Langsiktige investeringer er løsningen på evig rikdom. Du må bare ha lang nok horisont. Helst tjue, tretti eller førti år fram i tid. Hemmeligheten til evig økonomisk frihet er renters rente. Altså renter på rentene dine. Det oppnår du kun når du sitter i fond eller aksjer i år etter år, eller helst – tiår etter tiår.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Utbytteaksjer

Vi gir ingen kjøpsanbefalinger, men vil her og nå gi deg vår portefølje, den langsiktige investeringen vi har valgt. Nettopp for å oppnå renters renter på solide aksjer som stiger sakte, men sikkert. Du bør vite at det dog er forbundet med risiko å plassere sparepengene i aksjer.

Les også: Interessert i penger og aksjemarkedet?

Langsiktige investeringer er løsningen for deg som har tid nok.

Det er altså ikke her du setter penger du behøver på julegaver eller til neste sommerferie. Disse pengene ser du ikke igjen, før du tar ut en stor pott en gang i framtiden, eller du gjør som oss – reinvesterer utbyttene og tar gevinst, når du mener det er berettiget. Gevinsten brukes til enda flere aksjer i de samme selskapene.

På den måten øker gevinsten ytterligere. I løpet av 2023 har vi fått flere solide utbetalinger av utbytte, siden alle våre seks selskap betaler kvartalsvis eller årlig utbytte. Det er penger vi mottar som aksjonær i selskapet. Det samme kan også du. Begynn i det små og se formuen din øke, dag for dag, uke for uke.

Portefølje

Aksjene vi eier pt, er følgende:

  • AkerBP
  • Mowi
  • DNB
  • Vår Energi
  • Kongsberg Gruppen
  • Gjensidige Forsikring
Langsiktige investeringer er løsningen

Utsnittet er fra vår Nordnet-konto Foto: Vargas12.com

Langsiktige investeringer er løsningen for deg som vil ha en trygg og god økonomisk framtid eller alderdom.

Les også: Vi gjør deg synlig, online 

Hvis du ser gjennom vår portefølje, har vi ulike selskap i ulike kategorier. En diversifisert portefølje gir en solid trygghet for at ikke alt faller samtidig. Selvsagt faller det meste om Oslo børs faller fire eller fem prosent på én dag. Heldigvis er det svært sjeldent.

Rentes rente oppstår ved at renter på startbeløpet blir lagt til summen som utgjør grunnlaget for renteberegningen. Du får altså renter på renten du tidligere har fått og på den måten en eksponentiell vekst. Begrepet kan fint sammenlignes med snøball-effekten. Der du starter med et lite utgangspunkt som vokser voldsomt for hver runde du ruller ballen videre i snøen

Nordnet.no

Oslo Børs har steget jevnt og trutt gjennom mange år. Siden 2009 har OSE, eller Oslo børs, steget med 359 prosent. Da gjelder det å sitte i selskap som har god inntjening, som gir utbytte og har en plan for å gjøre riktige og gode investeringer i framtiden.

Derfor eier vi aksjer i ulike bransjer som gir oss trygghet. Om prisen på laks faller, kan oljeprisene stige, som til sammen kan gi gevinst i porteføljen. Er du med?

Vi eier aksjer i laks (Mowi), våpen og teknologi (KOG), olje og gass (VÅR), bank (DNB), forsikring (GJF), og olje (AKRBP). Samtlige selskap gir altså solide utbytter, i tillegg til gevinsten vi får når aksjeverdien stiger.

Warren Buffett

Uten sammenligning forøvrig, lar vi oss imponere og fascinere av de som virkelig vet hva langsiktige investeringer er. Og hva renters rente effekten kan gjøre med gode investeringer som øker.

Warren Buffett kan ikke sies å være et forbilde, han er et for stort ikon til det, men han har lært oss et par triks vi tar med oss videre – som vi gjerne deler med våre lesere.

Warren Buffett (92) har eid Coca-Cola-aksjer siden 1988. En investering oraklet fra Omaha neppe angrer på i dag. Buffett elsker Coca-Cola som drikk, men også som eier av selskapet i form av mange aksjer. Og som han tjener mer enn én milliard dollar på i året, bare på utbytte i selskapet. 

Buffett er selve symbolet på den aller beste investoren på kloden, 92-åringen har vært verdens rikeste mann ved flere anledninger. Og han begynte som investor allerede i 1965. På Netflix finnes det også en dokumentar om Warren Buffett, “Becoming Warren Buffett” – som vi anbefaler vår lesere. 

Utbytte er altså deler av det økonomiske overskuddet i et selskap. Altså “gratis” penger, en utdeling fra aksjeselskapet du eier aksjer i til alle som er aksjonærer. Utrolig, men sant.

om du har spørsmål om aksjer, investeringer eller utbytte – ikke nøl med å bruke kommentarfeltet under. Vi snarer etter beste evne. Husk at du kan være anonym.

Vargas

Pin It on Pinterest