Hvis du skal nyte det beste er det vel like greit å spandere på seg det man liker aller best? Selvsagt innen for rimelighetens grenser. Det er fortsatt forskjell på å barbere seg og skjære av seg hele hode, ikke sant? Om du elsker biff, bør du kjøpe den best, om du elsker Champagne, bør du kjøpe en flaske Dom Pérignon.

Estimated reading time: 5 minutter

Kraftkar

Det beste behøver som kjent ikke være det dyreste. Men det kan hende det lønner seg å gå opp en prisklasse, om du er ute etter en god rødvin. Den billigste er billigst av en grunn, alltid. Og den som koster femti til hundre kroner mer, er ofte verdt prisen. Verdt å tenke på.

Samme med biler som Porsche, selvsagt finnes det dyre og kanskje bedre biler, men den har høy status, til og med blant samlere.

Ost i verdensklasse, eksempelvis, finnes det gode eksempler av, som du kan lese om her. Og ikke minst, verdens viktigste og mest omtalte drikk, Champagne.

Les også: Ytre faktorer påvirker sparingen din

Hvis du skal nyte det beste så tenk kvalitet framfor kvantitet.

Verdens beste ost, “Kraftkarsom er kåret til verdens beste ost, koster mer enn andre oster. Med god grunn. Men den osten kan eller bør man ikke kjøpe en hel kilo av, heller. Kun en liten smaksprøve, fordi det er så mye smak, at den faktisk er verdt prisen.

Osten “Kraftkar” produseres og distribueres verden over, av det lille ysteriet, Tingvollost, på Tingvoll på Nordmøre. Her kan du selvsagt besøke produsenten for en smak eller kjøp, du er velkommen – hver eneste dag butikken er åpen.

Hvis du skal nyte det beste

Porsche

Når det finnes biler som Porsche, er det liten vits å kjøpe drittbiler som Renault, Fiat eller Citroën. Porsche er ifølge mange eksperter, alle bilers mor. Andre mener også at den tyske produsenten ikke leverer bra nok. Porsche koster mer enn de fleste andre biler, men det er en flerbruksbil som mange rike nordmenn, elsker.

Les også: Matprisene stiger – slik sparer du penger

Porsche er et tysk bilmerke og produsent som ble grunnlagt av Ferdinand Porsche i 1931. Som også bygget den første Volkswagen-modellen. Selskapet holder til i Zuffenhausen, en del av Stuttgart, og produserer sportsbiler, superbiler, stridsvogner og SUV-modeller

Wikipedia.org

Helelektriske Porsche Taycan er kanskje den ultimate bilen som fås kjøpt for penger i dag. Om man skal ta hensyn til miljøet, samtidig som at man skal leve ut drømmen. Og ha råd til å eie en slik drømmebil er selvsagt ikke alle forunt. Vakrere blir det vel neppe, spør du oss.

Dyrt, men lekkert. Hvis du skal nyte det beste bak rattet i en bil, er det bare å begynne å spare.

Hvis du skal nyte det beste

Les også: På tide å ta gevinst?

Champagne

Du finner flasker med bobler, uansett hvor du handler alkohol, men kun Champagne, er Champagne. Man finner ingen flakser som er i nærheten, jo, forresten, Crémant, fra Bourgogne, er nesten like god som Champagne.

Poenget er at Champagne distribueres og produseres, kun i dette området med samme navn i Frankrike.

Men så har du alle de forskjellige Champagne-produsentene som hver seg er unik, ulike og kvalitetsmessig forskjellig. Vår påstand er er Dom Perignon er en verdensberømt Champagne, med god grunn. Den er klassisk og viden kjent fordi den omtales så vakkert i filmer og av kjendiser.

Aller mest kjent er kanskje uttrykket fra Dom Pérignon personlig, som uttalte følgende da han drev å fremstilte drikken med boblene i 1693: “Kom, fort, smak! Jeg drikker stjernene.”

Les også: Slik finner du enklere din favorittvin

Selvsagt finnes det både rimeligere og kanskje bedre flasker med Champagne, men vi sverger nå til Dom Pérignon, de få gangene vi synes det er fortjent.

Bendiktinermunken som skal ha framstilt de drikken for veldig lenge siden, var henrykt over de første dråpene han klarte å lage. Selvsagt er den historien med på å gjøre nettopp Dom Pérignon populær, over alt.

Hvis du skal nyte det beste – bør du velge på øverste hylle.

Vargas

Pin It on Pinterest