Hjerteformet eller sprettrumpe? Spiller det egentlig noen rolle? Dessverre gjør det det for veldig mange unge, derfor må vi snakke om det og skrive om det, enda en gang.

Utseende er og blir viktig – faktisk så viktig at mange unge velger å ta sitt eget liv i prosessen. Der resultatet aldri blir bra nok, og de unge selv synes døden er et bedre sted enn å være blant oss.

Hjerteformet eller sprettrumpe? Dine gener avgjør ditt utseende, men du kan også endre det ved riktig trening og riktig kosthold.

Sprettrumpe

Tenk litt på det. Hundrevis av unge mennesker sliter psykisk med å være seg selv, gutter som jenter, og det er selvsagt ikke bare det ytre som teller, men hvordan man føler seg i mengden, blant tilsynelatende perfekte mennesker.

Hvordan kan en overskrift om hjerteformet eller sprettrumpe, handle om psykisk sykdom tenker du kanskje. Da må vi neste spørre tilbake, hvordan synes du selv det går? Er sprettrumpe, sixpack, store muskler, frodige lår, mindre valker og pent hår viktig for deg?

Selvsagt er det det.

Vi er forfengelige de fleste av oss. Dessverre kan kroppspresset bli i største laget for de unge som strever med mye annet i hverdagen. Som om ikke det var nok å forsøke å bli best i klassen, best på trening, peneste i vennegjengen og brunest hver sommer.

Livet fortoner seg som en konkurranse i å bli sett, om å få oppmerksomhet og få mest mulig likes og følgere. Dessverre. Hva er poenget?

Hva skal du egentlig med det? Blir du fornøyd med 50 likes og følgere, 500 eller 5000? Er det ikke et kunstig og uoppnåelig ønske om egentlig å bli akseptert og likt?

Hjerteformet eller sprettrumpe?
 Foto: dejavupics81 for Pixabay

Hjerteformet eller sprettrumpe?

Noen Influencere blir rike på utseende sitt. I Norge har vi deriblant flotte Maren Turmo, som nærmer seg en kvart million følgere på Instagram. Som faktisk får hjelp av sin mor, til å ta mange av de utfordrende bildene av hennes frodige bakdel. Er det ok at mor tar tilnærmet nakenbilder av sin tjue år gamle datter?

Det er vel opp til dem å bestemme det, men er det også litt rart?

Internasjonalt kjenner vi til Plus Size-modeller i fleng, som har litt mer på kroppen enn de fleste andre kjente modeller. Særlig britiske, Iskra Lawrence, er i ferd med å bli blant de største og mest populære modellene på kloden, mye på grunn av sitt utseende og frodige former.

Heldigvis er Iskra bevisst sitt utseende og viser den ekte utgangen, hver gang, med cellulitter, valker og det hele, uten blygsel. Nå er supermodellen gravid – noe hun viser sine 4,5 millioner følgere på Instagram, ved enhver passende anledning, vi gratulerer.

Noen vil kalle det et sunnhetstegn at frodige og store modeller får lov til å vise seg fram på samme røde løper som de velkjente, lange, smale og sexy, som f.eks Victorias Secret-utgavene. 190cm og knappe femti kilo. Nå er det faktisk innafor å være chubby, lubben, ja faktisk på grensa til litt småfet – som modell.

Tore Petterson

All den tid det presses fram sexy kvinner som har et utseende vi liker å like, det være seg hjerteformet rumpe som Maren Turmo, eller sprettrumpe som “Skal vi danse” toer, Jørgine ‘Funky’ Massa Vasstrand, vil de unge håpefulle presse seg inn i en litt for trang thigts, og trene rumpe i timesvis.

Hva er galt med å ha forbilder tenker man kanskje da, hva er galt med å ville etterligne kjendiser og andre vakre flotte mennesker? Vel, feilen ligger kanskje i at det er for mye fokus på kropp. Sosiale medier, TV, kulørte magasiner og filmer – hele verden er full av en eller annen kropp som skal forgudes.

Se på Tore Petterson i dommerpanelet i nevnte “Skal vi danse” som er i ferd med å gå av konseptet, brillene dugger og han stammer i ordene når hans våte drøm, svømmeren og vinneren, Aleksander Hetland venter på sine poeng, i baris og sixpack.

Helt unødvendig. Vi er forøvrig veldig glad i Tore, men han må ikke sikle hver gang han ser en halvnaken mann. En god del homser er dessverre mer kropps- og sexfiksert enn mange andre.

Selvmord

Selvmord blant unge er en alvorlig greie vi bør ta på alvor. Når 600 nordmenn velger å ende sitt eget liv, av ulike årsaker, bør det snakkes om og fokuseres på i langt større grad enn det gjør i dag.

Vi sier ikke at alle disse selvdrapene har med kroppspress å gjøre, men vi er forpliktet til å hjelpe, særlig barn og unge i første rekke, som sliter med psykisk plager – uansett årsak.

Kroppspress, utseende, sjekking, sex, kvinner, menn, lesbiske og homofile. Tenning og kåtskap, selvsagt er alt dette viktige deler av våre liv, det er slik vi kommer oss videre, det er slik vi formerer oss, får barn og stifter familie. Det er slik vi jakter, får kjæreste og lever våre liv på samme tid, på samme klode.

Det er dette som er selve livet. Helt til vi dør.

Men om vi kunne minske fokuset på det “perfekte” hva det nå enn er og hylle det unike, annerledeshet og la sprettrumpene seile sin egen sjø. Kan det hende vi ville få det litt bedre – vi som bare er normale.

Bortkastede penger

Å hylle det normale lar seg neppe gjøre, men kan vi ikke bli bedre på å være tilfreds med det vi har og ikke hige etter større lår, mindre rumpe, større pupper, bredere lepper og mørkere hår? I håp om å bedre likt? Få flere likes?

Du visste selvsagt at nordmenn svir av milliarder av kroner for å endre på utseende sitt? Mye av dette er selvsagt unødvendig og direkte bortkastede penger. Du er jo perfekt for alle oss andre – hvorfor skal du endre på utseende ditt da?

Senker du garden en smule, og gir deg selv et pusterom i jakten på et bedre og mer perfekt utseende, vil du få en bedre hverdag og et mer harmonisk liv – alene og i samspill med andre mennesker, gjennom livet.

Vi har brukt ti år av vår tid på denne bloggen i et forsøk på å fortelle deg at du er perfekt. La det bli med det. Drit litt mer i hva andre synes om rumpa di.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves mot en ny æra?

Wolves under manager, Nuno Espirito Santo og hans portugisiske stamme av unge superstjerne, ser ut til å kunne ta den...

Lukk