Hvit måned? Du har hørt uttrykket, men vet kanskje ikke hva det betyr? Det betyr at du skal holde deg helt uten alkohol i én hel måned.

En enkel sak for alle som ikke bruker helga til å tylle i seg vin, øl, drinker og annet alkoholholdig drikke. Men litt verre for den som er vant til å ha det som en (u)vane å drikke alkohol til enhver passende anledning.

Nyttårsforsettene

Hvit måned betyr endel for helsa di og det er i den anledning vi skriver om dette tema. For du skal vel begynne et nytt og bedre liv fra 1. januar 2020 du også, som de fleste andre nordmenn?

Lest? Hvorfor selvmord?

Nyttårsforsettene holder neppe særlig lenge for noen av oss, det vet vi fra mange års forsøk, uten å kunne sette fingeren på én eneste gang det har holdt helt inn – kanskje bortsett fra røykingen, det har du sluttet med får vi håpe.

Nå finnes det snart ingen unnskyldning lengre, å forgifte kroppen sin med ren gift, burde det vært total forbud mot.

Hvit måned?

Hvit måned?

Man kan ha et mål for en bedre hverdag for sin egen helse av langt flere grunner enn bare alkohol. Men en hvit måned gjør ifølge mye med helsa og kan være en skikkelig boost for å komme ordentlig i gang. Den nye og bedre utgaven av deg selv hvor du merker faktisk fysiske endringer på kroppen.

Du sparer mye penger fordi avgiftene i Norge er store, du får mer energi, bedre søvn, bedre sexlyst. Du får renere hud og ser dermed freshere ut. Til og med håret ditt blir mer glansfullt og du reduserer vekt, og får en sterkere psyke.

Det finnes nemlig nok dokumentasjon på at alkohol herjer med nervene dine, særlig om du misbruker alkohol over tid, og du ser samtidig eldre ut enn du faktisk er. Du får bedre fordøyelse med å droppe alkoholen gjennom en hvit måned, og du får et bedre immunforsvar og et bedre blodtrykk.

Ved å ta en hvit måned senker du også kolesterol nivået i blodet, som gjør at blodet renner friere i årene, og dette hjelper hjertet til å slå lettere. Årsaken til for høyt kolesterol er at man har spist for mye sukker, fet og usunn mat, og nytt for mye alkohol og kanskje tobakk. Som er med på tette blodårene sakte, men sikkert.

Lest? Hva formidlet Vargas i året som gikk?

Du bestemmer

En hvit måned, et fornuftig og sunt kosthold forbedrer helsen raskere enn mange tror. Kombinerer man dette med rikelig med mosjon og trening, kan selv den største slasken av en latsabb – bli et nytt, sunnere og friskere menneske.

Det er faktisk kun du som bestemmer og avgjør hvordan du vil leve.

Så finnes det sikkert gode argumenter for å bruke mørketiden til å kose seg med noe rødt i glasset, foran peisen på hytta, eller sammen med gode venner. Den som vil drikke alkohol, er en mester i å finne gode grunner til å belønne seg selv med en øl eller et glass vin.

Hvorfor så jævlig seriøs livsstil i begynnelsen på et nytt år, tenker du kanskje, hvorfor går det ikke an å få ta seg en fest uten å få kjeft? Selvsagt skal man kunne feste, men må det være med tennene i tapeten og hælene i taket hver gang?

Uten alkohol

Litt moderasjon, med én skarve hvit måned, kun fire helger uten alkohol bør du vel kunne klare? Eller begynner du å bli avhengig? Styres livet ditt gjennom når du skal ta det neste glasset? Da er det all grunn til å begynne å tenke konsekvenser.

Hvit måned?

Nå når vi skriver 2020, finnes det så mange gode alternativer til alkoholholdige drikker. Enten det er øl, drinker eller vin – at det strengt tatt er direkte unødvendig å bruke penger på alkohol, om det ikke er en helt spesiell anledning.

For hvor mange ganger har du ikke blitt irritert på kollegaene dine, eller til og med sjefen. Som har blitt harmdirrende forbannet over at du takker nei til en fest? Eller at du sier nei til alkohol i forbindelse med et seminar eller en sommerfest? Slik bør det ikke være, man bør få bestemme selv hva man drikker, og når.

Det er relativt høy aksept for å være synlig beruset på sosiale arrangementer i jobbsammenheng, ifølge undersøkelsen. Mellom 30 og 50 prosent mener dette er problematisk.

ACTIS.no

Julebordet

Det er dessverre litt typisk norsk, at i sosiale sammenhenger, enten det er privat eller i business-sammenheng. Skal det alltid serveres alkohol. Tenk om du kom på julebordet, så får du beskjed om at det kun serveres alkoholfritt. Noen hadde valgt å forlate den festen, og da er man kommet for langt. Da har alkoholen fått styringen over livet ditt.

Nytt år, nye muligheter, trening, helse og kosthold kommer i første rekke for mange nordmenn, som kommer fra en desember-måned med for mye godteri, fet julemat og kanskje for mye alkoholkonsum.

Da er kanskje januar-måned perfekt, til å ta denne hvite måneden som du har snakket om og tenkt på så lenge. Kanskje har kroppen din godt av en pause fra alkoholen?

Om du velger å bestemme deg for det, vil du neppe angre.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvorfor selvmord?

Når livet blir som mørkest, velger stadig flere nordmenn døden som utvei. Hvorfor selvmord? Hva er det som får mennesker...

Lukk