Månen er i Fredrikstad! Da tenker vi ikke på satellitten, av stein og Silisium som går i bane rundt planeten Tellus, nei, vi tenker på festivalen. En av de beste konsertopplevelsene i Norge – denne sommeren.

Månen skjer i Fredrikstad og det er selvsagt Månefestivalen vi sikter til.

Denne festivalen startet som de fleste i det små, årstallet var 2001, stedet var gamle FMV, i området der Norges fineste fotballstadion nå er plassert. Ikke de største navnene kom den gang, verken i antall eller attraksjoner, men festivalen skulle vise seg å holde mål. Og i 2015 hadde Månefestivalen sitt 15-års jubileum.

25. juli – 28. juli bør du finne din besøkelsestid – Thøihusplassen i Gamlebyen i Fredrikstad. Konserten mange vil snakke om, helt til neste gang.

Arrangementet ble for stort for FMV, derfor ble alt flyttet til mer passende Gamlebyen, Fredrikstads stolthet, rosinen i pølsa i Norges mest attraktive by. Er du rask, kan du få både festivalpass og dagspass til betydelige konserter – med de aller beste artistene i Norge.

Månefestivalen har blitt stor og meget bra.

Mange tusen mennesker, fra fjern og nær, velger å besøke den gamle garnisonsbyen i hjertet av Gamle Fredrikstad for å oppleve stemningen, musikken, bodene, menneskene og maten. Du skulle bare vite hvilke fantastiske kulinariske opplevelser man kan få på en slik helg.

For Månen arrangeres alltid på en weekend, fra fredag til søndag, med tjuvstart på torsdag, der OBOS, kjører sin egen greie med både Vinni og September When på hovedscenen, har denne første dagen vært utsolgt i lang tid.

Månen er i Fredrikstad!
Foto: Maanefestivalen.no

Månen er i Fredrikstad!

Gåte kommer, Skambankt, ISAK og Marion Ravn skal på scenen, det samme skal jaggu Highasakite, og Wyclef Jean også. I tillegg er det stor aktivitet på flere scener rundt om i Gamlebyen, på et betydelig område med plass til store folkemengder. Dette er en opplevelse for hele familien på dagtid, men kanskje mest for voksne på kveldstid.

Stemningen pleier å være ubeskrivelig.

Konsertene og festivalene rundt om i Norge har blitt svært mange, og de fleste holder et meget godt nivå, så også Månefestivalen som gradvis har vokst seg til å bli blant de største og aller mest populære. Dette er ikke bare en happening for fotfolket, som valfarter til alle festivaler, på ølrus, for å feste.

Månefestivalen er for lokalbefolkningen, men også for de smarte turistene, uansett alder, som har valgt Fredrikstad generelt og Gamlebyen spesielt, denne sommeren. Dette er ikke en betalt reklametekst, men vår ærlige oppfatning om et arrangement i ypperste klasse. Enda vi bor et steinkast unna og har opplevd de fleste festivalene siden tidenes morgen, forsøker vi å være objektivet.

Dette bør du få med deg.

Om du elsker Jazz, rock eller pop, joik eller soul, du får oppleve alt dette og litt til på Månefestivalen i Gamlebyen. Du kan fortsatt kjøpe billetter, men det er få igjen. Hvilke artister som går på scenen til sin tilmålte tid, finner du her.

Fredrikstad er en by i vekst, plankebyen sliter kanskje på fotballbanen, men byen har fått et populært sentrum, med gratis-ferger som tar publikum til og fra byen, Gamlebyen, Isegran, Gressvik og Cicignon. Fra Sellebakk, kan man komme seg til sentrum, eller over til Lisleby-siden.

Fredrikstad kan også presentere en splitter nyoppusset bybru, som lyser opp sommerhimmelen over Glomma. Store deler av sentrum har også fått en behagelig ansiktsløftning, hvor du velge mellom et stort antall spisesteder. Fra Norges beste fiskerestaurant, Slippen, på Kråkerøy-siden, til McDonalds midt i sentrum.

Bryggepromenaden er alene en opplevelse man snakker om i det ganske land. Du ser veldig godt hvorfor når du seiler forbi i en av de fine fergene våre.

Skulle du allerede ha muligheten til å komme på besøk denne uken, vil du oppleve en skutefest av de sjeldne, da arrangeres det nemlig Tall Ships Races i Fredrikstad, 11. – 14. juli. Mer enn 70 skuter, blant de største i verden – viser seg stolt fram på innseiling fra Hvaler til Isegran og bysentrum.

Skulle du ikke ha ferieplanene klare, har du et glimrende eksempel i Fredrikstad. Du vil sjelden føle deg mer velkommen enn akkurat da du kommer til Norges mest attraktive by.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Smarte ting smarttelefonen din kan gjøre

Det er fort å glemme hvor stor påvirkning smarttelefonen har hatt på livene våre de siste årene. Rett og slett...

Premier League 2019/2020!

Premier League 2019/2020! Hva er nytt og hva venter oss, når verdens mest uforutsigbare og spennende liga sparkes i gang...

Lukk