Hver eneste krone teller gjennom høsten og vinteren. Du vil utvilsomt merke endringene som skjer rundt oss i samfunnet, du også. Alt blir dyrere foruten det som var gratis fra før. Å gå turer, elske noen og det å elske tilbake. Kanskje blir det viktigere enn noen gang, å ta vare på seg selv og flokken sin.

Estimated reading time: 4 minutter

Utgiftene

Vi har hatt det rimelig greit i dette landet, lenge. Men nå får også vi med gullskje både her og der, merke endringene direkte på kroppen. Russlands blodige angrep på Ukraina har skapt en energikrise vi aldri har sett maken til. Og den påvirker strømprisene, særlig i sør og øst Norge.

Les også: Hvis du skal nyte det beste

Matprisene har steget mer enn noen gang og rentene er i ferd med å ta satse til ubehagelige høyder. Hver eneste krone teller for hver og én av oss, nå er det viktig at du tar økonomiske grep. Du kan spare mye penger på enkle ting. Vi har gjort jobben for deg.

En familie på fire, to voksne og to barn bruker mellom 10.000 og 11.000 kroner per måned på mat og drikke alene

NRK.no

Regnestykket er dessverre såre enkelt. Du har tilnærmet den samme inntekten i år som i fjor, med en ørliten justering på kanskje tre prosent. Utgiftene dine derimot, har steget med 30, 40, kanskje 50 prosent. Selvsagt merker man slikt.

Boliglånet stiger, matprisene, strømrisene, bomstasjonene er der fortsatt og drivstoff må man fortsatt ha. Debatten om lønnsomhet med å eie elbil framfor fossil eller hybrid, tar vi ikke nå. Det er uansett som å velge mellom pest og kolera, å eie bil er jævlig dyrt. Punktum.

Hver eneste krone teller

Besparelse

Man bør være forberedt på å kle på seg innendørs gjennom høsten og vinteren. Du har rett og slett ikke råd til å sitte i t-skjorta og fyre med elektrisk varme. Det vil du i så fall svi for, gjennom økt strømregning, til tross for økt strømstøtte.

Det blir et litt større avtak på regningen i september. Dette gir en forsikring når prisen går over 70 øre, da blir det 90 prosent i støtte

E24.no

Ved å senke innetemperaturen med noen få grader, gir det en enorm besparelse på strømregningen.

Les også: Fortsatt mye billigere i Sverige

Kjøper du en termostat med timer, som kan senke temperaturen om natten, er det enda mer å hente. Og du bør åpenbart fyre med ved. Aller helst få montert varmepumpe, snarest. Det gir effektiv og ren varme som koster mindre.

Hver krone

Hver eneste krone teller når urolighetene i Europa påvirker lommeboka vår. Tørke og matmangel, krig og konflikt, inflasjon og skyhøye olje- og gasspriser skaper trøbbel for oss. Men det er altså håp.

Her kommer noen gode råd for deg som er så smart at du leser denne bloggen, merk deg navnet: Vargas12.com.

 • Selg bilen, kjør kollektivt om mulig
 • Unngå impulskjøp, sett opp handleliste og gjør store innkjøp, eller handle i utlandet
 • Handle klokt og bruk opp maten, husk “best før” er like god etter utgått dato
 • Benytt deg av gode tilbud
 • Dusj kortere, bruk gassgrillen så ofte du kan framfor komfyren, senk innetemperaturen
 • Si opp alle unødige abonnement
 • Smør matpakke, unngå kiosk-handel
 • Bruk vedovnen, bestill varmepumpe og bruk den riktig
 • Frys boliglånet eller bytt bank, om du får bedre betingelser i en annen bank
 • Bytt til riktig strømleverandør som gir deg en god avtale
 • Selg unna alle leker, sportsutstyr, el-artikler og annet som ikke er i bruk

Hver eneste krone teller for deg som skal få endene til å møtes i tiden som kommer. Alt du kan klare å spare, vil gjøre høsten og vinteren, litt enklere. Du bør være forberedt på tøffe tider, uansett. Ta vare på flokken din.

The winter is coming!

Vargas

Pin It on Pinterest