Kan Anne-Elisabeth være i Norge? Kan det være nordmenn som har ventet i månedsvis med å ta kontakt med politi og familien Hagen?

Lørenskog-kidnappingen, som er helt unik i Norge, fikk en ny tvist 8. juli. Da det igjen var kontakt mellom partene, den fortvilte familien og antatt gjerningspersoner. som påstår at 69 år gamle Anne-Elisabeth er i live.

Det mest oppsiktsvekkende som er kommet fram i saken, er bekreftelsen på at det kommuniseres med kidnapperne på norsk. Uten at verken politiet eller familien Hagen velger å tro at kidnapperne er norske.

Internett-betaling

Kommunikasjon over internett, kan selvsagt oversettes fortløpende. Men vi tror kanskje dette kan avsløre at kidnapperne er norske og at offeret i saken kanskje befinner seg i Norge.

Lest? Er Anne-Elisabeth Hagen virkelig kidnappet?

Mange ubesvarte spørsmål står igjen, nå flere enn noen gang, men politiet står på sitt. Det er dessverre stor sjanse for at den kidnappede milliardær-konen er tatt av dage.

At kidnapperne drepte henne kort tid etter hun ble tvunget vekk fra hjemmet. Eller det har skjedd ved et uhell i ettertid. Uten å vite noe sikkert, er tidsrammen saken har fått, den viktigste grunnen til at politiet kan ha rett i sine analyser.

Betalte kidnapperne

Ifølge VG.no, som var første medium som påstod at familien og ektemannen, Tom Hagen skal ha betalt 10 millioner kroner til kidnapperne, etter det på ny ble opprettet kontakt mellom partiene, ber politiet om at man ikke bør trekke forhastede konklusjoner.

En merkelig påstand, all den tid kvinnen, en mor, en kone, en mormor, har vært ufrivillig borte fra hjemmet sitt siden 31. oktober i fjor.

At norsk politi ikke kan klare å spore en konto, som kidnapperne har tilgang til, er oppsiktsvekkende, men også en årsak til at det til nå ikke er gjort noen framskritt i saken. 10 millioner kroner er utbetalt til en ukjent konto, eid av ukjente – det er et tankekors.

Kan Anne-Elisabeth være i Norge?
Anne-Elisabeth og Tom Hagen Foto: privat / politiet

Lite sannsynlig at hun lever

Bare se for det det scenario at Hagen faktisk lever og følger med på sin egen kidnappingssak fra norske medier, kanskje også i Norge. Det er bare en hypotese, men uten å vite hva som skjedde med Hagen, er det ikke umulig.

Politiet går så langt som å påstå at det er heller svært lite sannsynlig at Anne-Elisabeth er i live. Kidnapperne eller gjerningspersonene har brukt unormalt lang tid på å gjøre seg til kjenne ved å kreve et beløp fra familien. Noe som i alle tilfeller av tidligere kidnappingssaker er helt unormalt.

Politiet vil ikke kommentere om de har noen mistenkte i saken. Den omfattende etterforskningen har pågått siden oktober i fjor, da Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt i Lørenskog.

NRK.no

Å gjøre seg til kjenne, fortelle familien eller pårørende at de faktisk har offeret i live, er den aller beste måten å tvinge fram en handle på. I denne saken er ingenting normalt, norsk politi har derfor lite å sammenligne med.

Om Hagen lever, vil det være svært krevende for kidnapperne å holde kvinnen skjult, holde henne med mat o.l. – uten å bli oppdaget fra sitt skjulested.

Kan Anne-Elisabeth være i Norge?

Politiet bruker manglende bevis på at Hagen er død, eller levende, som argument for å ikke endre sitt syn på saken. Politiet holder altså på sin hovedteori på at hun sannsynligvis er drept, til tross for ny kontakt mellom familien og kidnapperne.

Svein Holden

Men politiet opplyser også at de ikke kan utelukke det ene foran det andre, altså at Hagen kan være i live, eller er drept.

Svein Holden, som er familiens bistandsadvokat. Fortalte på siste pressekonferanse at det er familien som holder i en begrenset kontakt med kidnapperne. Over det som beskrives som en digital plattform. Men det er ingen mulighet for familien eller politiet å svare på henvendelsene, det er kun enveiskommunikasjon ifølge Holden.

Den aller viktigste informasjonen som blir gitt, er utvilsomt det faktum at Anne-Elisabeth Hagen er i live. Det er innlysende og en selvfølge at familien velger å håpe og tro at hun fortsatt lever. Men de mangler altså bevis for denne påstanden.

Kidnappernes første krav var 85 millioner kroner i kryptovalutaen, Monero.

Noen vet hva som skjedde med Anne-Elisabeth Hagen, om vi noen gang får svar på hva som faktisk har skjedd, om hun blir funnet i live eller som et offer, drept, av grådige kidnappere med en dårlig plan, vil tiden vise.

Belastning

Aldri før har det vært noe som ligner på en slik sak i Europa. Lørenskog-kidnappingen er helt unik og opptar svært mange mennesker, også nordmenn som ikke er direkte berørt til familien Hagen.

Kan Anne-Elisabeth være i Norge? Kan hun også være i livet. Dessverre er sjansene størst for at hun er i landet, men ikke i live.

Selvsagt er det en voldsom belastning for familien, som omtaler situasjon som terror, at de ikke får vite om deres kjære lever. Til tross for advarsler fra politiet, er det altså utbetalt et stort beløp, på mange millioner kroner i et forsøk på å få vite mer. Uten svar.

Har du opplysninger i Lørenskog-saken, ber vi innstendig om at du tar kontakt med nærmeste politimyndighet eller ringer 02800. Politiet vil snakke med deg om du tror du har informasjon som kan ha noe med forsvinningen å gjøre.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United selger stjernespiss!

Manchester United selger stjernespiss! Bare få timer før overgangsvinduet stenger 8. august, ser det ut til at Ole Gunnar Solskjær...

Lukk