at Leicester but that wasn't @ManUtd's only problem: http://t.co/GO7JDOB1ug pic.twitter.com/Z055w3C0h3 — Sky Sports Football...

Lukk